Joona Väisänen

Turbopropit eivät käynnisty

22 viestiä aiheessa

Mulla on FSX:ssä aivan ihmeellinen ongelma.  A2A:n B-377 Stratocruiserin moottorit eivät pysy käynnissä. Aikanaan yritin pari vuotta sitten selvitellä asiaa mutta en löytänyt juuta enkä jaata asiaan. Moottorit saattavat välillä käynnistyä ihan ok mutta tämän jälkeen ne sammuvat yksitellen lyhyen ajan (muutaman minuutin) sisään. Mielenkiintoista asiasta tekee sen, että sen jälkeen ne eivät enää käynnisty edes CTRL+E toiminnolla. N. puoli vuotta sitten asensin koneen uusiksi ja edelleen sama vika.  Moottorin uudelleenkäynnistyksessä RPM jää vain heilumaan eikä motti lyö tulille. Kävin aikanaan A2A:n palstan tarkasti läpi mutta en löytänyt juuri mitään apua ja vastaavanlaisesta viasta jotkut olivat raportoineet mutta kaikki tarjottu apu viittasi lähinnä käyttäjäongelmaan. En jaksanut tehdä asiasta ketjua, kun vastauksena olisi tullut etten osaa käyttää ja pitää vain selvittää forumille tarkasti käynnistystoimenpiteet, joista sitten yhdessä etsitään vikaa.

 

Mutta asiaan, asensin nyt pitkästä aikaa RealAirin Turbine Duken ja ihmettelin, kun moottorit eivät käynnisty. Startteri huutaa mutta ei käynnisty. Ei edes CTRL+E:llä. Fuel Pressure pysyy nollassa, vaikka pumput on päällä ja niiden merkkivalo palaa. Pähkäilin tätä aikani ja aloin yhdistämään sitä tuohon 377:n "bugiin". B377:ssa potkurit kyllä pyörii, kun niitä yrittää käynnistää mutta ei vain käynnisty. Dukessa ei edes potkurit inahda. Eli siis vaikuttaisi siltä, että polttoaineensyöttö ei toimi. Jostain syystä siis polttoaine ei tule moottorille asti. Tätä tukee se, että fuel pressure pysyy nollassa. 377:ssä tosin se nousee ja on jopa normaali sen pienen hetken, kun moottorit pysyvät käynnissä. Asiasta tekee oudon se, että se tapahtuu vain 377:lla ja Dukella eli potkurikoneilla. Kaikki default-koneet toimii ok. A2A:n C172 toimii normaalisti, PMDG:n koneet yms kaikki toimii. Ainoastaan näillä kahdella koneella on tämä outo käynnistysongelma.

 

Onko kenelläkään mitään hajuakaan, mistä tuota vikaa voisi lähteä etsimään? En ole mielestäni löytänyt mistään FSX:n tai FSUIPC:n asetuksista asetusta, joka vaikuttaisi polttoaineensyöttöön eikä googlaamalla oikein tunnu löytyvän mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla on FSX:ssä aivan ihmeellinen ongelma.  A2A:n B-377 Stratocruiserin moottorit eivät pysy käynnissä. Aikanaan yritin pari vuotta sitten selvitellä asiaa mutta en löytänyt juuta enkä jaata asiaan. Moottorit saattavat välillä käynnistyä ihan ok mutta tämän jälkeen ne sammuvat yksitellen lyhyen ajan (muutaman minuutin) sisään. Mielenkiintoista asiasta tekee sen, että sen jälkeen ne eivät enää käynnisty edes CTRL+E toiminnolla. N. puoli vuotta sitten asensin koneen uusiksi ja edelleen sama vika.  Moottorin uudelleenkäynnistyksessä RPM jää vain heilumaan eikä motti lyö tulille. Kävin aikanaan A2A:n palstan tarkasti läpi mutta en löytänyt juuri mitään apua ja vastaavanlaisesta viasta jotkut olivat raportoineet mutta kaikki tarjottu apu viittasi lähinnä käyttäjäongelmaan. En jaksanut tehdä asiasta ketjua, kun vastauksena olisi tullut etten osaa käyttää ja pitää vain selvittää forumille tarkasti käynnistystoimenpiteet, joista sitten yhdessä etsitään vikaa.

 

Mutta asiaan, asensin nyt pitkästä aikaa RealAirin Turbine Duken ja ihmettelin, kun moottorit eivät käynnisty. Startteri huutaa mutta ei käynnisty. Ei edes CTRL+E:llä. Fuel Pressure pysyy nollassa, vaikka pumput on päällä ja niiden merkkivalo palaa. Pähkäilin tätä aikani ja aloin yhdistämään sitä tuohon 377:n "bugiin". B377:ssa potkurit kyllä pyörii, kun niitä yrittää käynnistää mutta ei vain käynnisty. Dukessa ei edes potkurit inahda. Eli siis vaikuttaisi siltä, että polttoaineensyöttö ei toimi. Jostain syystä siis polttoaine ei tule moottorille asti. Tätä tukee se, että fuel pressure pysyy nollassa. 377:ssä tosin se nousee ja on jopa normaali sen pienen hetken, kun moottorit pysyvät käynnissä. Asiasta tekee oudon se, että se tapahtuu vain 377:lla ja Dukella eli potkurikoneilla. Kaikki default-koneet toimii ok. A2A:n C172 toimii normaalisti, PMDG:n koneet yms kaikki toimii. Ainoastaan näillä kahdella koneella on tämä outo käynnistysongelma.

 

Onko kenelläkään mitään hajuakaan, mistä tuota vikaa voisi lähteä etsimään? En ole mielestäni löytänyt mistään FSX:n tai FSUIPC:n asetuksista asetusta, joka vaikuttaisi polttoaineensyöttöön eikä googlaamalla oikein tunnu löytyvän mitään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa tyhmältä, mutta tsekkaa vaikka payload managerista, että tankeissa on menovettä, kun olet starttaamassa ;D Lisäksi, onko tallennettuja lentoja, "panel stateja" ? Ne voivat usein jäädä kummittelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa tyhmältä, mutta tsekkaa vaikka payload managerista, että tankeissa on menovettä, kun olet starttaamassa ;D Lisäksi, onko tallennettuja lentoja, "panel stateja" ? Ne voivat usein jäädä kummittelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa tyhmältä, mutta tsekkaa vaikka payload managerista, että tankeissa on menovettä, kun olet starttaamassa ;D Lisäksi, onko tallennettuja lentoja, "panel stateja" ? Ne voivat usein jäädä kummittelemaan.

 

Tankeissa on kyllä polttoainetta. Mulla on alkuperäinen default flight ja sen lisäksi on ylimääräinen itetehty default flight. Näiden lataamisella ei ole  vaikutusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa tyhmältä, mutta tsekkaa vaikka payload managerista, että tankeissa on menovettä, kun olet starttaamassa ;D Lisäksi, onko tallennettuja lentoja, "panel stateja" ? Ne voivat usein jäädä kummittelemaan.

 

Tankeissa on kyllä polttoainetta. Mulla on alkuperäinen default flight ja sen lisäksi on ylimääräinen itetehty default flight. Näiden lataamisella ei ole  vaikutusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tankeissa on kyllä polttoainetta. Mulla on alkuperäinen default flight ja sen lisäksi on ylimääräinen itetehty default flight. Näiden lataamisella ei ole  vaikutusta.

Starttaako, jos poistat/siirrät molemmat tallennetut lennot väliaikaisesti pois käyttäjä/x/tiedostot/flight simulator x files kansiosta? Jos ei, niin em. lisäksi uudelleenasennus ko. koneille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tankeissa on kyllä polttoainetta. Mulla on alkuperäinen default flight ja sen lisäksi on ylimääräinen itetehty default flight. Näiden lataamisella ei ole  vaikutusta.

Starttaako, jos poistat/siirrät molemmat tallennetut lennot väliaikaisesti pois käyttäjä/x/tiedostot/flight simulator x files kansiosta? Jos ei, niin em. lisäksi uudelleenasennus ko. koneille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

Kannattaa tutkia, mutta vaikuttaisi olevan konekohtainen ongelma, jos muut defaultkoneet kerran toimivat. En sitten tiedä onko noille koneille jotain omia näppäinkomentoja tms.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

Kannattaa tutkia, mutta vaikuttaisi olevan konekohtainen ongelma, jos muut defaultkoneet kerran toimivat. En sitten tiedä onko noille koneille jotain omia näppäinkomentoja tms.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Starttaako, jos poistat/siirrät molemmat tallennetut lennot väliaikaisesti pois käyttäjä/x/tiedostot/flight simulator x files kansiosta? Jos ei, niin em. lisäksi uudelleenasennus ko. koneille.

 

Poistin noi ja FSX herjasi puuttuvasta tiedostosta ja loi alkuperäisen defaultin. B377 mulla ei ole asennettuna mutta Dukeen ei ole vaikutusta.

 

 

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

 

Ei ole mixturet mihinkään ohjelmoituna ja vaikka olisikin niin sen kyllä huomaisi, koska vivuthan liikkuisi silloin, jos ohjaimet niitä liikuttelisi itsestään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Starttaako, jos poistat/siirrät molemmat tallennetut lennot väliaikaisesti pois käyttäjä/x/tiedostot/flight simulator x files kansiosta? Jos ei, niin em. lisäksi uudelleenasennus ko. koneille.

 

Poistin noi ja FSX herjasi puuttuvasta tiedostosta ja loi alkuperäisen defaultin. B377 mulla ei ole asennettuna mutta Dukeen ei ole vaikutusta.

 

 

Mitenkäs mixture? Oletko vahingossa ohjelmoinut sen johonkin esim. joystick:n säätöihin?

 

Itsellä oli nimittäin kerran tilanne, jossa default trike ei pysynyt käynnissä ja se johtui siitä, että mixture data "hyppi". Huomaamattani joystick:n mixture nuppi oli melkein kiinni ja joskus se lähetti "off" tietoa simulle, jolloin esim. trike sammui. Pyöräytin mixturen täysille ja taas mentiin.

 

Ei ole mixturet mihinkään ohjelmoituna ja vaikka olisikin niin sen kyllä huomaisi, koska vivuthan liikkuisi silloin, jos ohjaimet niitä liikuttelisi itsestään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) Oletko kokeillut korjata B-377:n moottoreita?

 

2) Tarkista, että SP2 on varmasti asennettu.

 

3)

Sounds to me like your propellers might be set to minimum RPM and/or feathered. Or that you have some odd keybind that sets it to feathered when you are using some other button/lever/command.

 

That would explain why only your props/turboprops are affected, and jets are not, since the prop-RPM controls have no effect when in a jet.

 

I would check keybindings and make sure the propeller control command is not bound to something else aside from the default controls.

 

4)

The default flight is usually the cause of this type of problem.

 

If you still have the default FSX cessna 172 flight, try saving that as your

default instead of what you have now.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) Oletko kokeillut korjata B-377:n moottoreita?

 

2) Tarkista, että SP2 on varmasti asennettu.

 

3)

Sounds to me like your propellers might be set to minimum RPM and/or feathered. Or that you have some odd keybind that sets it to feathered when you are using some other button/lever/command.

 

That would explain why only your props/turboprops are affected, and jets are not, since the prop-RPM controls have no effect when in a jet.

 

I would check keybindings and make sure the propeller control command is not bound to something else aside from the default controls.

 

4)

The default flight is usually the cause of this type of problem.

 

If you still have the default FSX cessna 172 flight, try saving that as your

default instead of what you have now.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) Oletko kokeillut korjata B-377:n moottoreita?

 

2) Tarkista, että SP2 on varmasti asennettu.

 

Hauskaahan tässä on se, että kun SP2 on asennettu ja 377:n moottorit on korjattu tuhansia kertoja aikanaan.

 

Mutta kuitenkin, asensin nyt 377:n ja jostain syystä tuntui testilennolla toimivan tunnin ajan ihan normaalisti  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) Oletko kokeillut korjata B-377:n moottoreita?

 

2) Tarkista, että SP2 on varmasti asennettu.

 

Hauskaahan tässä on se, että kun SP2 on asennettu ja 377:n moottorit on korjattu tuhansia kertoja aikanaan.

 

Mutta kuitenkin, asensin nyt 377:n ja jostain syystä tuntui testilennolla toimivan tunnin ajan ihan normaalisti  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hauskaahan tässä on se, että kun SP2 on asennettu ja 377:n moottorit on korjattu tuhansia kertoja aikanaan.

 

Mutta kuitenkin, asensin nyt 377:n ja jostain syystä tuntui testilennolla toimivan tunnin ajan ihan normaalisti  ;D

Arvatenkin tallentamasi lento oli tehty 377:lla  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hauskaahan tässä on se, että kun SP2 on asennettu ja 377:n moottorit on korjattu tuhansia kertoja aikanaan.

 

Mutta kuitenkin, asensin nyt 377:n ja jostain syystä tuntui testilennolla toimivan tunnin ajan ihan normaalisti  ;D

Arvatenkin tallentamasi lento oli tehty 377:lla  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Arvatenkin tallentamasi lento oli tehty 377:lla  ;)

 

Ei ollut vaan default c172:lla. Mulla ei ole koskaan ollut default lentoa tallennettuna millään muulla koneella, koska mm. PMDG:n koneet eivät toimi sen jälkeen. Mielenkiintoista on se, että nyt 377 tuntuu toimivan täydellisesti. Olen pari testilentoa sillä nyt tehnyt. Mitään muuta en tehnyt kuin asensin sen koneelle. Viime kerralla vielä se ei toiminut mitenkään ??? Duke ei toimi vieläkään. Tosin, se nyt ei iso haitta ole, kun en siitä pahemmin pidä mitenkään. Siinä on ilmeisesti sitten jotain muuta vikaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Arvatenkin tallentamasi lento oli tehty 377:lla  ;)

 

Ei ollut vaan default c172:lla. Mulla ei ole koskaan ollut default lentoa tallennettuna millään muulla koneella, koska mm. PMDG:n koneet eivät toimi sen jälkeen. Mielenkiintoista on se, että nyt 377 tuntuu toimivan täydellisesti. Olen pari testilentoa sillä nyt tehnyt. Mitään muuta en tehnyt kuin asensin sen koneelle. Viime kerralla vielä se ei toiminut mitenkään ??? Duke ei toimi vieläkään. Tosin, se nyt ei iso haitta ole, kun en siitä pahemmin pidä mitenkään. Siinä on ilmeisesti sitten jotain muuta vikaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään