Harri Koskinen

Yhteiseurooppalaisessa koulutuskeskushankkeessa viivästyksiä

1 viesti aiheessa

Ilmavoimien komentaja Heikki Lyytinen: Yhteiseurooppalaisessa koulutuskeskushankkeessa viivästyksiä

 

Yhteiseurooppalainen suihkuharjoituskone- ja koulutuskeskushanke ei ole edennyt kaikilta osin suunnitellun aikataulunsa mukaisesti.

 

Parhaillaan valmistumassa olevista yhteisistä koulutusvaatimuksista ja –ohjelmistoista vallitsee laaja yksimielisyys. Muilta osin projekti on kuitenkin vielä pahasti auki, totesi ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Heikki Lyytinen Ilmavoimien esikunnan perinnepäivässä Tikkakoskella maanantaina.

 

Lentosotakoulu Kauhavalla pyrkii yhdeksi eurooppalaista koulutuskeskuksista.

 

Yhteisen tavoitteen toteutumista ei Lyytisen mukaan välttämättä edistä se, että osa Euroopan maista hakee kahdenkeskistä koulutusyhteistyötä. Lisäksi Hollanti on jo irrottautunut koko hankkeesta.

 

Lyytinen totesikin, että Suomen ilmavoimat odottaa paljon Kauhavan koulutusmahdollisuuksia selvittävältä puolustusministeriön johtamalta työryhmältä. Sen on määrä jättää työstään loppuraportti puolustusministerille helmikuussa.

 

Kokonaisuutena ilmavoimat voi Lyytisen mukaan olla kuitenkin tyytyväinen kuluvaan vuoteen. Koulutusjärjestelmän muutokseen liittyen Vinka-alkeislentokoulutuksen ulkoistaminen on Tikkakosken Ilmasotakoulussa toteutettu ansiokkaasti. Hawk-suihkuharjoituskoneiden keskittäminen Kauhavan Lentosotakoululle on hyvässä vauhdissa.

 

Ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikköhanke Muuttolintu etenee vuoteen 2010 ulottuvan aikataulunsa mukaisesti. Uusien kuljetuskoneiden evaluointivaihe jatkuu tammikuussa kylmätesteillä, ja päätöksentekovalmiuteen pyritään helmikuussa. Strategisesta kuljetuskyvystä tehdään omaa erillistä selvitystä.

 

- Äskettäinen Frisian Flag -harjoitus Hollannissa osoitti, että myös ilmavoimien lentotekninen henkilöstö on kotiutunut hyvin kansainvälisiin harjoituksiin, ja toiminta sujuu jo rutiinilla, Heikki Lyytinen kiitteli.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään