Juhani Pelli

RAM- muistista

6 viestiä aiheessa

Hölömönä kyselen taas...

Kun käyttis on win 10 54 bit pro ja hieman ylikellotettu prosessori, muljahti mieleen , etä missä määrin RAM- muistin määrä vaikuttaa esim Prepar3D4:n toimintaan. Nyt käytössä on 16 gigaa..eli jos vaikka hankkis vielä toisen 16 gigasen kamman parantaisiko se simun toimintaa vai olisko pennosten tuhlaamista?

 

yst. Jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse sanoisin että kuvankäsittelyssä/videoeditoinnissa yms. muistin määrästä ei ole koskaan haittaa mutta simua ajatellen 16Gb riittää vallan hyvin

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FSX:n (ja aiempien) aikaan 8 GB riitti vallan hyvin, koska itse simu ei edes pystynyt hyödyntämään 4 GB:a enempää muistia. 4 GB ei kuitenkaan riitä/riittänyt, koska siinä tapauksessa käyttöjärjestelmä olisi joutunut kilpailemaan samasta muistista ja simun käyttöön jäävä muisti olisi vääjäämättä jäänyt vajaaksi (paljon alle 4 GB).

 

Koska P3Dv.4 on 64-bittinen softa, se pystyy hyödyntämään teoriassa niin paljon muistia kuin tietokoneeseen voi asentaa tai kenelläkään on varaa ostaa. Käytännössä P3Dv.4 tuskin käyttää edes suurinta osaa 16 GB:n muistista, joten se määrä riittää vallan mainiosti mikäli et käytä muita sellaisia softia, jotka käyttäisivät tuon kaiken muistimäärän (peleissä/simuissa ei taida sellaisia edes olla?).

 

Niin kauan kuin mikrotietokoneita on ollut olemassa on pätenyt seuraava nyrkkisääntö: Älä hanki laitteeseen yhtään mitään turhaa "varmuuden vuoksi". Se on rahan tuhlausta. Jos kuitenkin sattuisi käymään niin, että joskus tarvitsisit "rautaa", jota et ole tullut hankkineeksi, saat päivitettyä koneesi sillä myöhemmin paljon halvemmalla kuin nyt.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään