Guest Lauri FIN918

Navigraphilta uutisia

12 viestiä aiheessa

Vi**u mitä paskaa jälleen.... >:(

Jep, FMS datakin maksaa nykyään niin älyttömästi. 6 euroa. Minusta 2-3€ olisi hyvä hinta. Helvetin navigraph.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No huh. Itse odotan erittäin innokkaasti tuota LIDO systeemiä :). On ollut käytössä heidän appi iPadilla ja on kyllä loistsavat kartat  :thmbup:.

 

Ja eihän hinnat edes muuttuneet? Enemmän vaihtoehtoja, LIDO ja Apple Storeen appi :).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pakko avautua noista LIDOn kartoista, aivan niin sysipaskat kuin olla ja voi. Turhaa paskaa ruudun täydeltä ja vieläpä miljoonalla eri värillä = paljon sekavammat kuin vanhat Navtechin(?) jotka muutenkin miellyttivät silmää. Plus se että satakertaa raskaammilta tuntuvat noi uudet kartat ladata vanhalle nuhapumppuläppärille... Johtunee myös siitä että tuota ladattavaa paskaa on niin paljon kun pitänyt kaikki kartat tumpata täyteen ties mitäkin ruohonpituuden ja kaivonsyvyyden mittoja... Ja tietty kaikki eri värillä! :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä yhdyn Petrin mielipiteeseen: en voi väittää missään määrin pitäväni noista LIDOn kartoista. Entiset olivat paljon selkeämmät ja yksinkertaisesti paremmat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse kyllä pidän tätä päivitystä aivan loistavana. Tuntuu olevan tiedot up-to-date (jopa hesavantaan remontti merkattuna) eikä kyllä yhtään hankala lukea (tosin on tullut LIDO:n karttoja ennenkin selailtua).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuntuu olevan tiedot up-to-date (jopa hesavantaan remontti merkattuna) eikä kyllä yhtään hankala lukea (tosin on tullut LIDO:n karttoja ennenkin selailtua).

En kyllä muista että olisi nuo vanhatkaan kartat olleet mitenkään "out-of-date"...

 

Kaikinpuolin sekavammat nämä uudet kartat. Paljon enemmän kaikenmaailman turhaa infoa = oleellisimmat tiedot hukkuvat sinne noiden turhien sekaan.

 

Esim. SID-kartoissa tuo reitin kuvaus kirjoutettuna löytyy eri sivulta kuin karttaan piirretty reitti, eli joutuu taas lataamaan uuden kartan, kun vanhoissa oli samalla sivulla kaikki tarpeellinen. Eikä ENG FAIL-proseduureja näy missään?

 

Eikä siinä, kyllähän noillakin nyt lentää, mutta ****ttaa vaan tuollaiset sekamelskat. Ja se varsinkin, vaikkei nyt varsinaisesti karttojen vika olekaan, kun ikivanhalla miniläppärillä noita olen tähän asti selaillut, joka juuri ja juuri jaksoi noita vanhempia latailla, niin näiden kanssa tuppaa olemaan jo rasittavan tahmeeta touhua. Varsinkin jos esim. lähestymisessä joutuu pomppimaan eri lähestymiskarttojen välillä koko ajan, niin kiva kun tuo kartan lataaminen jääkin kesken ja ruutuun jää pyörimään tuo "rendering charts..." ??? Siinähän sitten päivittelet sivun kokonaan ja haet taas oikean maan ja lentokentän yms...

 

Laitanpa vielä loistavan esimerkin tähän hyvästä ja huonosta kartasta. Ovat nyt Barcelonasta kun viimeisin lento sattui suuntautumaan sinne.

 

Vanha kartta löytyi vielä googlesta. Todella selkeä, helposti ja nopeasti luettava kartta. Löytyy nopeasti kaikki tarpeelliset nopeus/korkeusrajoitukset yms.

[ attachment removed / expired ]

 

Mutta nyt olikin sitten tälläinen käärmeenpesä. Melko huomattava ero selkeydessä tuohon ylempään verrattuna. Melkein piti suurennuslasi ottaa käteen että löysi tuon ALBER1S-reitin mikä tuossa ylhäällä suorastaan hyppää silmille.

[ attachment removed / expired ]

Kesti muuten jokusen hetken kauemmin piirtää tuollainen määrä dataa, verrattuna ylempään.

 

No, kehitys kehittyy, vai miten se oli. Ja kuten nykyään tapana, kokoajan vaan huonompaan suuntaan joka asiassa. :thmbdn: :P

 

Ja Jessehän sen tuossa kiteyttikin:

Entiset olivat paljon selkeämmät ja yksinkertaisesti paremmat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siis nää LIDO-kartathan on tarkotettu (ymmärtääkseni?) nimen omaan tietokone/padi/läppäri -laitteille, joissa ominaisuus nimeltä zoom löytyy. Kyllähän se ilman zoomausta on järkyttävää lukea, mutta padilla erittäin helppo zoomata tarkempaa tietoa varten. Toi STAR-kartta on kyllä sekamelska, mutta se johtuu siitä, että kaikki lähestymisreitit on lätkätty samalle kartalle. Samalta se näyttäisi vanhoillakin :D.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Että pitää sitten "säästää" ja oksentaa kaikki data samalle sivulle. Ei mene kaaliin: eikö sähköisessä järjestelmässä ole ihan yhden tekevää, montako niitä karttalehtiä on, paperia kun ei kulu kuitenkaan. Miksi siis tietokoneelle tarkoitettua karttaa ei voisi tehdä yhtä selväksi kuin paperille tarkoitettua? Mutta turha kai tätä täällä on marista, Navigraphille vain palautetta...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Navigraphille vain palautetta...

 

Jep. Kyllähän se on henkilöstä kiinni, pitääkö vai ei. Ei ole hankala nähdä sen, että kaikki ei varmasti tule rakastamaan tätä ulkonäköä. Yksi plussa näissä kartoissa on se, että MRC-kartat löytyvät melkein jokaiselle tutkapohjaselle kentälle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään