Vesa Peltola

GoFlight-moduulien mykkäkoulu FSX:n kanssa

2 viestiä aiheessa

Tervehdys!

 

Muutaman vuoden välein  :) näköjään yritän takaisin virtuaalitaivaalle, mutta samoihin outoihin ongelmiin törmäilen. Nyt olen saanut FSX:n jotakuinkin juttelemaan CH Flight Sim Yoken ja lähes kiltisti myös CH Pedaalien kanssa (paitsi että sivuperäsin jostain syystä ei oletusarvoisesti asetu keskelle eikä kalibrointikaan tunnu pysyvästi auttavan), samoin GoFlight GF-TQ6-"kaasukahvamoduulin" kanssa.

 

Sen sijaan tornillinen muita noin 10 vuotta siten ostettuja moduuleja (autopilotti GF-MCP, 2 kpl GF-T8, 2 kpl GF-166, 1 kpl RF48) ei jostain syystä juttele simun kanssa, vaikka asentelin kyllä uusimman GF-softan. Aikoinaan XP:lle ja FS2004:lle nuo lisäosat asentuivat ns. heittämällä eikä tällaisia outoja juttuja ollut. Olen kyllä yrittänyt tarkasti poistaa "ristikkäiset" simuasetukset esimerkiksi Flight Sim Yoken ja GF-moduulien sekä lsäksi käyttämäni Saitekin halvan sauvan väliltä, mutta sekään ei tunnu auttavan - XP-aikana alkuongelmat johtuivat näistä. Tietsikan käynnistyessä kone käy kyllä USB-valoshown kaikkien GF-moduulien kanssa, mutta niillä ei pysty sitten ohjaamaan FSX:n toimintaa laisinkaan (lukuunottamatta tuota kaasukahvayksikköä).

 

En ole mikään IT-velho, joten siksipä kysynkin, onko vastaavaan ongelmaan joku törmännyt täällä (ja peräti ratkaisuun)? Voisiko se vaikuttaa, että USB-hubit (ja piuhat) saattavat olla väyläkapasiteetiltaan osin vanhaa 1.0-versiota, osin myös 2.0 (tuskin uudempia). Toki näitä voisi googlaillakin, mutta arvelin, että täällä on asiaan vihkiytyneitä guruja.  :)

 

Eipä tätä setupia tietysti olisi pakko ollut tällaiseksi himmeliksi rakentaa, mutta koska nuo GF-moduulit aikoinaan tuli hankituksi, olisihan ne mukava saada käyttöön.

 

Hyvää alkanutta vuotta sekä simupuolella että muutenkin!

 

T: Vesa P.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Vastaanpa itse: näköjään mykkäkoulun ydinsyy oli FSX:n SP1:n ja SP2:n puuttuminen - sen verran vähiin on simuilu jäänyt itseltäni viime vuosina. Nyt rupesi juttu luistamaan. GoFlightin sivuilta löytyi apua, olisi tietysti pitänyt itsekin hoksata kurkata. FSX-ongelmia on näköjään ollut jonkin verran noiden laitteiden kanssa.

 

T: Vesa P.

 

P.S. Vinkki ns. perinteisemmän mykkäkoulun lopettamiseen takavuosien radiotähti Niilo Tarvajärveltä. Hän suositteli mykkäkoulun huolestuttavasti jatkuessa kaivamaan lompsasta kolikon, menemään mököttävän puolison tykö ja tiedustelemaan: "Saisko markalla [/eurolla] puhetta...?" Tehosta ei ole kokemusta, joten ei tähän hätään tule laatutakuutakaan.  ;D

 

P.S.S. Aika lailla ehtii unohtaa noin 10 vuodessa. Hyvä kun mopo-Cessna ilmassa pysyy - ei kun virtuaalitaivaalle takaisin...  :o

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään