Artur Gajewski

EFHF FSX:lle

7 viestiä aiheessa

Kiitos linkistä, harmi että herra varje ei laittanut README tiedostoon asennusohjeita. Minne nuo pitää kopsata? Addon Scenery hakemistoon vai minne? Laitoin ne fsx juureessa oleviin kansioihin sekä addon scenery hakemistoon eikä mitään muutosta näkynyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moikka!

 

Lataa tiedostokirjastosta FS9:lle tehty Helsinki-Malmi v.2.1

ja kopioi tämän patchin tiedostot sinne ja salli ylikirjoittaminen. Tämän jälkeen asenna EFHF kansio Addon Scenery kansion sisään ja lisää EFHF simun scenery libraryyn.

 

T. Jorma

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt kun olen päässyt FSX-pimppaamisen makuun, ajattelin asentaa Malmin. No, ongelmiahan siitä syntyi. Tein kun ohjeissa neuvottiin. Latasin Scenen, asensin FSX-patchin ja siirsin AddonScenery-kansioon. FSX:ssa yritin lisätä kansion libraryyn, mutta tuossa EFHF-kansiossa ei ole tiedostoja, joita ohjelma tunnistaisi. Kikkailin vähän, ja asensin tiedostot suoraan AddonScenery-roottiin. Malmin rakennus näkyy nyt, mutta on hiton buginen. Tekstuurit latailee hitaasti, rullaustiet on miten sattuu, sekä autogen on isolta alueelta kokonaan pois. Poistin asennetut tiedostot ja defu-maisema toimii. Katselin EFHF readme:a; siellä sanottiin, että Malmin kenttää tarvitsee joitain toisia tiedostoja toimiakseen. Suora lainaus:

Finnclass

2.2 or higher, FinnTerrain 1.8 or higher, FISD Library 1.5 or higher and Helsinki Photoscenery 1.0 or higher

Nuo ovat kuitenkin FS9:lle tehty. Voisiko joku selittää mitä hittoa teen väärin?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä Jorman ohje oli ihan oikein. Yritän selvittää sitä vähän tarkemmin.

 

Kun olet ladannut täältä sen Malmin FS9-version ja purkanut sen (purkajaohjelmastasi pitää olla valittuna toiminto, joka purkaa levyllesi myös Malmin kansiorakenteen), siellä mihin olet sen purkanut sijaitsee zip-paketin niminen kansio. Siinä on kaksi alikansiota scenery ja texture. Näihin kopioit siitä FSX-paikosta scenery-kansiosta tiedostot scenery-kansioon ja vastaavasti texture-kansiosta texture-kansioon. Vastaat kyllä/yes kun järjestelmä kysyy päällekirjoitetaanko tiedostot.

 

Nyt sinulla on Malmin maisemakansio, jossa ovat scenery- ja texture-alikansiot valmiina. Kopioit sen Malmin pääkansion (alikansiot seuraavat mukana) sinne Addon scenery-kansioon. Käynnistät simun ja siirryt asetuksiin (Settings) ja sieltä maisemakirjastoon (Scenery Library). Valitset Add Area ja etsit Addon scenery-kansiosta Malmin kansion ja valitset sen. Jos sinulla on Windows 7 tai uudempi, et klikkaa OK:ta vaan valkeaa aluetta, joka on scenery- ja texture-kansioiden alapuolella. Lopuksi suljet Scenery Libraryn klikkaamalla OK-painiketta. Maisemien kuvallinen asennusohje löytyy esimerkiksi täältä: https://shop.nmgtrading.com/index.php?route=opextensions/article&blogid=4 .

 

FSX tekee jonkin aikaa muutoksia taulukoihinsa ja sen jälkeen voit lähteä lentelemään Malmille.

 

Mitään Finnclass:eja tai muitakaan FS9-maisemia ET asenna! FinlandX:ssä tulee kaikki tarpeellinen FSX:lle.

 

Lisävihjeitä:

 

Jos sinulla on Aerosoftin Mega scenery Helsinki (EFHK), kannattaa Malmi siirtää edellä mainitussa Scenery Libraryssä tämän alle. Muussa tapauksessa Malmi häiritsee EFHK:ta. En tiedä häiritseekö se muita EFHK-maisemia.

 

En tiedä mitä tarkoitat maiseman asentamisella Addon Scenery:n juureen? Se ei kuitenkaan ole hyvä ajatus. Vaikka laittaisitkin ne maiseman tiedostot Addon Sceneryn scenery- ja texture-kansioihin, jolloin maisema voi näkyä myös oikein, ei se sekään ole hyvä ajatus sen takia, että sieltä niitä on tarvittaessa vaikea löytää ja poistaa. Voi mennä ns. lapsi pesuveden mukana. Jos maisema koostuu pelkästä afcad-tiedostosta, on sille hyvä paikka juuri Addon Sceneryn scenery-kansio - mitä se ei yleensä ole muille maisemille.

 

Joissakin maisemissa voi olla osia, jotka pitää asentaa Addon Scenery-kansion scenery- tai texture-kansioihin tai peräti simun juuressa sijaitsevan scenery-kansion tiettyyn alikansioon. Tuo johtuu siitä missä järjestyksessä FSX lataa maisematiedostoja. Maiseman tekijä on yleensä merkinnyt nämä poikkeukset dokumentteihinsa (yksinkertaisimmillaan esimerkiksi johonkin readme.txt-tiedostoon).

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Jos sinulla on Windows 7 tai uudempi, et klikkaa OK:ta vaan valkeaa aluetta, joka on scenery- ja texture-kansioiden alapuolella. Lopuksi suljet Scenery Libraryn klikkaamalla OK-painiketta.

Okei, nyt toimii. Tuota hain juuri takaa. Kiitokset!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään