Bamce Fabricius

Kuvapareja parista eri sceneryistä EFHN, EFKG ja EFMA

1 viesti aiheessa

Uudet lentokenttäjulkasut-threadissä (http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,114301.280.html) oli keskustelua Flightsim-Studion maksullisista tekeleistä (voi downloadata vain jos on maksanut jäsenmaksun) ja siitä ovatko niiden tarjoamat sceneryt "lainattu", eli muiden tekemiä. Tutkin noita EFHN, EFK ja EFMA-kuvia ja totesin että ainakaan eivät ole suoria kopioita minun tekemistäni kentistä, vaan huomattavasti heikompia versioita joissa on isojakin puutteita ja virheitä. Tässä muutama kuvapari joista saa käsityksen eroista. Flightsim-Studios-kuvat otettu heidän saitilla olevasta esittelystä (P3D), niiden alla omista sceneistäni otetut vastaavat kuvakulmat (FSX). Kuvien alla kommentit noiden FS-sceneryiden puutteista.

 

EFHN

Tekemäni scenery perustuu satelliittikuviin ja omiin, kesällä 2019 otettuihin valokuviin rakennuksista ja esineistä. Kenttää ympäröi pääasiassa suht matalat lehtipuut.

 

fs-efhn1.jpg

Havupuita, virheellisiä yksityiskohtia ja puuttuva ruudullinen kontti.

 

fs-efhn2.jpg

Väärän näköinen asuntovaunu ja toimistorakennus, kioski ja huussi puuttuvat, hieman väärin sijoitetut rakennukset.

 

fs-efhn6.jpg

Vanha Hangon Keksin porttivahdin koppi on hieman väärän muotoinen, sen toisella puolella on väärä tekstuuri, sen takana oleva pikku varastorakennus on aivan liian pieni.

 

EFKG

Tekemäni scenery perustuu satelliittikuviin ja Tuomas Kuosmasen, noin v. 2004 otettuihin valokuviin rakennuksista ja esineistä.

 

fs-efkg1.jpg

Asfaltti on todellisuudessa tuollainen punertava molemmilla Ahvenanmaan kentillä.

 

fs-efkg2.jpg

Ylimääräisiä lyhtypylväitä yms. Rakennus jokseenkin oikein, rakennuksen tekstuurit voisivat jopa olla "lainattuja". Vaikea sanoa.

 

EFMA

EFMA ei ole minun tekemäni (minulla oli vanha versio FS2004:lle), vaan MBL Dezignin ihan hyvä kenttä alemmassa kuvassa.

 

fs-efma2.jpg

Osittain puutteelliset ja vääränväriset rakennukset, terminaalin takana olevat rakennukset puuttuvat, polttoaineaseman tilalla on joku pieni koppi, vääränvärinen asfaltti, ilmeisesti myös virheellinen rullaustie ja vääränmuotoinen kiitotie...

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään