Niklas Kivinen

A2A Simulations Lockheed Constellation L049 Fsx:lle ja P3D:lle

14 viestiä aiheessa

Mitä kautta olette tuon ostaneet muuten? Huomasin juuri, että kyseinen tuote on about 15€ kalliimpi (59$ vs 71€) esim. Simmarketissa, kuin suoraan A2A:n kaupasta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noin vuosi? sitten EUssa astui voimaan uusi käytäntö näiden nettiostosten suhteen. Jos nykyisin tilaat mistä tahansa EU-maasta tai EUn alueella operoivasta nettikaupasta, joudut maksamaan suoraan sinne myyjälle kohdemaan (siis tässä tapauksessa Suomen) arvonlisäveron. Se sitten tilittää Suomelle sen oman maan alvista ylijäävän osuuden (jos jäisi ali - harvoin jää, niin maksat joka tapauksessa sen korkeamman veron). En ihan tarkkaan tunne tuota lainsäädäntöä, mutta arvelen sen menevän tuohon tapaan. Joka tapauksessa käytäntö lisää valtavasti byrokratiaa näille nettikauppiaille. Se taas saattaa pudottaa pieniä "yhden miehen yrityksiä" pois alalta, kun työmäärä käy ylivoimaiseksi. Näin meidän (tarkoittaen koko EUta) valitsemamme poliitikot lisäävät työttömyyttä tappamalla pienyrityksiä. Saman tekee Suomessa esimerkiksi tämä kauppojen aukiolon vapauttaminen. Sitä markkinoitiin (myös) työllisyyden lisääjänä, mutta todellisuudessa asia on päinvastoin.

 

Simmarket on yksi noista, joiden hintoihin lisätään Suomen alv. 24%. Siellä Simmarketin etusivulla on oikein "portti", jossa kansallisuus kysellään tätä verotusta varten. Miltei kaikkialla muualla maailmassa alv on pienempi kuin Suomessa. Kannattaa siis ostaa ostoksensa Yhdysvalloista, Australiasta tai mistä tahansa EUn ulkopuolelta, jolloin tuotteen saa pääsääntöisesti kokonaan ilman alvia (en tunne tätä asiaa koko maailman osalta). Toivotaan, että EUn ja USAn ns. vapaakauppasopimuksesta ei koskaan tule mitään, sillä muutoin tämäkin "porsaanreikä" tukitaan.

 

Pekka

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voikohan olla kiinni myös maksutavasta tuo vero? Mietin tässä, että aika monesti mielestäni verot ovat tulleet lisäksi, kun olen päässyt PayPal maksusivulle asti. Jos kokeilisikin luottokortilla maksaa seuraavan kerran.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voikohan olla kiinni myös maksutavasta tuo vero? Mietin tässä, että aika monesti mielestäni verot ovat tulleet lisäksi, kun olen päässyt PayPal maksusivulle asti. Jos kokeilisikin luottokortilla maksaa seuraavan kerran.

 

Vaikka maksaisit luottokortilla (minä yleensä maksan kaikkiin luotettaviin paikkoihin), niin et pääse pakoon tuota EUn alueella maksuun tulevaan kohdemaan alvia. Viimeistään sen kortin tiedoista selvittävät kansalaisuuden ja lisäävät alvin (näillä isoilla firmoilla se tapahtuu automaattisesti, kun siirtyy netissä maksamisvaiheeseen). Onneksi toistaiseksi melkein kaiken voi ostaa suunnilleen samalla verottomalla hinnalla myös USAsta tai Australiasta. Suomen verottajakaan ei puutu asiaan niin kauan kuin ostaa download-tuotteen tai jos "boxed-tuote" ei ole kovin kallis (en nyt ulkoa muista mikä oli se hintaraja, jonka alapuolella tullimaksuja tai veroja ei peritä - löytynee tarvittaessa tullin sivuilta).

 

Jos ostaa esimerkiksi kirjoja ulkomailta EUn ulkopuolelta, missä ne yleensä ovat paljon halvempia kuin Suomessa, kannattaa ne ostaa yksi kerrallaan (hinnasta riippuen). Jos laittattaa useampia samaan pakettiin, voi paketin hinta (rahteineen) kohota niin korkeaksi, että edellä mainittu raja ylittyy. Silloin joutuu maksamaan kaikesta alvin eli neljäsosan lisää mikäli paketti juuttuu tulliin.  Kirjoille tullimaksu oli hyvin pieni vai oliko sitä lainkaan? En muista, mutta tuotakin on tullut kokeiltua. Tuntuu ihan hassulta käytännöltä, mutta näin vain on (ihan kuin EU ampuisi itseään jalkaan). Silti tuo kannattaa ostajalle mikäli rahtilulut vain ovat kohtuulliset. EUn sisäpuolelta tilattaessa taas pätee sama alv-sääntö kuin simutuotteisiinkin, vaikka paketti ei yleensä edes jää tullin haaviin (elleivät epäile siinä olevan huumeita tai muuta kiellettyä).

 

Pekka

 

Edit: Kun minä viimeksi tilasin kirjoja ulkomailta, pienin perittävä vero+tulli-maksu oli 10€. Nyt ovat tiputtaneet sen näköjään 5 euroon. Tulli on kirjoille näköjään "vapaa" eli tullia kirjoista ei peritä. Tämän perusteella onkin helppo laskea, että hinta+rahti saa maksimissaan olla 20,8 euroa, jotta tuoteen voi tilata veroitta. Ei tuolla enää kovin kummoisia kirjoja EUn ulkopuolelta tilata. Ennen vanhaan sieltä sai miltei kirjan kuin kirjan ilman veroja suomeen. Tuo raja sulkee myös ulkopuolelleen lähes kaikki (boxed) Fs-tuotteet. Niistä kun pitää lisäksi maksaa tullia. Ei nyt sattunut silmään mikä tulli on esimerkiksi FS-maisemille tai lentokoneille, mutta DVD/CD-levyille se on 3,5%. Liekkö sama?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

PayPal mielestäni lisää jotain aina hinnan päälle, onko sitten käyttömaksua vai mitä en tiedä.

 

"PayPal-lisä" tulee siitä, että PayPal käyttää valuuttamuunnoksissa ihka omaa kurssiaan, joka on PayPalille erittäin edullinen ja vastaavasti maksavalle asiakkaalle epäedullinen. Sen voi kiertää (ainakin silloin, kun viimeksi käytin PayPalia - siitä on tosin jo pari vuotta) siten, että menee tiettyyn kohtaan (en enää muista mikä se oli nimeltään) PayPalin sivustolla ja ruksaa sieltä valinnan, jossa käytetään ostomaan valuuttaa maksamiseen. Tällöin kurssimuunnoksen suorittaa PayPalin sijaan asiakkaan oma pankki ja kurssi on asiakkaalle huomattavasti edullisempi. Näin siis ainakin, jos maksaa luottokortilla kuten minä. En ole missään vaiheessa siirtänyt rahaa/avannut PayPal-tiliä sitä varten. Tämä on ihan samanlainen asia kuin se, jossa ulkomailla vaihdat valuuttaa hotellissa pankin tai erikoisen valuutanvaihtopisteen sijaan. Hotellien kurssi on kehno lähes poikkeuksetta.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään