Guest juhake

Missä ylimääräiset "rojut" sijaitsevat?

4 viestiä aiheessa

Kun välillä tuntuu kone hidastuvan, niin mitkäköhän kansiot pitäisi tarkistaa jos sattuisi vaikka löytämään roskaa? Käytössä WIN XP. Ja millaiset pienet jipot parantaisisivat pyörivyyttä ja mitä "huoltotoimenpiteitä" pitäisi suorittaa säännöllisesti?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

TEMP -kansiot ainakin tulis tyhjentää aina välillä.  Näppäriä työkaluja ovat esim. EasyCleaner ja Crap Cleaner, ilmaisia molemmat.  Pikkasen tarkkana aluksi niiden asetusten kanssa, muuten voi lähteä odottamattoman paljon tarvittavaakin kamaa...  Ja tietenkin SpyWaren poisto omalla ohjelmallaan, esim Ad-Aware 1.06.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

XP:ssä on itsessään ihan hyvä levytilan vapauttaja, Apuohjelmat - Järjestelmätyökalut - Järjestä uudelleen tai klikkaa oikealla levyn kuvaketta, valitse ominaisuudet ja Yleiset-välilehdeltä löytyy sama Järjestä uudelleen -nappi.

 

Kun enimmät tarpeettomat tiedostot on poistettu, kannattaa levy eheyttää. Löytyy samoista järjestelmätyökaluista ja sieltä levyn ominaisuuksista Työkalut-välilehdeltä. Tämä järjestää samaan tiedostoon kuuluvat palat levyllä peräkkäin ja tyhjän tilan levyn loppuun, mikä nopeuttaa levyoperaatioita, jos tiedostot ovat pirstaloituneet yhtenäisen tyhjän tilan puutteessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään