Roni Jatkola

Uninstall tiedostot kateissa

11 viestiä aiheessa

Hei! Asensin tänään mega airport Lontoo Heathrowin ja asennuksen yhteydessä se kysyi, että asennetaanko myös NavDataPro. Päätin asentaa myös sen ja koska en tiennyt, että käykö samat tunnukset siihen niin päätin kokeilla ja vastauksena oli että ei käy. Sain siis Heathrowin ja navdatapron asennettua, mutta navdatapro ei toiminut, koska en ollu ostanut sitä. Päätin siis mennä sovellus valikkoon poistamaan sen. Poistin sen sieltä (luulen poistaneenin oikean tiedoston, koska siinä luki aerosoft navdatapro uninstall ja asennus päivänä oli 25.6 eli tänään ja tänään en ole asentanut muita lisäosia), jonka jälkeen menin katsomaan P3D v4 kansioon, että poistuiko se sieltä. Kyllä poistui, mutta hoksasin, että P3D v4 kansiosta poistui myös paljon muita tiedostoita (mm sovelluslaajennus nimisiä tiedostoja, kuten prepar3D tiedostot mukaanlukien Setup_Prepar3D.exe, jolloin p3d ei toiminut) ja eri lisäosien uninstall tiedostot. Päätin ladata netistä p3d clientin ja avattuani sen painoin repair jolloin se lisäsi kaikki puuttuvat p3d tiedostot P3D v4 kansiooni. Sen jälkeen avasin simulaattorin ja tuli RAAS professionalin ilmotus: "The R4.CSV file is MISSING!", josta huolimatta p3d näytti toimivan päällisin puolin normaalisti. Päätin kuitenkin yrittää asentaa uudelleen aerosoftin bussit, koska siinä asennuksen yhteydessä asennetaan myös tuo RAAS professional eli olisin todennäköisesti saanut puuttuvan R4.CSV tiedoston takaisin. Bussien poistaminen ei kuitenkaan onnistunut, koska myös sen uninstall tiedosto oli hieman ylempänä mainitsemassani tapahtumassa poistunut. Osaisiko joku antaa vinkkejä miten toimia?

 

Roni Jatkola

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aesin bussit poistetaan aina ohjauspaneelin kautta. On varminta poistaa myös asennuskansiot DOCUMENTS -kansiosta ennen uudelleen asennusta. Asennuksen jälkeen täytyy PC käynnistää uudelleen, jotta esim. fontit tulevat myös käyttöön...

 

Ohje on Aerosoftilta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asia selvä! :thmbup: entäs sitten kun myös esim. Tatun Suomi sceneryiden uninstall tiedostot ovat poistuneet P3D v4 kansiosta? En ole kyseisiä sceneryitä nyt poistamassa, mutta ihan vain tulevaisuuden varalta niin miten ne saan kokonaan ja oikein poistettua ilman ongelmia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Löytyisiköhän samasta paikasta ::)

 

Itse en käyttäisi sceneryjen ym. omaa uninstalleria. Ohjauspaneeli harvoin poistaa mitään ylimääräistä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeilin poistaa sen ohjauspaneelista, mutta tällainen tuli vastaukseksi, painoin "ei". Tuosta huolimatta aerosoftin bussit vaikuttaisi toimivan normaalisti. P3D v4 kansiossa näyttäisi kuitenkin olevan RAAS professionalin uninstall tiedosto, joten kannattaisiko siitä poistaa se ja ladata netistä uusi, mutta mistä sieltä sen voi ladata? Vertasin P3D v4 kansiota kaverin samaan kansioon ja meillä oli muuten samat tiedostot siellä, mutta minulta puuttui kaikki uninstall tiedostot paitsi RAAS professionalin. Jos uninstall tiedostoja ei oteta huomioon, hänellä oli ainoastaan TCAS2v7 tiedosto, jota minulla ei ole, joka toki voi liittyä johonkin lisäosaan, jota minulla ei ole. Vastaavasti minulla oli joku "version" niminen tiedosto, jota hänellä ei ole. Toivottavasti se navdatapron uninstaller ei poistanut mistään muualta mitään. Miten saan jatkossa tarvittaessa poistettua nuo muutamat lisäosat, joilla ei ole uninstall tiedostoa?

 

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tällaista RAAS professional siis herjaa aina kun käynnistän simulaattorin, mutta päällisin puolin simulaattori näyttäisi silti toimivan normaalisti.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En taida sitä nyt sitten poistaa jos pitää käsin alkaa kaikkialta kaikki bussien tiedostot poistamaan kun poistan vielä vahingossa jonkun väärän tiedoston tai kansion ja sitten onkin taas soppa valmis. Ja kun poistaisin sen muutenkin vain sen takia, että sen uudelleen asennuksessa saisin myös Raas professionalin asennettua uudelleen jolloin tosiaan varmaan saisin tuon puuttuvan tiedoston jota simu herjaa. Entäs jos poistan sen pelkän RAAS professionalin niin mistä saan ladattua sellaisen uudelleen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Et mistään, koska se on ympätty Aesin busseihin. Poistat vain bussien kansiot (DOCUMENTS\AEROSOFT) riittää käsittääkseni. Koska rekisteriin jää merkintä edellisestä asennuksestasi, niin on viisainta asentaa samaan paikkaan kun viimeksi! Mitään ongelmaa ei pitäisi syntyä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä, kokeilen huomenna! :thmbup: tarvitseeko sitä RAAS professionalia poistaa sieltä ohjauspaneelista kun siihen löytyy uninstall tiedostokin vai poistanko pelkästään sen pelkän aerosoft kansion documents kansiosta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sain bussit asennettua uudelleen antamiesi vinkkien avulla ja nyt löytyy myös uninstall tiedosto niille :laugh: enää simu ei myöskään herjaa puuttuvaa RAAS professionalin tiedostoa! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään