Guest Autopilot

Paluu FSX pariin - vinkkejä kaivataan

11 viestiä aiheessa

Hei,

 

Olin hyvinkin aktiivinen FS2004 lentäjä aikoinaan ja PMDG:n 737:aa ja Level-D 767 tuli hakattua aikalailla. Tästä alkaa kuitenkin olla aikaa jo noin 10v, ja yhtäkkiä iski himo palata vanhan harrastuksen pariin. En ole ollenkaan edes kokeillut FSX:ää mutta ajattelin hankkia sen Steamin kautta (vai onko parempi hankkia se muualta lisäosien tms kannalta?). Steamissa on monta pakettia missä tulee kaiken maailman tavaraa mukana ja ajattelinkin kysyä että kannattaako ottaa ihan vaan perusversio vai tuleeko jossain paketissa jotain höydyllistä 'edullisesti' kaupan päälle?

 

Sitten mitä tulee koneisiin niin olen short-listannut pikaisella googletuksella Majesticin Q400:n, PMDG 737 sekä joko PMDG 747 tai 777 ostoslistalle. 777 lienee uudempi mutta miten on 747 v2 laita, onko näitten välillä suurta laadullista eroa?

 

Otan vastaan myös kaikki vinkit 'must have' lisäosista millä FSX:ää tulee pävittää.

 

Kiitos!

 

T.Ihan pihalla jo näistä hommista  :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FSX Steam versio ei eroa levyversiosta lisäosien kannalta niin kauan kun se on ainoa fsx koneella. Lisäosia en ostaisi Steamista, ne asentuvat normaalista poikkeaaviin kansioihin FSX:n sisällä eikä asennus aina onnistu, vaan joudut käsin käydä klikkaamassa "asennusohjelmaa" fsx kansioissa. Kaikki lisäosat saa myös muualta kuten simmarketista jne.  Osta ihan perusversio siis vaan.

 

PMDG kohtaan osaa joku muu vastata paremmin.

 

Nykyään maisemista suuressa huudossa ovat nämä: https://fullterrain.com/

Perus homma menee niin, että ftx global product range kohdan tuotteista ensin pitää olla hankittuna FTX Global Base ja siihen päälle voi ostaa vector paketin eli tiet, joet, rantaviivat, järvet, hiekkarannat, golfkentät jne. Sitten on landclass paketteja jotka määrittävät missä on peltoa, metsää, asutusta ja että minkälaista variaatiota noista ja lisäävät muis uusia tektuureja. Niitä hallinnoidaan erillisellä sovelluksella, joka aktivoi ne simussa ja asettaa myös oikeaan järjestykseen, eli täysin automatisoitu tapahtuma, asentamisen jälkeen ei muutakun lentämään.

 

ftx terrain regions kohdan paketit ovat alueellisia maisemia, jotka toimivat myös ilman global tuotelinjan tuotteita. Ne sisältävät kaiken, maastonmuodot (jopa 10m resolla jotkut), tiet, vesistöt, landclassin jne. tämän tietyn maan alueelle aina.

 

Suomeen saatavilla olevien ilmasien osalta pääsee jotenkin perille perille kun lukee näitä viimepäivien keskusteluja täällä.  Photomaisemaa, maastonmuotoja, lentoesteitä, majakoita, kaupunkimaisemia, erilaisia maamerkki objekteja jne jne. Tiedostokirjasto ja foorumin viimepäivien ketjut ovat loistava apu. Myös kaupallista saa, maastonmuodoista Helsinki- Vantaan lentokenttään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja se ihana twiikkaaminen, se vasta veret seisauttavaa onkin :o

 

Eli että saat FSX:n pyörimään, tai jopa vielä niin että silmä lepää maisemassa, onkin sitten oma juttunsa. Aloita hyvä mies Prepar3D:lla, ja hiuksiakin saattaa jäädä päähän? Itselläni meni kuukausi sitten kovalevy rikki, ja kiroan itseäni kun en siirtynyt suosiolla. Noh köyhällä ei kai ole varaa valittaa, mutta kyllä tämä työstä käy :-\

 

Intel i7 4790K@4400Mhz

DDR3 8Gb/1600Mhz

Geforce GTX960/4Gb

 

Eikä prkl pyöri vieläkään........... Tai no ehkä default Cessnalla.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vastauksistanne. Muistelin että suomi, balttia, venäjä oli aika hyvin FS2004 aikaan katettu freewarella, mutta muiden maiden ja sää/trafiikki lisäosien osalta sitten joutui laittamaan euroja jonoon.

 

Jos nyt ymmärrän oikein niin FSX toimii huonosti ns. 'out of box' ja vaatii huomattavaa tweakkausta? Onko eri versioiden välillä eroja? Mitä tulee Prepar3d:hen niin minun on hieman vaikea hahmottaa missä tilassa se on, kun niin iso osa keskustelusta on vuosia vanhaa netissä. Ilmeisesti Prepar3d ei tue online-virtuaalilentämistä ollenkaan, eikä kaikki FSX lisäosat toimi siinä. Prepar3D on myös huomattavan kallis verrattuna FSX:ään, jopa educational lisenssillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Steam versiossa on pari tweakkia jo valmiina ja sen ohjelmatiedosto on käännetty uudelleen uudemmilla ohjelmilla Se on vakaampi, ei ole kaatunut kun pari kertaa ja 318 tuntia sillä lennelty. Ei ole vaatinut minulla mitään säätöjä, tosin en tiedä mitä saisi säätämällä irti. FPS rajoitettu 30:een ja siinä se pysyy.

 

Prepar3D on minullakin mutta 2.5 versio varmaan. Huomattavasti sulavampi jopa alhasella fps:llä, v3 lienee vielä parempi.

 

Säätäminen ja asentelu on parasta mitä tiedän, kerran kuussa suurinpirtein uusiksi kaikki. Jotenkin tykkään koota sen aina uudelleen. Mutta ei se vaadi sitä minulla, kunhan kokeilen kaikkea.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmeisesti Prepar3d ei tue online-virtuaalilentämistä ollenkaan

 

[ attachment removed / expired ]

 

Kyllä verkkolentäminen on tuettua. Tulee vain kalliiksi ostaa uudelleen maisemat / kentät jotka on niin vanhoja etteivät toimi Preparissa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Prepar3D on myös huomattavan kallis verrattuna FSX:ään, jopa educational lisenssillä.

 

Huomio se, että mikäli kyllästyt FSXään ja haluat siirtyä nykyaikaan (P3D) niin esim. PMDGn koneet joudut ostamaan uudestaan P3Dlle ja sama pätee myös moneen muuhun lisäosaan. Itse simun hinta on jo vähän toissijaista, koska oikeastihan se kaikki raha menee lisäosiin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Mika, tuo parantaa jo tilannetta huomattavasti. Onko lisäosien uudelleenostaminen sitten ainoa syy miksei kaikki halua siirtyä Prepar3d:iin? Mitä lisenssiä te käytätte? Ilmeisesti tuossa Academic versiossa on joku vesileima mutta muuten täydet ominaisuudet? Sekä lisenssin joutuu uusiman joka Vx version yhtydessä?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko lisäosien uudelleenostaminen sitten ainoa syy miksei kaikki halua siirtyä Prepar3d:iin?

 

Academicillä mennään. En missään tapauksessa suosittele ostamaan FSX:ää enää. Asensin itse sen takaisin FSLabsin bussin takia, ja ero on jäätävä P3D:n hyväksi. Niin näyttävyydessä kuin pyörivyydessäkin. Ja ainoat lisäosat mitkä joutui uudelleen ostamaan kun siirtyi P3D on lisäosakoneet. Mulla on kaikki maisemat ostettu simmarketin kautta ja varmaan 98% niistä on päivitetty suoraan P3D, eli ei ole ainuttakaan fsx:lle ostettua maisemaa tarvinnut ostaa uudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

Intel i7 4790K@4400Mhz

DDR3 8Gb/1600Mhz

Geforce GTX960/4Gb

 

Eikä prkl pyöri vieläkään........... Tai no ehkä default Cessnalla.

 

 

Kyllä tuolla raudalla pitäisi pyöriä - myös FSX. Pyörii minullakin (suunnilleen samaa metallia), vaikka simun koko on jo 350GB! Tosin VAS-ongelmien takia oli siirryttävä "modulaariseen malliin" eli lataan simusta vain ne maisemat kerrallaan, joissa lennän. Kunhan rautaa seuraavan kerran päivitän, on kuitenkin vakavasti harkittava siirtymistä P3D:hen. Josko tuo VAS sen jälkeen riittäisi paremmin?

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

kuin pyörivyydessäkin. Ja ainoat lisäosat mitkä joutui uudelleen ostamaan kun siirtyi P3D on lisäosakoneet. Mulla on kaikki maisemat ostettu simmarketin kautta ja varmaan 98% niistä on päivitetty suoraan P3D, eli ei ole ainuttakaan fsx:lle ostettua maisemaa tarvinnut ostaa uudestaan.

 

Minä olen ostanut kaiken maksullisen sieltä mistä olen sen halvimmalla saanut. Viimeaikoina entistä vähemmän Simmarketista ja muista EU:ssa toimivista uuden al-verosäännöksen jälkeen. Vähän yli vuosi sitten myös EU:ssa tarvitsi lisäosista maksaa vain sen maan al-vero, josta tavaran osti. Nyt lisäävät (mm. Simmarketissa) automaattisesti Suomen "maailmaennätysveron" kaikkiin ostoksiin. Australia ja USA kiittävät. Noihin tuota ei vielä tarvitse maksaa. Toivottavasti TTIP-sopimuksesta ei tule mitään. Ja mitä EU:kin tulee niin minun mielipiteeni on FinnExit Now!  ;D

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään