Pertti Kevätkylä

FSX Mersun potkurikehrä ongelma

4 viestiä aiheessa

Hei! Otettuani käyttöön FSX Acceleration simulaattorin, Flight Replicas Me-109F-4 Drop Tank koneen,

potkurikehrä muuttui mustaksi kiekoksi. Tätä ei esiintynyt FSX DeLuxe version aikana. Onko ongelmaan korjausta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuohan on FS2004:lle tehty kone - eikö?

 

No, täältä: http://www.flight-replicas.com/FS9-to-FSX_inst.htm pitäisi löytyä jonkinlainen ratkaisu, vaikka Flight Replicas ei suosittele lainkaan FS2004-koneiden käyttöä FSX:n SP2- tai Acceleration-versioissa. Flight Replicasin Mersun K-versio on taas tehty nimenomaan Acceleration-versiolle. On olemassa FSX-koneita, jotka eivät edes toimi kunnolla ilman Accelerationia (tai FSX:n Gold-versiota, jossa tulee mukana kaikki "karkit").

 

Pekka

 

Edit:  Joskus tuota potkurikehän ongelmaa voi helpottaa ihan "kotikonstein". Esimerkiksi Flight1:n ATR-kone on alunperin tehty FS2004:lle. Sen FSX-versio on vain muunnettu tuosta edellisestä. Siitä syystä koneen potkurikehät (vaikka näkyvätkin muuten ihan oikein) menevät esimerkiksi kaukana sijaitsevien pilvitekstuurien taakse, mikä näyttää ihan hölmöltä. Asiaa ei voi auttaa tekemättä koko koneen mallinnusta uusiksi (ainakin mikäli uskomme Flight1:n sivuilla olevia tietoja). Ongelmaa voi kuitenkin lieventää invertoimalla ensin potkurikehän tekstuurin alfan ja sen jälkeen vaalentamalla tummia alueita sopivassa kuvankäsittelyohjelmassa. Tämä häivyttää potkurikehäkuviota ja vähentää ristiriitaisen näkymän vaikutusta simussa.

 

Olen myös kohdannut joitakin (alunperin FS2002:lle tai FS2004:lle tehtyjä) Ai-koneita, joissa esimerkiksi mustat laskutelineiden renkaat eivät näy lainkaan (ovat läpinäkyviä ja tekstuurien alfa-kanava vaikuttaa läpinäkyvyyteen). Joistakin olen kyennyt poistamaan tuon ongelman pelkästää invertoimalla alfan (se toimii eri tavalla FS2004:ssä ja FSX:ssä). Kaikissa tapauksissa se ei tuota tulosta, jolloin kyse lienee jostain muusta, jota en tunne (esimerkiksi joidenkin koneiden läpinäkymättömiksi muuttuneet ohjaamon lasit).

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei! KIITOS teille molemmille. Nyt Guenther Rall ja Hans Joachim Marseille näkee tykittää vihollisia "pilven reunalta".

FR_prop_FSXSP2-A Textures asennus korjasi ongelman. t. Pertti

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään