Guest macklin

Mistä kiikastaa maiseman latautumisen hitaus?

3 viestiä aiheessa

Moro!

Kuten otsikossa kysyttiin niin mistä mahtaa johtua simussa lennettäessä silloin tällöin tapahtuva ilmiö, simu on FS9? Kuvaruutu menee mustaksi ja ruutuun ilmestyy simun latausikkuna jossa palkki kulkee vasemmalta oikealle. Itse lataus ei kestä kauaan vain muutamia sekuntteja jonka jälkeen simu tapahtumat palaavat ruudulle. Tämä tapahtuu yleensä lennettäessä korkealla FL360 matkalentoa, muuten simu toimii hyvin eikä takkua (fps 22-30) kaikissa olosuhteissa. Ainoa missä hidastelee on kun simu käynnistyy ja lähtökenttä on Suomessa muualla ei. Tosin Suomessa käytössä kaikki FS9:n lisurit. Käytössä FSGenesiksen NEXTMap 19m meshit muualla kuin Suomessa. Jos vika tai heikkous johtuu raudasta niin kummassa voisi olla heikkous prossu tai näytönohjain. Tietokone: Intel® Core2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz / NVIDIA GeForce GTX 460.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Raudasta tuskin on kiinni, jos on niin veikkasin että prosessorista. FS9 ei ihmeempiä vaadi raudalta. Veikkaisin että tuo ihme lataus homma on scenerey refresh, onko se säädetty jonkun pikanappulan taakse? Scenery refresh lataa maisemat uudestaan, joka on juuri muutaman sekunnin homma. Tarkista tuo scenery refresh, jos se on jonkun pikakomennon takana.

 

EDIT: Ja maiseman tekstuurien latautumista voi koittaa nopeuttaa nostamalla FS9.cfg tiedostossa löytyvää TEXTURE_BANDWITH_MULT arvoa isommaksi, vakio taitaa 40.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaisi kahdelta eri ongelmalta. Eikä välttämättä edes ongelmalta vaan ominaisuuksilta.

 

Suomen hidas lataus johtunee maiseman määrästä, varsinkin jos FinnTerrain on asennettuna. Simu lataa törkeän määrän tavaraa muistiin ennen lentoa.

 

Koko maiseman uudelleen lataus lennettäessä voisi johtua esim. aikavyöhykkeen ylityksestä. Ne eivät seuraa valtion rajoja simussa ja varsinkin iltapäivällä ja aamulla voi simu pysähtyä lataamaan. Tuolle ei varmaan mitään voi, on olemassa maisemia jotka siirtävät aikavyöhykkeiden rajoja, mutta luulen ettei se vaikuta itse tekstuurien lataukseen mitenkään.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään