Klaus Wesa

Ilmailuskannereiden käyttö ulkomailla?

7 viestiä aiheessa

Tätä asiaa en ole huomannut aiemmin käsiteltävän täällä.

Ilmailuskannereiden käyttö kotimaassa on ihan arkipäiväistä ja luvallista omaan käyttöön(tietoa ei saa levittää eteenpäin), mutta kuinka asia onkaan ulkomailla? Jokaisen maan radiolaithan on kirjoitettu ko. maan kielellä, joten suomella ja englannilla ei pitkälle pötkitä.

Saako nappi olla korvassa  vai onko parempi jättää laite suosiolla kotimaahan? :-\ Varmasti joissakin itäblokin maissa ollaan tarkempia . >:( Kaikki mikä on epäilyttävää, on kiellettyä. 

Kuinka laita on Kreikassa ja Espanjassa, joissa "lomailee" vuosittain paljon skanneriden kuuntelijoita? Kertokaahan kokemuksistanne ulkomaiden käytännöistä.

 

PS. Please, tästä threadista ei sitten semmoista kinaa kuin YÖN MÄÄRITELMÄSTÄ.  Kiitos!

 

EDIT: pilkunviilaus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroopasta puhuttaessa ainakin Saksassa ja Belgiassa on skannerin käyttö kiellettyä. Sakkorangaistusta suurempaa sellaisen käytöstä ei tosin pitäisi saada. Ainakin viimeksi Düsseldorfissa käydessäni pari paikallista spotteria käytti "häikäilemättä" skanneria.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kunhan pitää stereokuulokkeita ja rytmikkäästi rummuttelee kädellä, niin kuka sitä huomaa.

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Netissä olevien tietojen ja omakohtaisten kokemusten perusteella tietoa muutamasta maasta:

 

Iso-Britannia: ei pitäisi olla ongelmia

 

Kanada: ei pitäisi olla ongelmia

 

Ruotsi: ei pitäisi olla ongelmia

 

Unkari: ennen matkaani luin spotterisivustolta, että kuuntelu olisi sallittua, mutta matkalta palattuani sivustoa oli päivitetty ja käyttö oli muutettu kielletyksi. Poliisit poistaessaan minua "suljetulta" (ei aitoja eikä kylttejä) alueelta eivät kuitenkaan puuttuneet asiaan vaikka näkivätkin, että minulla oli skanneri.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

USA: ei pitäisi olla ongelmia. Ilmailuskannereita on vapaasti myytävänä ja lentonäytöksissä väki käyttää niitä vapaasti.

Tosin: täällä myytävissä skannereissa ei saa olla matkapuhelinbandejä (eli 850 - 900 MHz).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Ilmailuskannereiden käyttö kotimaassa on ihan arkipäiväistä ja luvallista omaan käyttöön(tietoa ei saa levittää eteenpäin),

 

Hmmm ... Toisessa threadissa näkyvillä olevasta radiolaista saa tyystin toisenlaisen käsityksen, ainakin ensi lukemisella. Mutta koska en ole asiantuntija on mene väittämään tietämättömyyden syvällä rintaäänellä asiasta.  Kaiketi teillä kuitenkin on jossakin mustaa valkoisella siitä, että saatte "omaan käyttöön" kuunnella skannerilla radiopuhelinliikennettä?

 

Peter

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkoitukseni oli vain kysyä, miten skannerin käyttö sallitaan ulkomailla. Senhän me kaikki tiedämme, että Suomessa pyöräilijän  tieliikennelain mukaan pitäisi käyttää kypärää ja jalankulkijan pimeällä heijastinta, mutta niiden käyttämättä jättämisestä ei rangaista.  >:( Joten en puutu Suomen radiolakiin ja sen tulkintaan. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään