Jaakko Pyrrö

Tietokoneen ohjaamat lentokoneet.

7 viestiä aiheessa

Miten tällaiseen koneeseen voi lisätä itse paneelin, jos se puuttuu? En tarvitse sitä ohjaamopaneelia, vaan se mikä näkyy isommassa kuvassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos kysymykseesi ei tule vastauksia, se varmaan johtuu siitä, että emme ymmärrä kysymystä.

 

Tarkoitatko "tietokoneen ohjaamilla koneilla" AI-koneita (Artificial Intelligence eli "tekoäly")? Viimekädessä kaikki simulaattorin koneet ja kaikki muukin on tietokoneen ohjaamaa.  :) Arvaan, että tarkoitat noita AI-koneita.

 

Jos et tarvitse ohjaamopaneelia, niin mitä ihmeen paneelia tarkoitat ja missä "isommassa kuvassa"? Arvaan, että tarkoitat AI-koneiden ohjaamopaneeleja, kun niitä katsotaan koneen ulkopuolelta.

 

AI-kone ei tosiaan tarvitse ohjaamopaneelia, mutta saahan sen sinne samalla tavalla kuin lennettäviin koneisiinkin lisäämällä koneen kansioon panel-kansion, jossa on toimiva paneeli. Tästä voi olla seurauksena se, että AI-kone syö enemmän tietokoneen resursseja (ainakin jos paneeli on "raskas") ja toisaalta sen lisääminen lisää AI-koneen lennettävien koneiden valikkoon. Tuo paneeli ei kuitenkaan (muistaakseni) näy koneen ulkopuolelta ellei sitä ole rakennettu myös koneen modeliin (tai paneelissa ei ole VC-ohjaamoa).

 

Jos haluaa vain sellaisen paneelin, joka näkyy ainoastaan koneen ulkopuolelta (eli koneessa ei siis ole panel-kansiota), pitää se varmaankin rakentaa suoraan koneen modeliin? Siitä taas miten se tehdään en tiedä mitään. Lentokonesuunnittelijat kertokoot. VC-ohjaamon (eli sen modelin) voi liittää johonkin koneeseen, mutta on yleensä työläs homma saada se toimimaan/näkymään kuten haluaa. Olen tehnyt sen joillekin lennettäville koneille (joista VC on puuttunut) ohjeiden mukaan.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoitan siis niitä tietokoneen ohjaamia eli AI koneita. Se isompi kuva on se, kun painaa W FS2004 ja tulee ne neljä pienempää mittaria kuten vaikka Cessnassa. Se ei ole se Virtual Cockpit, vaan se näyttö ilman Cockpit kuvaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ahaa. Siitä en tiedä mitään, kun ei ole ollut tarvetta.

 

Edit:  Puhut siis FS2004:sta. Viimeksi käytin sitä joskus 5-6 vuotta sitten eli on pitkälti unohtunut. Ei se nyt niin kovin paljon FSXstä eroa, mutta VC-paneeleista puhuttaessa FS2004-koneeseen ei saa VC-kabiinia muuten kuin tekemällä se suoraan koneen modeliin (siitä miten se tehdään en tiedä siis mitään).

 

Yleensä FS2004-koneissa ohjaamopaneelit eli lyhyesti paneelit ovat 2D-paneeleja, joissa se ohjaamo on kuva mittareiden taustalla. Kun tutkit asiaa (tai saat täältä hyviä neuvoja) ei tuon kuvan lisäämisen siihen mainitsemaasi "mittari-ikkunaan" luulisi olevan mitenkään ylivoimainen tehtävä. Itse en moista ole koskaan yrittänyt joten valitettavasti en osaa auttaa.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Okei. Pitää yrittää itse selvittää tuo juttu. Kerron jos saan jotain aikaiseksi. Varmaan siinä täytyy vähän pelata sen Aircraft.cfg tiedoston kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei AI koneita ole tarkoitus lentää eli ne eivät tarvitse sitä paneelia, ymmärrän kyllä että ne ovat helppoja lennellä mutta silti... Niissä ei ole oikeastaan juuri mitään lentofysiikoita, ei kunnon ääniä, ei mitään.

 

Millä tavoin tämä liittyy maisema- ja lentokonesuunnitteluun? Vai ajatteletko että useampi huomaa tämän ketjun täällä kun on rauhallisempi puoli kuin tuo toinen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään