Guest less_than_perfect

Miten saan ladattua fsx'ään sceneryä.

3 viestiä aiheessa

Haluaisin ladata fsx'ään sceneryä mutta en tiedä miten. Tiedän että tiedosto pitäisi kopioida ja liittää mutta en tiedä mihin.

Olen myös huomannut että suomalaisille lentokentille ei ole paljonkaan textureja mutta ouluun näyttäisi tulleen uusi ohjelmisto fsx'lle, katso vaikka itse  http://fisd.fsnordic.net/projects/efou/. Haluaisin myös selventää että toimiiko fs2004 sceneryt fsx'llä meinaa joku oli vastannut yhteen kirjoitukseeni että hänellä oli toiminut fs2004 sceneryt fsx'llä mutta ei kumminkaan uskoisi että eri pelin ohjelmisto toimisi toisella pelillä vaikka onkin saman tekijän.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo Oulun scenery FSX:lle on ollut jo muutaman vuoden. Noista fs9:lle tehdyistä sceneristä joillekkin on tehty patchi, jonka avulla ne saa suuremmilta osin toimimaan FSX:ssä (http://jpv.kapsi.fi/flightsim/). Jotkut sceneryt toimii myöskin joiltain osin FSX:ssä, mutta yleensä siellä on hieman isompia virheitä, jotka häiritsee lentämistä enemmänkin. Sitten osa noista ei käy ollenkaan. Ne on tehty vanhalla menetelmällä fs2002:een, joten niistä ei suuremmin toivoa ole.

 

Hieman huonolta näyttää sceneryiden kannalta suomen osalta siis. Täytyy toivoa, että jostain kehittyisi jonkinlainen aktiivi porukka tuohon, mutta hieman vaikea uskoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Haluaisin ladata fsx'ään sceneryä mutta en tiedä miten. Tiedän että tiedosto pitäisi kopioida ja liittää mutta en tiedä mihin.

...

 

Lataat sen maiseman levyllesi. Ne tulevat yleensä pakattuina tiedostoina (zip, rar,...). Jos niissä ei ole mukana omaa asennusohjelmaa, purat sen paketin ensin johonkin sopivaan väliaikaiseen kansioon. Yleensä maisemat on pakattu siten, että purettaessa ne luovat automaattisesti oman mansiorakenteensa (kunhan sinulla se on valittu myös purkuohjelmasta). Voit menetellä esimerkiksi tämän ohjeen: http://www.fsnordic.net/wiki/fin/index.php/FS2004_-_Maisemien_asentaminen  mukaisesti. Ohje on FS2004:lle, mutta maiseman asentaminen menee samalla tavalla myös FSX:ssä.

 

Jos käyttöjärjestelmäsi on Windows Vista tai uudempi, on maiseman käyttöönotossa simussa vielä yksi niksi, jota tämä video kuvaa:

. Kaikki ei asennuksessa toimikaan aivan kuten luulisi.

 

Pekka

 

Edit: Maisemat asennetaan yleensä Addon Scenery-kansioon, mutta ne toimivat kyllä mistä tahansa vaikka ulkoiselta kovalevyltä. Jokaisella maisemalla on oma kansio, jonka nimen voi yleensä itse valita mieleisekseen. Siihen kuuluu (yleensä) kaksi alikansiota, joiden nimien pitää olla scenery ja texture. Scenery-kansiossa sijaitsevat maiseman maiseman mallintamiseksi tehdyt mallit eli modelit. Siellä voi sijaita lisäksi kenttämaiseman kiitotiet, rullaustiet, jne. määrittelevä afcad-tiedosto, kirjastotiedostoja, jne. Kaikki ovat (yleensä) bgl-tyyppisiä. Texture-kansiossa sijaitsevat (yleensä) noiden scenery-kansion olioiden tekstuurit (eli maalaukset).

 

Jos aikoo asentaa paljon maisemia, kannattaa miettiä miten ne järjestää, sillä piiiitkästä kansiolistauksesta on perin vaikea löytää etsimäänsä ainakaan nopeasti. Minulla maisemat on luokiteltu maittain eli joka maalla on oma kansionsa. Siellä kunkin maan kenttämaiseman nimi alkaa kentän ICAO-koodilla (esim. EFHK on Helsinki-Vantaa, EFJO on Joensuu - jota minull ei tosin ole FSX:ssä kuten tuskin kenelläkään muullakaan koska sitä ei ole tehty FSX:lle, jne.). Näin maisemat pysyvät hyvässä järjestyksessä ja etsimänsä löytää nopeasti.

 

Maiseman mukana voi tulla myös muualle (muihin FSX:n kansioihin) sijoitettavia tiedostoja. Niistä on kerrottu ainakin maiseman mukana tulevissa readme.txt- tai muissa ohjetiedostoissa. Ne kannattaa lukea ja tiedostot kannattaa laittaa tasan sinne, minne maiseman tekijä ne käskee laittamaan ettei tule turhia ongelmia.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään