Ville Ojala

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle A320/A321 -simulaattori

6 viestiä aiheessa

Pisti silmään Kokkola-Pietarsaaren virallisella Facebook-sivulla seuraava päivitys:

 

"Tänään Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman terminaaliin tuotiin tämä upouusi Airbus A320/A321 lentosimulaattori (Flight Simulator Finland). Simulaattori otetaan käyttöön lähiviikkojen aikana, jonka jälkeen kenellä tahansa on mahdollisuus käydä testaamassa taitojaan lentokoneen puikoissa Lisätietoja simulaattorista ja sen vuokraukseen liittyvistä asioista lähiaikoina"

Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa minkä tason simulaattorista oikein on kyse? Mukava nähdä, että tuonne kotikontujen korpikentällekin on jotain positiivista kehitystä tulossa. :thmbup: Olen muutaman viikon päästä lentämässä Kokkolaan ja tarkoituksenani olisi käydä tesaamassa simua, mikäli se saadaan kyseiseen päivämäärään mennessä vihittyä käyttöön. Tarkempia tietoja ja kokemuksia simulaattorista tämän jälkeen luvassa.  :)

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa olla cockpitsonicin ohjaamo ja hinta selvinnee sieltä sivuilta, joka on siis salaisuus...  Samanlainen on siis ilmeisesti Salmisaaressa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve,

 

Tämä A320 simulaattori on samanlainen kuin Salmisaaressa mutta hieman parempi versio (sähköllä toimivat polkimet ja istuimet mm.). Tämän lisäksi Kokkolassa taitaa olla Cockpitsonicin asentama 12 henkilön matkustamo.

 

Käykää testaamassa, avajaiset ilmeisesti toukokuun puolessavälissä!

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin!

Sattui olemaan tasakymppisynttäri heinäkuussa, ja siihen liittyen jälkikasvuni tilasi mulle lahjaksi lentotunnin tässä laitteessa.  Aivan kaikki ominaisuudet eivät vielä olleet valmiita; lennonjohto puuttui, polkimet eivät täysin toimineet, grafiikka osin puutteellinen jne, mutta simua hoitava kaveri on ammattimies ja lentäjä, joten korjauksia tehdään koko ajan.  Simulaattorin perusohjelma on P3D, ja kone jolla lensin on Airbus A320 melko aidolla ohjaamolla.  Simulaattoriin liittyy sen lisäksi vielä neljän penkkirivin aito matkustamo aitoine ikkunanäyttöineen!

Itse lentokokemus näin ensi kerralla alkoi tietysti pikaisella opiskelulla ohjaamossa, ja hyvän opettajan kanssa lähdettiin ilmaan jo ehkä vartin päästä; koneen käynnistys, autopilotin valmistelu, ja sitten hanaa neuvojen mukaan ja ilmaan.  Ihan mahtava kokemus kotisimun jälkeen, tunnelma on tiivis ja läheinen!  Laskeutuminenkin onnistui jotenkin viimein ilman vaurioita ja tunnelma oli mahtava!

Kaikkien noin 15 vuoden (FS2000, FS2002, FS2004, FSX, P3D) simuilun jälkeen tämä oli ehdottomasti positiivisin simulaattorikokemus!  Mulla on jo seuraava käynti tähtäimessä, odotan vain ensin sopivaa hetkeä.  Suosittelen!

 

Kari 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään