Rolf Niemi

FSX SE ja Windowsin 1709 päivitys

56 viestiä aiheessa

Meninpä sitten päivittämään tuohon uuteen versioon ja kävi sitten niin, että simu lopetti yhteistyönsä jos klikkailin valikoita simussa. Tuli mm. Error creating child window-ilmoitus kun yritin avata A2A:n koneen polttoaineen ja matkustajien valinta-ikkunaa (Shift+4) jonka jälkeen simu lopetti toimintansa. Sama tapahtuu myös koskettaessa simun omiin valikoihin.

 

Simu toimii kuitenkin niin, että jos lataan tuon default-lennon, jossa se potkuriräpistin pörrää Friday Harbourin yllä enkä koske valikoihin.

 

Joo - eikä toimi kotiverkko kuin satunnaisesti ja sama pätee näppäimistöön eli tulipahan skeidaa ja kerralla. Steamin foorumilla näytti olevan tasan samanlaisia kokemuksia. Poistin eilen tuon Windows.old-kansion viemästä tilaa ja tässäpä sitä nyt ihmetellään ja kiroillaan. Ensimmäinen kerta kun näitten päivitysten kanssa on ongelmia.

 

Onko kukaan täällä havainnut samankaltaisia ongelmia?

 

PS. Asiaan ei auta edes uudelleen asennus Steamin foorumin mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sama child window ongelma tuli pari viikkoa sitten omalle P3DV3. Ei anna tehdä uusia näkymiä, vaan herjaa tuota. Itselläni tämä ongelma on satunnainen (tapahtunut 2-3 kertaa) ja ratkeaa käynnistämällä simu/kone uudelleen.

 

Nykyisellään on paljon ongelmia P3D ja Windowsin uusimpien päivityksien yhteensopivuuden kanssa. Tämä ei ole siis ainoa juttu.. Juuri testaan P3D V 4.1.7 jos nyt on asiaan tullut parannusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FSX SE:ssä uudelleen käynistys ei auta -  sama käynistääkö simun vai koneen udestaan. Kun koskee valikoihin, niin tulee ilmoitus: An unsuppored operation was attempted.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onneksi on vielä windows 7, eikä ongelman ongelmaa. :)

 

Sama täällä. Vielä hetken saa pitää parasta (Win7). Sitten kun on pakko, niin sitten on pakko :'(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin - melkoisen tuskailun (kiroilun) jälkeen ratkaisu näyttäisi löytyneen tai ainakin toimi hyvin kun äsken kokeilin.

 

1. Näppäimistö - irroitin langattoman vastaanottimen ja laitoin takaisin - käynnistin tietokoneen uudestaan.

 

2. FSX SE:

 

Reinstall the Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages

 

FSX: SE requires the Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages in order to run. These should install automatically alongside FSX: SE but occasional an error can occur. To reinstall these packages follow the steps below. Make sure that you install them to the same hard drive that you have FSX: SE installed on. It does not have to be the same directory however.

 

1. Locate the following directory on your PC:

 

[your drive]\Steam\steamapps\common\FSX\_CommonRedist\vcredist\2005

 

2. In the directory you should find two files called vcredist_x64.exe and vcredist_x86.exe. Run each file one at a time and follow any on screen instructions.

3. Restart your PC and try loading FSX: SE again.

4. If the game still won’t start click the two links below:

 

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3387

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21254

 

5. Download both of the Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages from the Microsoft website.

6. Once downloaded run both of the files from your PC and follow any on screen instructions.

7. Restart your PC and try loading FSX: SE again.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä että ratkesi! Toinen vastaava on .NET framework. Tosin Windows10 se tunnustaa olevan niin kiinteä osa Windowsin asennusta, ettei sitä voi erikseen poistaa/uudelleenasentaa.

 

Ja itsekään en halunnut siirtyä Windows10, mutta i7 prossun myötä on pakko  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Leveilin vähän turhan aikaisin tuon ratkaisun suhteen. Kaikenlaista on yritetty - poistettu dll.xml, exe.xml, fsx.cfg ja logbook.bin. Lisäksi tarkisttu pelitietojen eheys Steamissä ja asennettu FTX Global uusiksi.

 

Foorumeitakin on tutkittu ja paras ratkaisu taitaa olla kytkeä irti Yoke ja pedaali ja tökätä ne sitten takaisin aina session aluksi. PMDG:n foorumilla (muiden foorumeiden lisäksi) todettiin, että tähän wintoosan päivitykseen liittyvät ongelmat tuskin ratkeavat ennen marraskuuta eikä asialle voi tällä hetkellä mitään. Ja niin - asensin myös uudet nVidian ajurit. FSX SE näyttää muuten maisemien osalta paremmalta kuin koskaan ennen  ;D

 

Flight Sim World - Dovetail - toimii ongelmitta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatketaan jaarittelua. Tänään kun päivä oli uusi niin myös wintoosa heräili uuteen päivään uusin ottein. Käynnistäessäni koneen nVidia ilmoitti uusista ajureista, jotka tietysti asensin ja sen jälkeen kävin muuttamassa Windowsin omia turva-asetuksia - otin yhden asetuksen pois, koska käytän maksullista AVG:ta ja kone piti käynnistää uusiksi.

 

Uudelleen käynnistyksen jälkeen tuli ilmoitus directX-errorista. Ajoin dxdiag ja kaikki näytti olevan ok. Tämän jälkeen päätin piruuttani kokeilla simua ja kas kummaa - nyt mennään A2A:n Cessna 172 PAVD - PAYA eikä mitään ongelmia. ASNext pelittää mukana ja läppärillä pyörii FSMaps hienosti.

 

No nyt kun kehun, niin kohta perinteitten mukaisesti pitäisi alkaa kaiken sortin CTD:eet, BlueScreenit ynnä muut errorit  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saksan kieli on englannin sukulaiskieli. Käännös saksasta englantiin sujuu siis melko hyvin esimerkiksi Google Translate-ohjelmalla. Sitä voisit koettaa.

 

Taittuuhan sinulta toki Lontoon murre? Jos ei, voin toki yrittää kääntää suomeen, vaikka koulusaksani onkin 50 vuoden ruosteessa - no ainakin tuolla edellä mainitulla keinolla se onnistuu.

 

Saksasta suoraan suomeen tai päinvastoin ei kannata yrittää noilla roboteilla kääntää. Meidän kielemme poikkeaa niin paljon kaikista muista, että tuloksena on lähinnä "siansaksaa" tai "siansuomea". Valitettavasti näin on vieläkin näiden käännösohjelmien suhteen.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi Pekka - kokeilin ensimmäisen kerran elämässäni Google-kääntäjää ennen kuin otin yhteyttä tänne, mutta haluaisin asiasta oikean käännöksen jos mahdollista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kelpaako Kuukkelikääntäjällä saksasta englantiin tehty? Minun saksani on niin ruosteessa, että en luota sen täsmällisyyteen. Siis tuskin on edes niin hyvä käännös kuin tuolla robotilla saa.

 

Edit: Siis saatko selvää englannista? Käänsin kokeeksi pätkä tuota mainittua tekstiä ja minusta se oli hyvin ymmärrettävää englantia.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sitten saat paremman käännöksen kun käännät itse suoraan saksasta englantiin. En ole kokeillut tuohon sivuun sivun kääntämistä (joskus tulee jotain sotkua tai ilmoittaa, että tekstiä on liian paljon), mutta kun menet sinne Google-kääntäjän sivulle, jossa ovat ne kaksi laatikkoa (käännettävälle tekstille ja käännetylle tekstille) saat "leikkaa/kopioi-liitä"-toiminnolla minusta aika hyvän käännöksen tekstistä.

 

Noita kuvatekstejä virheilmoituksista ei saa (ainakaan minä en saanut) käännettyä kääntäjillä (varmaan siksi, että ovat osa kuvaa). Ne kuuluvat suunnilleen näin (ylhäältä alas kolme virheilmoitusta):

 

1. Toimintoa ei tueta

 

2. Löytyi virheellinen argumentti

 

3.  Ala/jatko-ikkunan (child window) luonti epäonnistui

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin joo - saan varmasti käännösen englanniksi jos postaan tuon AVSIMin foorumille. Kiitos kuitenkin. Tutkin rekisteriäni tuon kuvan perusteella ja minulla puuttuu fsx.exe. Omituista ja nyt alkoi näppäimistö jumittamaan  :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Tatu - sinnehän ne jäljet tosiaan johtaa. Olen toiveikkaana yrittänyt etsiä jotain ratkaisua asiaan, koska on ihan onnen kauppaa milloin lento sujuu ja milloin pukkaa heti kättelyssä em. errorit ja uskottava se on - on vaan odoteltava päivitystä ja tyydyttävä sillä välin Dovetailin simuun mikä ei sekään paha ole. Toimii hyvin, mutta maisemien osalta ei oikein tyydytä kun otetaan vielä huomioon, että tämä on lähinnä VFR-lentämiseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jollakin oli toiminut se, että lataa ensin default koneen ja sitten vaihtaa. Voi olla kyllä ihan jostain muustakin kiinni, mutta kannattaa kai kokeilla.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jollakin oli toiminut se, että lataa ensin default koneen ja sitten vaihtaa. Voi olla kyllä ihan jostain muustakin kiinni, mutta kannattaa kai kokeilla.  :)

Olen kokeillut asiaa ilman mainittavaa menestystä. Homma toimii kyllä hyvin joka kerta jos lataa sen potkuri-vehkeen, joka aloittaa lennon Friday Harbourin yllä kaarrellen eikä koske mihinkään valikoihin. Toissa päivänä sain lennettyä Valdez - Yakutat ongelmitta aina siihen asti kun lennon loputtua poistuin Esc-näppäimellä simusta -> An unsupported operation was attempted.

 

Tuon lähes onnistuneen lennon taustalla taisi olla Yoke/ Pedaali (CH Products) USB-piuhat irti ja takaisin. Tietokoneen buuttaminen saattaa auttaa tilapäisesti joillakin jne. mutta kyllä tämä on Microsoftin tunaroitu päivitys jota ei saa fiksattua omatoimisesti.

 

Kotiverkko tuntuu nyt toimivan joten kuten, mutta pöytäkonetta vaivaa näppäimistön ajoittainen toimimattomuus (Logitechin langaton). Siihenkin vaivaan auttaa toisinaan vastaanottimen irroitus ja kiinni laitto USB-väylään

 

Olisin pärrännyt asiasta Microsoftille, mutta toimiiko heidan Kysy kysymys -toimintonsa? No ei tietenkään. Voi olla, että jos olisin käyttänyt Edgeä Firefoxin sijaan asia olisi hoitunut vaikka eihän se mitään olisi tähän hätään auttanut. Tällaiset suuryritykset ovat turvassa kaikelta kritiikiltä ja asiakkaiden yhteydenotot ongelmissa on tehty lähes mahdottomaksi. Sivut ovat täynnä tuotteen kehumista ja asiaa on melkoisen vaikeaa löytää.

 

Se on kuitenkin todettava, että nykyisin tämän 1709-päivityksen jälkeen Windows käynnistyy erittäin nopeasti  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsellä FSX toimii Falls creators updaten jälkeen, mutta nvidia profile inspectorilla jos yritän vanhaa profiilia käyttää niin nvidian ajurit räjähtää totaalisesti. Siis oikeasti niin pahasti että ajuri jää johonkin ihme tilaan, etten voi edes reinstalloida ajuria. Onnistuin DDU:lla poistamaan ajurin ja sain tilanteen normaaliksi mutta nyt ujostuttaa tuon inspectorin käyttö. On aika karun näköinen kun tottunut kunnon AA:han jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole kokeillut muilla kuin A2A:n koneilla tuota default-koneen käyttöä siten, että lataan sitä käyttäen haluamani kentän ja kun kaikki on latautunut, niin valitsen koneen. Tämä toimii vain kerran sen jälkeen kun tietokone on käynnistetty.

 

Kun lennon päättää joko valikon kautta tai ESC-näppäimellä, niin lähes satavarmasti tulee joku errori - joko joku noista kahdesta edellä mainituista tai sitten se simun punainen varoitusikkuna, jossa kehoitetaan käynnistämään tietokone uusiksi. Jos haluaa tehdä toisen lennon samana päivänä, niin tietokone on käynnistettävä uudestaan.

 

Tuota Vesalla esiintyvää nVidian ajuri-ongelmaa minulla ei ole, mutta näppäimistö lagaa välillä aika pahasti. Logitechiltä yritin etsiä tuoreita ajureita, mutta eipä niitä ole - ei tietenkään.

 

AVSIMin PMDG-foorumin yleiset -osatolla asiaa on selvitty melko tarkkaan. Todella törkeää, että joku käyttöjärjestelmän toimittava taho, jolla pitäisi olla masiiviset taala-varannot käytössään palkatakseen maailman parhaat työntekijät voi jatkuvasti tuottaa näin epävaakta skeidaa ja siten haitata asiakkaidensa päivittäistä elämää. Onko sitten syynä se, että Iso Veli tarvitsee takaportteja ja omia ohjelmiaan noiden päivitysten seassa, jotka sitten sotkevat käyttäjän omat asennukset vaiko Pii-laakson ylityöllistetyt pulverinenät, koska omien sanojensa mukaan siinä nykyisessä rallissa ei selväpäinen kestä eikä vauhdissa pysy - tarvitaan siis vauhtia.

 

Mahdollisuus vakoiluun on tärkeämpää kuin toimiva kokonaisuus - siksi 2015 oli massiivinen Windows 10:nen pakkosyöttö ympäri maailman ja vieläpä ilmaiseksi. Kyllä tässäkin touhussa jollain oli ketun häntiä molemmissa kainaloissaan ja runsaasti.

 

Minulla on Windows 7 asennuslevy tuossa hyllyssä hyvässä kunnossa ja olen miettinyt, että pitäisikö palata pari askelta takaisin aikaan, jolloin kaikki toimi oikein mallikkaasti ainakin käyttöjärjestelmän puolesta - omat toheloinnit sitten olikin ihan oma lukunsa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Onko sitten syynä se, että Iso Veli tarvitsee takaportteja ja omia ohjelmiaan noiden päivitysten seassa, jotka sitten sotkevat käyttäjän omat asennukset vaiko Pii-laakson ylityöllistetyt pulverinenät, koska omien sanojensa mukaan siinä nykyisessä rallissa ei selväpäinen kestä eikä vauhdissa pysy - tarvitaan siis vauhtia.

 

Tuskin nyt sentään. Ymmärtääkseni kyse oli jostakin 32-bittisen .NET:n bugista, jonka ainakin LM ja Microsoft paikallistivat mm. "select vechile" kohtaan joidenkin default/add-onin lentokoneiden kohdalle. Bugi lienee korjattu jo lähemmäs kuukausi sitten Microsoftin toimesta, mutta korjaus julkaistaan normaalilla syklillä. Pitäisi auttaa P3DV3, mutta korjaako myös vanhemmat.. Kuka tietää.

 

Jos lentäisin legacy simuilla niin luultavasti pyörittäisin sitä myös legacy käyttiksellä ja pitäisin sitä nykyajasta eristettynä omana maailmana. Liian suuri riski, että päivityksessä joku menee rikki ja simua ei kukaan enää korjaa. FSX:SEn kenties joku voisi vielä korjatakin.

 

Windowsia tehdään muuten Redmondissa eikä piilaaksossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa - no kyllä Legacy näyttäisi toimivan siinä missä New Generation simukin - ainakin ORBX- ja AVSIM-foorumien mukaan. Tottakai P3D:ssä on joitakin pikkujuttuja saatu toimimaan paremmin kuin FSX SE:ssä, mutta samat ongelmat näyttäisi jatkuvan -> CTD, Blurry Texture etc.

 

Retkellä PAFA-PAHO ja maisemat ovat upeat ja pilvet toimivat hienosti ja aidon tuntuisesti -> Rex, Soft Clouds ja ASNext.

 

Sitä mitä löytyy piilaaksosta löytyy varmasti myös Redmondistakin. Ja niin - kun saa oman talon tekemän softan toimimattomaksi firman kasaamassa käyttöjärjestelmässä, niin aika sankareita. Palkkaisivat ammattilaisia vaikka eipä silti - FSX oli susi jo syntyessään ja kertoo aika paljon Microsoftin olemattomasta työmoraalista ja laadun tarkkailusta.

 

Jos ei olisi ollut asiansa osaavia lisäosan tekijöitä, niin  simumaaima olisi oletettavasti melkoisen pieni.

 

Täytynee odotella kuun puolivälin paikkeille ja katsoa, mitä nerot ovat saaneet aikaan. Lisää sotkua vaiko kenties jopa jotain parannusta edelliseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään