Tatu Kantomaa

Maisemien hinnoista....

10 viestiä aiheessa

Kyselin tässä huvikseni mitä Reykjavikin ja Keflavikin ilmakuvat maksaisivat. Reykjavik 5 neliökilometriä, 0.1m/pikseli ja Keflavik 25 neliökilometriä 0.2m/pikseli. Kummatkin alueet rajaavat lentokentän suht tarkasti neliön/suorakulmion sisään, eli sivut ovat pohjois/etelä ja itä/länsi suuntiin.

 

No heittäkääpä nyt arviota, mitä ilmakuvista saisi maksaa.  :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uskoisin että hinta riippuu varmaan onko yksityinen vai kunnallinen myyjä kyseessä. Tuhansia euroja ainakin, heitetään nyt vaikka 4000 euroa alue.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alueen koolla on merkitystä hintaan, eli palaset eivät ole saman hintaisia. Resoluutiollakin (m per pikseli) voi olla merkitystä. Kyseessä on yksityinen taho, Islannissa ei löydy vastaavaa kunnalliselta tai valtiolliselta taholta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Reykjavik n 1600€ ja Keflavik jotain yli 3000€.

 

Reykjavikin kohdalla ehkäpä noin 100-120 maisemaa pitäis myydä, jotta ilmakuvan kustannukset on katettu. Ei sinänsä epärealistinen luku, vaikkakaan en yhtään osaa nyt arvioida miten paljon ihmisiä tuo alue kiinnostaa.

 

Keflavikin osalta luvut tietysti tuplat, mutta mahdollisesti maisema kiinnostaisi laajempaa asiakaskuntaa.

 

Sinänsä lentokenttälisurin hinta 20-30€ on kyllä aika realistinen, suurin osa hyvistä lisureista sisältää ilmakuvan jonka tarkkuus on metrin paremmalla puolella. Näitä kuvia on vaikea löytää ilmaisina, ainakin Euroopasta.

 

Tuossa katselin juuri, että Aerosoft päivitti Tegelin P3D v4:lle. Uusi hinta 30€, periaatteessa sama maisema kuin aikaisempi, ei päivitysmahdollisuutta vanhemmista versioista. Että on tässä tapahtunut minusta selvästikin "siirtymä" P3D simuun, jota näköjään nämä lisurilafkat käyttävät mahdollisuutena tienata lisää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Islantiin ei taida mitenkään liikaa olla uusia kaupallisia maisemia. Simmarketista löytyy 4 maisemaa Islantiin joista kaksi on 4-6 vuotta vanhoja kenttiä ja sitten uudempi valopaketti jota en kyllä laskisi maisemaksi välttämättä. Sitten on koko maan kattava 7 vuotta vanha paketti.

 

Varmaan kysyntää voisi olla uudemmille maisemille Islantiin, jos todella tuota uudempaa ei ole saatavilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Reykjavikin kohdalla ehkäpä noin 100-120 maisemaa pitäis myydä, jotta ilmakuvan kustannukset on katettu. Ei sinänsä epärealistinen luku, vaikkakaan en yhtään osaa nyt arvioida miten paljon ihmisiä tuo alue kiinnostaa.

 

Kenties jonkinlaisen aavistuksen voisi saada katselemalla vatsim/ivao/fscloud/projectflysta tilastoja paljonko lentoja verkossa Keflavikiin suuntautuu. Lisäksi lentääkö sinne tosielämässä paljon lentoyhtiötä joita ihmiset mielellään verkossa simuloivat tai onko suositun virtuaalilentoyhtiön kohdelistalla. Toki tuo kertoo vain "IFR-lentäjät verkossa" ostajaryhmän mahdollisen kiinnostuksen, mutta tuosta kai olisi mahdollista saada edes jonkinlaista konkreettista dataa. Uskoisin Keflavikilla olevan tuossa ryhmässä kiinnostusta.

 

Aerosoftin tuotteissa ei ole varsinaisesti mitään vikaa (osa toki huonosti optimoituja), mutta vähän sellaisilta liukuhihnalla tuotetulta harmaalta massalta ne tuntuu joissa ei ole sellaista wow-efektiä kuin kenties jossakin muiden valmistajien tuotteissa. Hankala sanoa mikä se sitten on, mutta joskus 30 € kenttä voi tuntua todella kalliilta ja joskus halvalta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No osittain homma riippuu myös siitä, miten hyvin maisema on tehty. Reykjavik olisi ehkä jokseenkin hallittavissa = pienehkö kenttä. Keflavik laajenee koko ajan ja siinä on nykyään aika hiljainen NATO tukikohta tai sen jämät, joten aika iso kokonaisuus.

 

Kävin joskus soittamassa tukikohdassa, se oli jännä, kuin pieni Amerikka aidalla rajattu kentän viereen.  :)

 

Hinnasta sitten vielä. Kritisoin siis lähinnä Berliinin tapauksessa sitä, että lähes sama vanha maisema laitetaan jakoon kalliimmalla hinnalla, ilman päivitysmahdollisuutta FSX tai aiemmista P3D versioista.

 

Muuten jos ostaa uuden maiseman 25€-30€ hintaan, niin minusta se vaikuttaa ihan realistiselta tai itse asiassa aika halvalta verrattuna työmäärään. Tuo mitä laskin, jotta ilmakuvat tulisi katettua ei sisältänyt minkäänlaista työn osuutta, joten mielellään myynti saisi olla satoja kappaleita ja näin varmasn moni tekijä asian ajatteleekin.

 

Mutta tämä nyt esimerkkinä siitä, mitä kustannukset voivat olla keskikokoisilla/isoilla lentokenttämaisemilla. Aika moni lisurintekijä taitaa nykyisin tehdä tekstuurit itse, eivät välttämättä valokuvien pohjalle, mutta todennäköisesti valokuvauskin maksaisi joissakin tapauksissa. Olen pariinkin otteeseen itse kysynyt Finavialta valokuvausta, viesteihin ei ikinä vastattu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse ainakin olisin valmis maksamaan laadukkaasta Keflavik scenerystä 25 euroa helposti. Vatsimissa tulee johdettua Islannissa jonkun verran ja kyllä siellä liikennettä on piisannut etenkin tapahtumissa ja niiden ulkopuolellakin. Varmasti Aerosoftin ikivanhaa sceneryä uudempi scenery saa hyvän vastaanoton lentäjien piirissä.

 

Lisäksi Kerlavik muuttuu kuukausi kuukaudelta kiinnostavammaksi kentäksi reittien avautuessa. Jo nyt se toimii porttina sopivanmittaisillr lennoille sekä Amerikkaan että Eurooppaan ja sen lisäksi kentällä tuntuu vallitsevan tietynlainen brittibuumi tällä hetkellä kun Icelandair, Wowair, Easyjet ja British Airways ainakin lentävät kentälle britanniasta. Britannia on myös yksi Euroopen suurimmista simulaattorimaista, joten siellä varmasti kysyntää riittäisi.

 

Markkinoinnista ei itsellä niinkään ole tietoa, mutta scenery myös varmasti myisi paremmin, jos sen pystyy tuomaan julki, jonkun ison sceneryvalmistajan kautta, joka pystyy sitä markkinoimaan suuremmalle yleisöllä. En nyt välttämättä tarkoita pelkästään Aerosoftia, mutta myös Esimerkiksi ORBX, joka esimerkiksi lopulta julkaisi Tukholman kentän, vaikka se aloitti ensin omana projektinaan. Mutta kuten sanoin, tarkempia tietoja tämän kuvion toimimisesta minulla ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jonkinlainen kustannuserä on varmaan myös jakelussa eli millä alustalla ja konseptilla myy tuotteensa ja miten jakelun hoitaa. Piratismikin lienee aina todellinen ongelma. Paljonkohan Simmarket veloittaa kehittäjiltä, että heidän sivustolleen tuotteen saa myyntiin tai millaisia soppareita jonkun Aerosoftin kanssa tehdään.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään