Guest less_than_perfect

Tarvitsisin apua radionavigoinnin kanssa.

3 viestiä aiheessa

Lähetin tälle samalle sivustolle viestin että "Miten pysyisin lähestymiskartan reitin päällä?" Ja joku vastasi "radionavigoinnin avulla?" Tiedän kyllä miten lennetään VOR asemaa päin mutta eipä kai tätä voi soveltaa lähestymis karttojen kanssa suunnistamiseen. Haluaisin pienen neuvon esimerkitsi tälläisessa tilanteessa kun lähestyn helsinki vantaan kiitorataa 4L ja lähestyisin INTOR 3B suunnasta niin mitä teen nyt? Minkä VOR aseman, mikä HEADING ja jne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulunee simulaattoripuolelle. Tarvitset kohtuullisella FMS:llä (lentotietokone) varustetun koneen, joka tunnistaa kyseisen tuloreitin waypointit (nuo waypointit eivät ole sidottuja VOR:eihin, vaan ovat pelkkiä koordinaattipisteitä). Varsinaisella, "vanhanaikaisella" radionavigoinnilla ei Helsinki-Vantaan tuloreiteille ole mitään asiaa. Mikäli koneesi ei pysty kyseisiä reittejä lentämään, odota tutkavektorointia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

AIP:n kartasta oikeasta yläkulmasta löytyy otsikkona RNAV STAR ja alareunan laatikosta ensimmäisenä rivinä NAV SPECIFICATION: P-RNAV OR RNAV 1 APPROVAL REQUIRED. Eli EFHK tuloreittien lentämiseen tarvitaan RNAV kyky ja hyväksyntä. Ja RNAV ei tarkoita RadioNAVigointia  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään