Mikko Sokero

Ilmailutoimittajat haluaa kuvia ja tekstejä!

1 viesti aiheessa

Anteeksi cross-postaus, mutta tämä asia koskee ainakin kahta keskusteluryhmää (poistakaa jos katsotte aiheelliseksi, arvon moderaattorit):

 

Liittyen yleisellä ilmailukeskustelupalstalla pidettävään ilmailujournalismin laatua koskevaan ajatustenvaihtoon ja äänestykseen:

 

Olemme saattamassa Ilmailutoimittajat Ry:n internet-sivustoa uuteen uskoon. Olemme keräämässä kuvapankkiimme hyviä tyyppikuvia lentokoneista, jotka vierailevat usein Suomessa. Lisäksi tarvitsemme hyviä ilmailuaiheisia artikkeleita. Yritämme saattaa sivut sille tasolle, että kuka tahansa, vaikkapa iltapäivälehden uutisdeskissä istuva toimittaja, pystyy erottamaan toisistaan vaikkapa Cessna C-172:n ja Airbus A319:n.

 

Tarvitsemme kuitenkin siihen apuanne, arvon ilmailukuvaajat ja ilmailun aktiivikirjoittajat. Ilmailutoimittajat Ry:n jäseneksi on mahdollista hakea kaikenlaisen ilmailullisen kirjallisen ja kuvallisen näytön "varjolla". Jos olet Ilmailutoimittajien sivujen vakituinen avustaja, olet todennäköisesti jäsenainesta. Emme ole hankkimassa jäsenistöä euronkiilto silmissä, vaan puhtaasti ilmailullisen tiedottamisen kehittämisen vuoksi.

 

Lisäksi yritämme saada saitin siihen malliin, että terminologia tulee selväksi ilmailua täysin tuntemattomalle toimittajalle tai kirjoittajalle. Niin ikään "tavallinen kansa" on tervetullut saamaan sivuilta oikeaa ilmailutietoa.

 

Jos katsot olevasi hyvä kirjoittaja ja/tai kuvaaja ja haluat saada kuviasi ja/tai tekstejäsi julki muuallakin kuin tällä palstalla, Ilmailutoimittajien sivusto on siihen oivallinen tiedotusväline. Emme suinkaan aliarvioi FSN:n kuvaajia ja kirjoittajia, sillä tämä paikka on Suomen paras ilmailun tietolähde tällä hetkellä. Haluamme vain, että Ilmailutoimittajien sivut ovat jatkossa mahdollisimman informatiivisia ja hyödyllisiä.

 

Lisäksi kuvapankkiimme on tarkoitus lisätä mahdollisimman monta suuriresoluutioista kuvaa, joita tiedotusvälineet saavat julkaista. Niin ikään hyvät artikkelit ovat tervetulleita. Erityisen tärkeää on, että kuvaajan tai toimittajan nimi tulee selkeästi ilmi sekä tiedot pitävät paikkaansa. Pääperiaatteemme on tarjota ilmailutietoa ilmaiseksi, mutta mikäli kuvia tai juttuja julkaisevan lehden tapoihin kuuluu maksaa julkaistuista kuvista tai artikkeleista, he saavat suorittaa maksun kuvaajalle tai toimittajalle. Näin otoksilla ja teksteillä on mahdollista ansaita myös mahdollisesti hieman euroja (kannattaa pyytää siis lehteä ottamaan yhteyttä ennen kuvan tai jutun julkaisua).

 

Jos katsot, että pystyt olemaan avuksi ja kenties liittymään jäseneksi Ilmailutoimittajiin (hallituksemme hyväksyy tai hylkää vapaamuotoisen jäsenanomuksen, joka tulee osoittaa Ilmailutoimittajien hallituksen sihteerille), ole yhteydessä allekirjoittaneeseen.

 

"Porkkanana" esitämme parhaan kuvan tai kirjoituksen lähettäneelle varsin miellyttävän, ilmailuaiheisen palkinnon.

 

Promoamme aikanaan sivustoamme lehtien toimituksille ja laadimme toiminnastamme lehdistötiedotteen.

 

Tämä postaus saattaa kuulostaa sekavalta, mutta olen yrittänyt parhaani. :-)

 

Terveisin,

 

Mikko Sokero

hallituksen sihteeri (va.)

Ilmailutoimittajat Ry

http://www.ilmailutoimittajat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään