Tero Tuominen

FAI täyttää 100 vuotta

2 viestiä aiheessa

13.10.2005 Suomen Ilmailuliitto tiedottaa:

 

KANSAINVÄLINEN ILMAILUJÄRJESTÖ FAI TÄYTTÄÄ 100 VUOTTA

 

Kansainvälinen ilmailujärjestö Fédération Aéronautique Internationale (FAI) täyttää sata vuotta perjantaina 14. lokakuuta. Merkille pantavaa on, että ensimmäinen moottoroitu lento oli tehty 1903 vain kaksi vuotta FAI:n perustamista aiemmin.

 

Satavuotisjuhlia vietetään Pariisissa, missä järjestö 1905 perustettiin. Tuolloin mukana olivat edustajat Belgiasta, Ranskasta, Saksasta, Englannista, Italiasta, Espanjasta, Sveitsistä ja Yhdysvalloista. Nykyisin järjestöön kuuluu lähes sata maata. Suomea edustaa Suomen Ilmailuliitto ry. Sen 1919 perustettu edeltäjä Suomen Ilmailuklubi hyväksyttiin FAI:n jäseneksi 1921.

 

FAI kokoaa yhteen kaikkien harrastusilmailulajien järjestöt. Sen piirissä toimii lajeja moottorilennosta  riippuliitoon, lennokeista laskuvarjourheiluun. Järjestö vahvistaa lajien maailmanennätykset. Se myöntää oikeudet järjestää MM-kilpailuja sekä laatii niille säännöt. Järjestön päämaja on nykyisin Lausannessa Sveitsissä.

 

Keskiviikkona alkaneen satavuotisjuhlinnan yhteydessä FAI jakoi tunnustuksia ansioituneille ilmailijoille. Mukana oli myös suomalaisia. Järjestön Paul Tissandier -diplomin vastaanotti keskiviikkona Pariisissa Esko Keskinen Turusta. Hän on tehnyt pitkään työtä purjelennon koulutuksen kehittämiseksi. FAI:n Honorary Group -diplomin sai Urheilutaitolentäjät. Tunnustuksen vastaanotti yhdistyksen puolesta Osmo Jalovaara. Urheilutaitolentäjät on nostanut suomalaisen taitolennon pohjoismaiselle huipulle ja lisäksi ollut erittäin aktiivinen lajin tekemiseksi tunnetuksi suurelle yleisölle.

 

http://www.fai.org

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään