Pekka Holopainen

Mahdollinen virushälytys

4 viestiä aiheessa

Kävin tänään AvSimRUS:in sivuilla ja huomasiin sinne ilmestyneen Yak-18-koneesta uuden version Yak-18T - tämän: http://www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts-79/yak-18t-52790.html. Latasin koneen ja purin zip-paketin (muualle kuin simun kansioihin). Purkamisvaiheessa virustutkani ilmoitti kahteen otteeseen epäilyttävästä kohteesta ja esti automaattisesti mahdollisen tartunnan. Kone tuo mukanaan melkoisen joukon mittaritiedostojaja -kansioita, joiden joukossa on paljon dll-ohjelmakirjastoja. Itse asiassa sen gauges-kansio käsittää jokseenkin kaikki FSX:n oletusmittarit (jotka siis olisivat korvanneet alkuperäiset, jos paketti olisi purettu simun pääkansioon). Vertasin osaa niistä alkuperäisiin ja huomasin niiden olevan muunneltuja. Voihan toki olla, että olen vainoharhainen, mutta jättäisin tämän asentamatta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kait se virustutka kertoi, missä tiedostoissa ne potentiaaliset virukset olivat? Kautta aikan on nähty sitä, että virustutkat virheellisesti luulevat aina jonkin tietokantapäivityksen mukana tulleen lisäyksen jälkeen bmp-tiedostoja saastuneiksi. Kuitenkin turhaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käytössäni on MS Security Essentials, eikä se tapahtumasta kertonut mitään muuta kuin sen minkä pankitkin nykyään. "Jotakin on, mutta sinun ei tarvitse tehdä mitään, koska homma hoidetaan puolestasi". SE:n historialokikaan ei paljastanut mitään, vaikka se yleensä ilmoittaa selkeästi mitkä tuholaiset ovat olleet astialla. En asiaa tutkinut sen enempää muuta kuin katsoin mitä sinne levylle oli purkautunut. Ihmetytti mittarien paljous ja se, että joukossa oli suurin osa FSX:n oletusmittareista.

 

Kun paria katsoin tarkemmin ja vertasin alkuperäisiin (minulla on "neitseellinen" kopio FSX:stä tallessa), niissä oli jotain eroa (esimerkiksi koossa), jota en sen tarkemmin lähtenyt tutkimaan. Tuskin noihin gau-tiedostoihin tai muihin vastaaviin mitään virusta kuitenkaan on voitu piilottaa. Mukana olleet dll-tiedostot saattavat olla eri asia. Siirsin koneen syrjään, koska tulen hyvin toimeen ilman sitäkin. Jos tuossa tosiaan on jotain, ilmenee se varmasti ajan kanssa uutisina maailmalta. Katsotaan sitten uudelleen. Todennäköisesti tämäkin on väärä hälytys, mutta en ota mitään riskejä ja katsoin aiheelliseksi varottaa asiasta täälläkin. Vara ei venettä kaada - varomattomuus voi senkin tehdä.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotain tuossa paketissa lienee ollut vialla, sillä se on nyt näköjään poistettu AvsimSU/RUS:sta. On siellä edelleen pari vuotta vanha paketti samasta koneesta, jossa ei pitäisi olla mitään vikaa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään