Antti T Komulainen

Lisääntynyt sotilaslentotoiminta IVAO-Suomen ilmatilassa

1 viesti aiheessa

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=23977&g2_GALLERYSID=8116c217b1b1d50e11301789a0ac6de9

Tällä viikolla on lennetty yhteensä 35-50 lentosuoritusta pitkin koko 1300km Suomi-Venäjä rajaa. Toimintaan on osallistunut 15-20 sotilaslentäjää ja taistelujohtajaa. Aktiivisia lentotukikohtia ovat olleet Kuopio, Joensuu ja Rovaniemi. Naapurin puolella Besovets (Petroskoi), Pihkova, Montsegorsk ja Olenogorsk. Joten voidaan todeta, että kesälomien aikaan sotilaslentäminen tulee olemaan hyvin aktiivista Suomen ilmatilassa ja lentäjiä osallistuu sankoin joukoin molemmin puolin.

 

Tämä sotilaslentotoiminta toteutetaan hyvässä hengessä ja yhteistyössä vastapuolen, Venäjän ilmavoimien kanssa. Tarjoamme myös täyden yhteistyön EFES ja ULLL aluelennonjohdolle ja huomioimme että siviilit voivat lentää yli tai lävitse kaikessa rauhassa. On ymmärrettävää että tällainen aktiivisuus houkuttelee lisää tuoreita sotilaslentäjiä Suomesta ja ulkomailta. Jotta toiminta pysyy hauskana  ja turvallisena, tässä muutamia ohjeita:

 

1) Kommunikoi oman puolesi kanssa (Suomi, Pohjoismaat ja NATO-lentäjät)

Käytämme TS3 SO chattia, joka on divisioonan hostaama. Ohjeet täältä http://xn.forum.ivao.aero/index.php?topic=277052.0

Jos ihmettelet mitä jaksolla puhutaan, se on sotilasfraseologiaa. Nappaa kirjanen täältä http://nato.radioscanner.ru/files/article140/brevity_words_app7e_.pdf

Meillä on myös IVAO:n ulkopuolisia chatteja Skypessa ja Whatasappissa. Niiden suhteen ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Jos tulee kysymyksiä, autetaan.

 

2) Kommunikoi vastapuolen kanssa. Esimerkiksi Venäjän ilmavoimat

Laita toimimaan sotilas UNICOM jakso 121.150, ohjeet http://xn.forum.ivao.aero/index.php?topic=302467.0

Nyt voit jutella vastapuolen kanssa voicella TS2! TS3 on oma puolesi, joten sinulla on nyt kaksi voice-jaksoa. Varo ettei mene sekaisin!

Opettele tunnistamistoimenpiteet ja fraseologia (sama linkki kuin yllä)

 

3) Noudata fiksuja rauhanajan toimintatapoja

- Pidä silmällä Webeyeta ja bongaa sotilaslentoja jotka ovat epäilyttäviä tai lentävät kohti valtakunnan rajaa.

- Etsi itsellesi sopiva hävittäjä tai muu sotilaskone ja tutustu siihen. Lennä se sitten sopivaan tukikohtaan, josta olet valmis lähtemään ilmaan kun pilliin vihelletään.

- Kun olet ilmassa, käytä transponderi moodi C ja TCAS. Molemmat osapuolet on sopineet että toimitaan näin. Siten se toimii kaikilla kuin hävittäjän RWR (tutkavaroitin)

- Älä eksy Venäjän tai Baltian ilmatilaan ellei sinulla ole lupaa.

- Jos eksyt, noudata asianmukaisen aluevalvontaviranomaisen (=hävittäjän) ohjeita.

- Jos ulkomainen sotilasilma-alus eksyy Suomen ilmatilaan, varmista lupa suorittaa tunnistus. Perusta kaksipuolinen radioyhteys sotilas-UNICOM:illa ja saata ilma-alus ulos Suomen ilmatilasta tai laskuun meidän lentokentälle.

- Noudata IVAO:n sääntöjä ja hyviä käytöstapoja. Aseita ei verkossa missään vaiheessa simuloida ja ole ihmisiksi jaksolla.

 

Mukavia lentohetkiä toivottaen,

 

SHADOW1

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään