Anton Goebel

Huima combo simuiluun: Tosi-TV, Papua-Uusi-Guinea lisäosa ja ASN

13 viestiä aiheessa

Jos kaipaat uusia haasteita simuiluun, niin tässä vinkkinä oma uusin innostuksen kohteeni. Satuin katsomaan YLE-areenasta ohjelmaa Lentäjät riskirajoilla (http://areena.yle.fi/tv/lentajat). Tosi-TV -tyyppinen ohjelma kertoo Papua-Uusi-Guineassa puskapilotteina työskentelevistä pääosin uraansa aloittavista lentäjistä, jotka keräävät lentokokemusta siirtyäkseen myöhemmin ns. parempiin töihin. Ohjelma on erittäin mielenkiintoinen, olkoonkin, että siihen on leivottu tosi-TV:lle tyypillistä draamahakuisuutta ja toistoa. Mielenkiinto syntyy sekä vaikeissa olosuhteissa lentämisen haasteista että Papuan huimasta luonnon- ja kulttuuriympäristöstä.

 

Ohjelman inspiroimana hankin Papua-lisäosan (PIS - RAW GRIT: PNG BUSHPILOT & EXTREME BUSH TREKKER BUNDLE), jossa on paremmat maisemat ja niissä hauskoja pieniä yksityiskohtia (esim. lintuparvet sun muut elukat). Pakettiin kuuluu 40 kiitotietä, joista osa tuo mukanaan melkoisia haasteita (sijainti vuorten keskellä sekä huikeat kallistukset ja pomput). Kaiken kruunaa ASN joka mallintaa huimasti vuorien ja rinteiden pintoja pitkin lymyilevät pilvimassat, jotka välillä vaikeuttavat kentän löytämistä ja lähestymistä. En tajua miten ASN sen tekee, vai onko ollut vain sattumaa, mutta pilvet käyttäytyvät hyvin samalla tavalla kuin mitä TV-ohjelmassa näkee. Myös tuulet ja turbulenssi vaihtelevat kovastikin. Koneena käytön Aerosoftin Twin Otteria, joka mahdollistaa jyrkän laskeutumisen lyhyille puiden keskellä sijaitseville kentille.

 

Tiedä häntä miten tämä muihin kolahtaa, mutta minuun iski pahasti tämä TV-ohjelman ja simuilun combo ja olen nyt ihan koukussa Papualla lentelyyn!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moikka!

 

:thmbup:

 

Ehdottomasti samoilla linjoilla. Tosin törmäsin tuohon youtubessa, mutta innostuin myös aiheesta ja nyt kovasti odottelen Airhauler2:sta uunista ulos:) Pitäisi varmaan tuo PIS - RAW GRIT: PNG BUSHPILOT & EXTREME BUSH TREKKER BUNDLE hankkia ja kävinkin katselemassa, mutta vielä ei oikein uskaltanut ostaa... Mutta nyt kun teitillä on kokemusta tästä niin ilmeisesti ostamisen arvoinen?

 

Kiva kuulla että ASN osaa mallintaa noi pilvimassat, ehkä nyt vihdoin innostun puskalentämisestä! Ajattelin hankkia Carenadon 208 Grand Caravanin ja Cargomasterin lisäosan niin pääsis oikein tunnelmaan:)

 

T. Thomas

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo itekki innostuin tuosta kattelemalla tuota sarjaa niin menin lentelee Twin Otterilla ORBX:N Jacksons International Airportista joka sisältää joku 10 bush kenttää ja niitä lähdin ettiin; tässä pieni kuva sarja  :o

 

 

cdd15288fcc9d8cb573583b64e2c5c31.jpg

 

a67655aa03d099ae4dfb65267adbe785.jpg

 

c749e7c7640a4b43b72e497eb6e610a0.jpg

 

3db5bbb40e2ff1c5b6c22f820051a8aa.jpg

 

12351c79d91fc27b2bc43ded3b513930.jpg

 

9fda6c9ad5426335171f2cd1effce62c.jpg

 

Jaaa... seuraavaan laskupaikkaan stallasin kiitotiehen ja crashäsin...  :-[ (ja juu vähän väärä paikka screenshoteille, toivottavasti ei haittaa  ::))

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

:thmbup: :thmbup:

 

Loistavaa! kiitos kuvista! Pitääpä tuotakin lisuria tutkiskella:)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täytyy tutustua tuohon Air Hauleriin, vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ja hyvän näköistä maisemaa tuossa ORBX:ssä, täytyy itsekin ottaa muutama foto tai tehdä klippi, kunhan maltan käyttää aikaa muuhun kuin tähän addiktoivaan lentämiseen.

 

Kyllä tuo PIS - RAW GRIT: PNG BUSHPILOT & EXTREME BUSH TREKKER BUNDLE on hintansa väärti noiden 40 kentän ansiosta. Juuri nuo kuoppaiset ja mäkiset kiitotiet tuovat parhaan lisäsuolan. Maisemat sinänsä voisivat olla paremmatkin, mutta ovat silti ihan riittävän hyvät. Paketin manuaalissa on myös erilaisia reittiehdotuksia. Itse olen Papua Tourin puolivälissä ja 20 legiä takana.

 

Kehun ansaitsee myös Aerosoftin Twin Otter Extended, joka on tosi nätisti toteutettu ja suorituskyvyltään hämmästyttävä kone. On omassa elementissään noille lyhyille sademetsän ympäröimille kentille laskeuduttaessa.

 

Tänään tulikin taas kaksi uutta Lentäjät riskirajoilla -jaksoa YLE-Arenaan, great homma!

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Morjens vielä,

 

Piti ihan varta vasten tulla päivittämään, kun piti PCAviatorin -10 Tiistailta tilata Carenadon B208 ja cargo add-on:) kohta puskat heiluu!:)

 

Tubesta löytyy myös mm congo bush pilot sarja, saman henkinen:)

 

T. Seme

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Isäni kävi pidemmällä tutkimusmatkalla Papualla 80-luvulla. Selvisi hengissä ja näkemäni kuvamateriaali oli aika huimaa. Cessnoilla kulki kaikki alkaen elävistä kanoista ja vuohista. Kahvia kuljetettiin alaspäin. Tuolla voi kyllä ihan oikeasti päästä hengestään. Sää voi vaihtua hetkessä kirkkaasta täysin pilviseen. Onneksi simu antaa vähän anteeksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös siellä Papualla saattanut vielä 1980-luvulla päästä hengestään muillakin tavoilla kuin lento-onnettomuudessa. Jos esimerkiksi alkuasukkailla sattui olemaan nälkä.

 

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä pieni pätkä Papua Uusi Guineasta ja Twin Otterista. Ei osunut ihan paras mahdollinen keli pilvien näkökulmasta, mutta täytyy tehdä vielä toinen pätkä haastavammalla kelillä. Parannettavaa jää muutenkin, koska oli ensimmäinen FSX-pätkäni...

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään