Guest tepatestaaja

Japanilaisten yliäänikoneprojekti edistyy

2 viestiä aiheessa

Hakemalla hain sitä threadia, jossa oli tästä asiasta puhetta aikaisemmin, mutta kun ei löytynyt niin ei löytynyt. MTV3:n uutiset tietää kertoa, että pienoismallilla on tehty Australiassa onnistunut koelento.

 

Lainaus MTV3:n uutisista:

Japanilaistutkijoiden mukaan kone kiisi 15 minuutin ajan kaksinkertaisella äänennopeudella lähes parinkymmenen kilometrein korkeudessa.

 

Japani on testannut onnistuneesti kaksinkertaisella äänennopeudella kulkevaa matkustajakonetta, josta on tarkoitus tehdä seuraaja käytöstä poistetulle ranskalais-brittiläiselle Concordelle.

 

Australialaisella testialueella järjestetyssä kokeessa käytettiin 11,5-metristä pienoismallia, joka lähetettiin matkaan raketin avustuksella. Japanilaistutkijoiden mukaan kone kiisi 15 minuutin ajan kaksinkertaisella äänennopeudella lähes parinkymmenen kilometrein korkeudessa.

 

Testin jälkeen pienoismalli laskeutui turvallisesti maankamaralle. Ensimmäinen testi kolme vuotta sitten päättyi pienoismallin tuhoutumiseen.

 

Lopullisessa muodossaan kone on 104 metriä pitkä ja siihen mahtuu 300 matkustajaa. Suunnittelijat toivovat, että Nexst-kone voisi olla tuotannossa 15-20 vuoden päästä. Kone tulee olemaan Concordea huomattavasti hiljaisempi ja ympäristöystävällisempi.

 

(MTV3-STT-AFP)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään