Jaakko Rissanen

Lentäjäksi Venäjällä

6 viestiä aiheessa

Moi,

 

pitkän englannin lisäksi luen pitkää venäjää, ja onkin ruvennut mietityttämään, minkälaiset mahdollisuudet länsimaalaisilla on kouluttautua liikennelentäjäksi Venäjällä. Onko tällaisen koulutustaustan omaavia suomalaisissa yhtiöissä, ja millä tavalla siellä koulutettuihin suhtaudutaan Suomessa ja muualla läntisessä maailmassa? Voiko ei-venäläinen pilotti lentää esim. Aeroflotilla? Jos jollakin on omakohtaista taikka toisen käden tietoa liikennelentäjän pääsyvaatimuksista ja koulutuksesta itänaapurissa, kertokaa ihmeessä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itä-naapurissa ei ensinäkään ole kaupallisia lentokouluja. Koulutus tapahtuu akatemiassa ja kestää monta vuotta. Länismaalaisella on kyllä hieman vaikeata päästä noihin akatemioihin jos ei sitten käy tekemässä pienen tilisiirron kyseisen akatemian tilille tai tunne oikeita ihmisiä.

 

Pitkän teorian jälkeen lennot aloitetaan yleensä Yak-58:an ja An-2:osilla. Loppuvaiheessa sitten valitaan miksi haluaa "graduoida" eli Buissness, Liikenne ym. ja graduointi lento tehdään sitten sopivalla konetyypillä (esim. Buisness: Yak-40).

 

Ensi taival yleensä sen jälkeen (jos nyt ei buisness pilotiksi aijo) on että lentää jossain Siperiassa parisen vuotta Tu-154:a jjs. ennen kuin mitään parempaa paikkaa saa. Noita Airbusseja ja Bojonkeja pääsee sitten vain ihan eliitti lentämän.. :P

 

Säännöt ovat sitten sellaiset että venäläisillä papereilla ei sitten saa länsimaissa lentää muutoin kuin venäläiselle yhtiölle.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Käytyäni Moskovassa kiinnostus venäläistä lentokoulutusta kohtaan lisääntyi entisestään. Yritin googletella venäläisten lentoakatemioiden sivuja, mutta ei tärpännyt. Sattuuko joku tietämään joidenkin akatemioiden internetosoitteita tai tuntemaan venäläiseen ilmailuun ja varsinkin lentokoulutukseen perehtyneen henkilön?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei Jaakko,

 

En tiedä, onko näistä linkeistä hyötyä sinulle, mutta pikaisella googletuksella aiheeseen liittyen löytyi ainakin tälläisiä sivuja.

 

[linkit vanhentuneet

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia Vladille ja Ilkalle. Kyllä noilta sivuilta tutkittavaa näin aluksi riittää. Olisi vielä mielenkiintoista tietää, onko joku suomalainen valmistunut lentäjäksi Venäjällä ja/tai lentääkö venäläiselle yhtiölle?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään