Kalle Virtanen

Euroopan ilmailumuseot

9 viestiä aiheessa

Suunnitelmissa olisi lähteä Eurooppaa kierteleen ja samallahan sitä voisi tutustua ilmailumuseoihin. Matkan ajankohdasta ei vielä ole tarkempaa tietoa, ja kenties kiertelen kerralla useammassa paikassa, tai useamman reissun teen pidemmällä aika välillä. Ensi vuoden aikana kuitenkin.

 

Mutta matkaa suunniteltaessa, olisi kiva tietää mistä päin eurooppaa museoita löytyy ja jos kokemuksia on kyseisistä museoista niin kirjoittakaa muutama sananen kyseisestä paikasta.

 

EDIT:

Foorumin haulla etsiskelin ja muutamia yksittäisiä museoita löytyi, mutta kirjoitelkaa tietämiänne museoita niin helpompi selailla yhdestä paikkaa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi mahdollisuus olisi Frankfurtin ympäristö. Frankista etelään löytyvät lähekkäin nämä museot:

http://www.technik-museum.de/

Museoista löytyy paaaaaaljon muutakin kuin lentokoneita, mutta ovat lievästä "huvipuistomaisuudestaan" huolimatta mielenkiintoisia paikkoja.

Samalla reissulla ehtii poiketa täälläkin:

http://www.luftfahrtmuseum.com/htmi/imh/dhj.htm

Kierrettiin nämä museot parin kaverin kanssa pari vuotta sitten. Vuokra-autolla aikaa kului kolme päivää (lentämällä Frankfurttiin)

Juha.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse en voi kuin suositella Müncenissä sijaitsevaa Deutsches-museumia. Münchenin keskustassa on erittäin kattava paketti alalta kuin alalta. Lisäksi ilmailusta kiinostuneille löytyy vielä erillinen ilmailuhaara Oberschleißheimista noin 15km päärakennukselta pohjoiseen.

 

Tässä on muutamat kuvat molemmista paikoista:

Deutsches-museum - Oberschleißheim

Deutsches-museum - München

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse voin suositella Britanniassa sijaitsevaa Duxfordin ilmailumuseota. Se on osa Imperial War Museumia ja siellä on näytteillä todella runsaasti koneita asiallisissa näyttelytiloissa. Museossa pääsee vierailemaan muun muassa Concorden prototyypissä, muissa vanhoissa Brittiläisissä sota- ja matkustajakoneissa kuten BAC 1-11, Vickers VC10 jne. Extrana museossa on näyttely USA:n ilmavoimien sotakalustosta kautta aikojen.

Britanniassa jos käyt, niin samalla kannattaa tarkastaa myös RAF:n Hendonin museo joka sijaitsee Lontoossa. Sielläkin on koolla mittavasti ilma-aluksia.

http://duxford.iwm.org.uk/server.php?show=nav.00d

http://www.rafmuseum.org.uk/london/aboutus/index.cfm

 

Itse kolusin nuo musoet läpi 2004 helmikuussa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Praha-Kbely noin 15 kilsaa Prahan keskustasta koilliseen. Suosittelen lämpimpästi täyttämään aukkoja tietämyksessä erään Keski-Euroopan suurimman ilmailumaan suhteen.

http://www.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,41369.msg433790.html#msg433790

 

Edit: Samalla voikin sitten piipahtaa Prahan teknillisessä museossa, joka sijaitsee keskustassa. Siellä on vähän myös ilmailuaihetta esillä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Prahassa on harvinaisia koneita myös keskustassa. NTM Letnan puistossa. Samoin Krakovassa, Budapestissa jne. Suurin ilmailumuseotiheys on tietty Englannissa, Ranska ja Saksa tulevat perässä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia kaikille vastauksista, lievä runsaudenpula taitaa olla, mutta näiden perusteella kyllä hyvä lähteä suunnittelemaan.

Luultavasti Frankfurt Hahnin kentän kautta olis tarkotus mennä ja sieltä sitten jollakin tapaa eteenpäin, mutta lentomatkat halpalentoyhtiöiden siivillä....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään