Guest masawee

Uusi projekti masa1.

37 viestiä aiheessa

Loin nyt sitten yleisön pyynnöstä oman kansion tälle minun ja muidenkin uusille projekteille eli oman simun tekoa ja ongelmia

Ja tässä nyt ensimmäiset kuvat,kertokaa näkyykö ne tuolla FB:ssä kansiossani ?

Kun en mikään tietokone ihminen ole niin en osannut muutakaan tehdä :(

 

linkki=---->  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.493957254005668.1073741827.100001741923603&type=3

 

Ongelmana nyt 3 näyttöä pitkän fiilailun jälkeen sain toimimaan.Emolevyn geforce 7700 tms, näytönohjaimella 2kpl,geforce 8400.

 

Mutta :( kuvissa näkyy ongelmat, Eli ikkunassa auki simu, fs2004 ja ikkunoituna, Ei laajene kaikkiin tai litistyy ?

Miten luodaan Esim, Paneeli yhteen, Maisema 2 näyttöön ?(kolmaskin näyttö on maisemalle kunhan saan jotenkin senkin vielä toimimaan tietokoneessa,Kokeilen vielä eri näytönohjaimia)

 

Ei onnistunut kunnolla, Unloc windows ja maisema omassa ikkunassaan, Levitin muttei tule kuin osa toiselle näytölle loput ikkunasta mustaa vielä kolmannessakin näytössä ?

Ja paneeli pitäisi erikseen saada omalle näytölle missä alumiini/puu reikälevy päällä myöhemmin.

 

Paneeli ei liiku ikkunastaan minnekään :( Ainoastaan hieman ylös ja alas.

 

'Tällä tietotaidolla ei saanut tuon parempaa onnistumaan ja paneeli täysin onneton.(kokonsa puolesta ja litistyy)

 

Jotenkin pitää saada se erikseen että mittarit on luettavissa omassaan ? kun muillakin onnistuu ?

Tässä nyt noita alkumetrien ongelmia. Myöhemmin lisää :)

 

Kytkin paketti/paneeli suht valmis, Startista puuttuu nuppi ja palautusjousi,

Tulee myöhemmin kun löydän romiksesta sopivia pellin paloja ja jousen. Lukon löysin jo avaimineen,(Tietokoneen takapaneelin lukko) ei vissiin sovi kun liikkuu vain 1/4 kierrosta, Kun pitäisi 1/2 kierrosta.

 

Alt/Bat kykin myös hakusessa, Useita on mutta liian pieniä keinuvipuja noin ulkonäkö syistä siis.

 

rahaa kulunut noin 3km bensojen edestä. Romis on ihana paikka rakentelijalle :D

löysin 4 näyttöä litteää, Paneeliin muovia, keinuvipuja,rotary kytkimiä,näytönohjaimia pci-e,3 askelmoottoria pieniä(kelpaa mittariksi joskus ehkä)

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeilin muutamia paneeleja vaihtaa cessna 172:seen ja nyt sekos koko kone :(

poistin koe kansiot fs9/aircraft/cesna172 kansiosta ja laitoin alkuperäisen panel kansdion takaisin.

Nyt kumminkin aina startatessa tulee ensin tyhjä paneeli näyttöön koko ikkkunan koossa ja oikea klikkaus sulje window nini alta paljastuu normaali maisema ja alkuperräinen paneeli.

Miksi tuollainen tulee tuohon, Saahan sen pois jotenkin muutoinkin kuin vain sulje windows aina?

Ärsyttävää :(

toinen mikä jäänyt ja pitäisi poistaa on alkuvalikossa select flight ja sieltä tuon perus cessnan valitsen niin toisessa valikossa on vielä nuo koe1,koe2,koepaneeli3, Yms näkyvillä mutta ei default panelia ?

vain ne koneet eri väreissä.siinä valikossa.

Nuo kansiothan jo poistinkin aikaisemmin,nyt kun uutta lentoa valitsin niin näkyi että nuo ovat vielä siellä alkuvalikossa :(

Onko ainoa mahdoillisuus asenna kaikki uusiksi fs9+päivitys+addonit+sceneryt :(

 

Asensin aikaisemmin noita finn terrain mech,yms,tuonne niin nyt käynnistyessä valitti aina fssound.dll ja soarrec.dll ei ollenkaan yhteensopiva käytetäänkö.poistin nuo fileet tuolta fs9/modules kansiosta niin ei herjaa enää,mitähän tuokin sekoittanee nyt ?

En ainakaan huomannut vielä mitään puutteita tuon poiston jälkeen.

 

Näyttää olevan hirveetä "säätämistä"tämä fs :(

 

eikö tuonkin voisi tehdä oikein/kunnolla tms, että asenna lisäosa ok.poista lisäosa,ok eikä pitäisi mennä sorkkimaan noihin kansioihin.jos vaihtaa paneelia tai lisää scenejä :(

Miksi noissa kaikissa ohjeissa oli paneeli,kone,lisäosa mikä tahansa niin pitää aina olla perse edellä puuhun asennus eikä oikea asenna/poista automaatti ?

aika lapsellista kun ohjelma on jo vissiin vuodesta 2004 asti ollut ja vielä ei ole kunnollista asennusta osille :o ?

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Veikkaan että tuo ikkunoiden koko-ongelma on siinä että sun näyttöjen resoluutiot (kuvan pikselikoko) on erilaiset. Eli esim. pystysuunnassa yhden korkeus on esim. 768 pikseliä ja toisen vaikkapa 1024 jne. Nyt kun "suurennat" ikkunan monelle näytölle, se ei voi täyttää pystysuunnassa kuin sen pienimmän näytön verran.

 

Kokeile tehdä niin että yhdessä (ja vain yhdessä) näytössä on maisema ja paneelit on muissa. Ja tietysti se maisema siinä näytössä mikä on parhaassa näytönohjaimessa kiinni, mittaripaneelit ei kauheasti tehoja tarvitse maisemaan verrattuna.

 

Noita paneeleita kun muokkaa niin kannattaa ottaa koko Aircraft-kansio backuppina talteen muualle, saa sitten palautettua koko setin jos jotain menee päin puuta.

 

Katso kanssa että jos otat esim. C172-kansiosta backupin, tuli vaan mieleen ettet epähuomiossa kopsaa sitä sinne aircraft-kansion sisään alkuperäisen viereen vaan johonkin muualle, ettei alkuperäinen ja muokattu sekoittele pakkaa keskenään.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitois,

Pitää kokeilla olin juuri tuon virheen tehnyt että backupit oli samassa kansiossa aircraft :(

ja nyt en saa tosiaan korjattua tuota,aina käynnistäessä tulee tyhjä paneeli näyttöön päällimmäiseksi.

ja se pitää sulkea aina ensin niin näkyy tuo normaali paneeli ja maisema.

 

Fs panel studiolla olen noita "yritellyt" muokkailla paremmiksi. ei vain oikein onnistu mikään :(

 

Tosiaan on tuo tietokone vähän hakusessa miten tehdään ja toimitaan :(

Lähinnä tuo softapuoli, Rautaa rajalle kyllä onnistuu mitenpäin vain :) kun työskennellyt monessakin rautapuolen ammatissa.

Mikähän olisi flap paneelin oikeat mitat,pitäisi siihen nyt tehdä etupaneeli ja olisikohan kumpi parempi, eli kytkin on/off/on vai potentiometri 10asteen välein ratasvivulla ?

fsuip löytyy kyllä, Joikkari sieltä kautta caliproitu ok.ja trhottle guad.

Kunhan posti tuo tuon ch yoken(ostettu täältä jäseneltä)

Niin saa heitettyä mäkeen tuon karmean joikkarin en tykkää yhtään joy ohjauksesta.

hyödynnän kyllä tuonkin sitten eli nappeja saa usb:in kautta siitä sitten. juottaa vain johtoja paneelin kytkimistä joikkarin nappien tilalle. yksi on jo purettuna kunhan nyt sais kytkimiä ja juotoksia aikaseksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Meillä on MIK:in Cessna-simulaattorissa laippakytkin semmoinen kolmiasentoinen keskelle palautuva (eli kaiketi noissa kataloogeissa tyyppiä "(on) - OFF - (on)", palautuvat asennot monesti on merkitty sulkuihin. Eli vipua alas kääntäen saa pykälän lisää laippaa ja ylöspäin taas lähtee yksi pykälä pois. Tuossa on se etu että se toimii kaikissa lentokonetyypeissä. Haittapuolena toki on se, että laippavivun asennosta ei voi päätellä laipan määrää - mikä tosin ei oikeassakaan koneessa sinänsä riitä, on niissäkin joku indikaattori siitä että vipu ja toteutunut laippa-asetus ovat samaa mieltä aiheesta. Ellei nyt sitten ole käytössä ihan täysin mekaaninen laippakahva tms.

 

Tuo kytkin on kolvattu niin että keskiasennossa ei tapahdu yhtään mitään, ylä- ja ala-asennoissa tulee joystickin napinpainallus. Ne on yhdistetty FS:n näppäinasetuksissa sitten "lisää laippaa" ja "vähemmän laippaa" -toimintoihin.

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok kiitos,tuollaista itsekin vähän kaavailin, Mutta sen indikointi että näkyisi missä asennossa todella on on vielä hakusessa. Fsuipc kyllä on ja toimii.

 

Tänään tein uuden paneelin fs paneelilla ja kokeilin,

 

Kuvat fb sivuillani,mittari 1,1 ja maisema 1,1 molemmat eri näytöissä, Ongelmana vain paneelin koko ja ei saa koko näytölle ja tein pariin otteeseen uusiksi kun ei vain gauget suurene vaikka tuossakin pitäisi olla jo yksittäisin gaugen halkaisija jo 110mm :(

 

Yritin kovasti kyllä muutella koko näytön kokoiseksi vaan ei saa onnistumaan millään.

 

jää ylös ja alas ylimääräistä jota ei saa pois,ainoastaan liikkuu ylös-alas koko paneeli. tomiii moitteetta kyllä. Paneeli vain kapea kaistale näytössä:(

 

Ideana oli että samanlainen olisi kuin Ga panel demossa koko näytön kokoinen musta tausta ja siinä gauget rivissä isompina. Ns sixback idealla.

Ei vain tunnu tuolla fs panelilla sellainen onnistuvan.

 

paneeli on unlock windows ja siirretty toiseen näyttöön, Maisema unloc ja toisella näytöllä full screen.

Vai oliko se niin että paneelia ei saa siirrettyä ja maiseman siirsin toiseen näyttöön. Paneeli 17" näytössä ja maisema wide screen 21" tai jotain 22" ?

 

Kysymys. Saako tuon edes muokattua kokonäytön paneeliksi missä mittarit koko  ruudulla ? Nythän se on vain pienellä kaistaleella näytössä :(

ja Miten saa ??????

reikälevykin jo tehtynä gaugeille , Mutta :(

Olisi se lentäminen fiilikset vähän parempia jos mittarit olisi omassa paneelissaan pöydän reunalla yoken yllä ja maisema kauempana hieman korkeammmalla :)

 

Kolme näyttöä toimii nyt mutta 2 käytetään vain aluksi. voi sitten lisäillä noita kun näytönohjaimia saa tehokkaampia. Näyttöjä on vielä 2kpl 17" ylimääräisenäkin :) Esim,sivuikkunoiksi.

 

Unelman 1kpl 17" mittareille, wide screen 22" maisemalle, 2kpl 17" sivuikkunoiksi, 1kpl 17" ehkä vielä radio+gps.

 

Mutta askel kerrallaan edetään, Ensin nämä 2 näyttöä toimimaan kunnolla, Mittari+maisema.

 

simukuvien linkki---->  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=494859710582089&set=a.493957254005668.1073741827.100001741923603&type=3&theater

 

Hyvä ongelma ketju noin niinkuin JOS saa kaikki täällä pikkuhiljaa selviteltyä niin osaa muutkin sitten aloittelijat asentaa omansa samalla tavalla, Monihan aloittaa suht samoilla jutuilla ja ongelmilla.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onkohan sulla paneelissa "tyhjää" yläreunassa varattuna maisemalle? Siinä saattaa olla taustakuva jossa on läpinäkyvää se yläosa, siksi sitä ikkunaa ei voi skaalata koko ruudun kokoiseksi (tai voi, mutta silloin se ei täytä koko ruutua se mittariston osa)

 

Kokonaan omalle ruudulle tarkoitetussa mittaristossahan moista "ikkunaa ulos" ei tarvita kun maisemanäyttö on omassa monitorissaan.

 

Katso että mittarien koordinaatit on ihan ylhäältä asti alas ja koko screeni täyteen. Tee vaikka taustakuvaksi joku harmaa koko ruudun kokoinen bitmappi johon niitä laitat. Se voi olla tuossa se ongelma.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos.

En ymmärtänyt puoliakaan mutta saako paintilla tehtyä jonkun ruudun(kokeilin mustaa ruutua mutta ei onnistunut,liian korkea peitti alleen maiseman ja oikean alkuperäisen paneelin)

 

Mikä pitäisi olla ruudun koko, nyt näyttöjen asetukset oletus eli

1=1280x1024

2,=1366x768

3,=1280x1024

ja muutin ne wide screen kokoon kun ei muutoin sopinut yhteen, eli

1=1280x768

2 wide =1366x768

3=1280x768

 

ylös ja alas jää kaistaleet muttei haitannee mustalla taustalla jos vain jotenkin saa mittarit tuohon asenneltua kohdilleen, Tie sitten edes yhtään miten, Kun fs panel näyttää ihan muuta kuin fs9 ja näytöt koon puolesta. Tarkoitan että teen mittaripaneelin fs p:llä ja kun starttaan fs9 niin täysin erinäköinen ja kokoinen on siinä sitten sama paneeli.Esim,mittarien halkaisija on fs p:llä sen esim,110mm ja fs9 näytöllä sitten jotain 50 mm ja ei näe edes numeroita kunnolla.

 

Ja mistä ja miten näen mittarien koordinaatit,mikä on ruudussa yleensäkin joku koordinaatisto ?

 

pistänkö ekan vasemmalla olevan mittarin esim,koordinaattiin 1,1  ja 2 mittarin koordinaattiin 1,2 vai 2,1 ????? vai miten tuollainen edes menee ?

Ja minkä kokoinen kokonäytön tausta harmaa tai musta pitää olla edes ? Paintissa kun ei ole kuin pistettä ja tuumaa se koko kerrottu.

 

FS9 paneeliin jää yläosa tyhjäksi kun teen unlock windows ja siirrän maiseman toiselle näytölle.

Ja mikään oletuskansion kone ei enää käynnisty ilman etteikö olisi joku tyhjä paneeli tai musta tausta tai muu ensin siinä päällä joka pitää poistaa "close windows" jonka jälkeen vasta näkyy oletus paneeli alkuperäinen ja maisema normaalisti.

Ja aikaisemmin poistamani koe kansiot loistaa koneen listassa edelleenkin esm,nimi koe1,koe2 yms, ja ei saa mistään niitä poistettua konetyyppien listalta. fs9:sissä siis.

 

Taitaa olla koko fs9 sekaisin nyt näiden kokeilujeni jälkeen kun piti niin helppoa tuonkin olla kun täältä luki teidän juttujanne että suit sait siitä vain ja ok on paneelia jos missäkin taulussa ja pöydänkin päällä :D

 

Välillä ihan hepreaa nuo ohjeet,

Varmaan tarkoitettu joillekin aateekoo guruille ja ohjelmointi mestareille koko touhu ?

 

Ymmärrän että nuo asiat, nimet, kansioiden paikat, yms on itsestään selvyyksiä jollekin ohjelmointia koko ikänsä puurtaneelle mutta aloittelevalle simuilijalle täysin utopiaa ja missään ei edes ole kerrottu moisia tietoja ja perusteita.

 

Itse en edes tiedä mitä mikin kansio ja nimi tarkoittaa edes, Saati jonkun tiedoston tarkoitusta edes sinnepäin tai hajuakaan.

ja aloittelevalla ei ole edes varaa palkata jotain aateekoo insinööriä tekemään/opettamaan noita asentamisen saloja.

 

Eli summa summarum, teen innoissani paljon  rautaa valmiiksi ja sitten heitän koko roskan ulos ikkunasta kun mikään ei ala toimimaan millään ilveellä edes siedettävästi :(

niinkuin moni muukin nuorempikin simuilija joutuu tekemään kun mikään ei onnistu :(

Vai yrittäisikö vielä eikä heittäisi pyyhettä kehään ihan heti :)

Kun sentään on paneelia,kytkintä lediä,piirikorttia, reikälevyä mittareille yms,rautaa tehtynä ,Mutta ohjelmien kanssa saa sitten tapella koko loppuikänsä että saisi edes jotain toimimaan.

Tilauksessakin on encooderia,kytkimiä,nuppeja,7 segmenttiä,kaikenlaista paremmissa koko ja näkö mallissa,piirejä,konkkia,potikoita,rattaita, yms,perus rautaa tuohon.

 

ps. Ja nuo kaikenmailman pde,hds,adf,yms lyhenteet on kyllä saatanasta kotoisin kun ei niistä kaikista tiedä yhtään mitään vaikka ppl kirjoja luen ihan tosissani,ensin suomeksi suomessa että ymmärtää mitä uudessa kotimaassa sitten sanotaan enkuksi :) jokusen teoriankin jo käynyt enkuksi ja ymmärtää kyllä.

Suomalaisilla nyt on AINA ollut himo tuohon kirjain lyhenteisiin joka paikassa vaikka todellisuudessa ei tarvittaisi koskaan lyhentelemisiä. Huomannut vain aikaisemminkin moisen tyhmyyden suomalaisista. Ainakin jonkin ohjelman ohjeissa täällä on paljon viljelty turhia lyhenteitä kun se vaan on niin itsestään selvää joillekin insinöörin ohjelmointi juttujen kanssa. :)

Anteeksi jos meni vähän off topic mutta menee välillä hermot tän kanssa :D

pitää breikkkiä ja taas jaksaa. Tänäänkin tappelin paneelikokeiden kanssa varmaan 6 tuntia tuloksetta :( Siihen päälle vielä tuntien ohjeiden kahluuta mitään ymmärtämättä läpi netissä.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokonaan omalle ruudulle tarkoitetussa mittaristossahan moista "ikkunaa ulos" ei tarvita kun maisemanäyttö on omassa monitorissaan.

 

Ja eikö näin, että kokonaan omassa monitorissa olevassa mittaristossa ei kannata käyttää mitään Flight Simulatorin vakiopanelia, vaan tehdä FSpanel studiolla kokonaan oma sijoittelu mittareille.

 

Ja Tuomas taitaa tarkoittaa koordinaateilla niitä koordinaatteja jotka löytyvät kunkin koneen panel-kansiosta löytyvästä panel.cfg-tiedostosta.

 

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jahas, Puhtiakin löytyy vielä,

Poistin ja asensin fs9 uusiksi ja nyt otin tuon aircraft kansion kopion muualle. Ihme kyllä oli updatefs9.1 jäänyt sinne ja scenet talteen ei ollutkaan hävinnyt kansioista uudelleen asennuksen jälkeen.

tosin mistä näkee onko ne olemassa asennettuna vielä ?

vai pitääkö kumminkin asentaa uusiksi ? painoin kyllä tuota instal.exe updatest9.1 kai se siellä on sitten ?

ja asensin uuden Suwanbhumin kentän kun sinne kumminkin tulee mentyä usein niin on hyvä kun on päivitetyt sceneryt :) (joku addit demo ohjelma kokeilin)

 

Vielä kun osais tosiaan tuon rakentaa jotenkin oikein toiselle näytölle mittarit.

 

mutta ongelmana on tosiaan tuo mikä pohja(harmaa/musta ajatuksena) missä koossa teen paintilla ? ja sitten fs panelilla sijoittaa mittarit sinne(se kyllä on tehty montakin kertaa)

ja miten ne mittarit saisi jäämään oikean kokoisiksi ?

nythän ne pienenee hirveästi kun simu lataa sen uuden paneelin ikkunaan.

Anteeksi aikaisempi vuodatukseni turhista kun oli hermot mennä tuon perkeleen kanssa. Kun ei vaan ymmärrä millään tuota. printtailin jopa noita panel.cfg ulos koneelta ja vertailin edellisiin sekä muihin koneisiin, Mutta ei tosiaan sano mulle mitään mikä on oikea koko(tausta) ja mittarien fyysinen paikka,numeroita vain vilisee hirveesti.

Sitä kun on joskus väsyneenä NIIN agressiivinen ja äkkipikainen :(

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin uutta saanut aikaiseksi.

Eli hahmottelin tuon koordinaatistot paperille kun ei muutoin oikein sisäistänyt.

tein paperille näytön jossa vasen yläkulma ja oikea alakulma josta numeroin vas-ylä alkaen 0-300-600-900-1200 reunoille,

printtasin GA panelin panel.lng tiedoston (muutin ensin panel.cfg tiedostoksi) ulos

Sijoittelin Ga panelin mittarit (lista kertoo vas-ylä kulman ja oik-alakulman paikat,koodinaatistossa)

Piste pisteeltä paikoilleen ja hahmottui miten tuo on tehty eli eka num,sarja kertoo vas ylä alkaa mittari ja loppuu oik-alakulmaan.

näin siis joka mittarille.

jolloinka sain kuvan missä mikin mittari on, Neliö. ja erotuksen vaakarivillä seuraava miinus edellinen sain mittarien välin ja siinä koko siis.

 

GA panelissa mittarit on piirretty 302 mm/pistettä,pikseliä. Mitä lie kokoon. FS panelissa/fs9 alkuperäisessä cfg:ssä  mittarien koordinaatit kerrotaan vasen-yläkulma+mittarin koko. siis hieman eritavalla,Huom.

 

Sitten Paintilla muutos.

sitten otin GA panelin taustakuvan .jpg muutin sen bmb muotoon.

 

Avasin fs panelin,luon uuden mpanelin hain GA panelin taustakuvan.bmb tuohon ja sijoittelin mittarit, Muutin niiden koon 300mm/pikseliä/pittiä halkaisijaksi.

Johan alkoi näyttää oikealta, Täysin samalta kuin GA panelissakin.

 

Tallensin ja testasin fs9:ssä. Oikein, Heureka tämähän toimii :)

Pientä fiilailua vielä korkeuden kanssa ja valmis.

 

sitten printtasin fs panelin luoman panel.cfg tiedoston ulos ja alkuperäisen panel.cfg tiedoston,nyt vertailen  tekstejä ja lisäilen tuohon nuo puuttuvat osat mitkä jäi eilen harmittamaan.

Esim, minipanel,gps garmin500,radio stack,compass, lisään vielä tuohon jos onnistuu,kopioimalla tekstit fs panelin tiedostoihin alkuperäisestä.

 

Luulisin että panel.cfg alkaa toimia alkuperäisen tapaan mutta koko näytön mittareilla paneelin takana. Tai tässävaiheessa pelkällä näytöllä kun en ole vielä ratkaissut miten noiden GPS ja radion kanssa vielä toimitaan kun pakko kai käyttää hiirtä vielä avaamiseen ja säätämiseen. Siis mittarien operointiin ja avaa/sulje compas tai GPS,yms.

 

Kai noihinkin on olemassa FSUIP:ssa joku kytkin juttu lisättävissä ? niin jäisi hiiri kokonaan pois,kytkimestä vain GPS näytölle/pois, Tai compassi on/off ?

 

Encodereillahan saa hiiren eliminoitua ainakin noista heading indicatorista ja vor:sta FSUIP:in kanssa ?

 

Nappi ohjauskin kai kelpaisi ensialkuun niihin, Kunhan nyt tulee elfalta nuo tilatut kamat ensin.

 

Nyt ajankohtaisena kysymys 1.

Miten saisi nuo radion,GPS:n yms ylimääräisen jatkuvasti näyttöön toiselle monitorille ? ongelma, Kun niitä ei saa irroitettua ja raahattua toiseen näyttöön vaan ovat kiinni tuossa paneelin ikkunassa sisällä.

Vielä ei ainakaan ole edes fs9:ssä valikossa wiev noita avautuvina niinkuin alkuperäisessä, Pitää lisätä nuo rivit tuohon cfg tiedostoon ensin.

 

Kun tuli tila ongelma ja radion ja GPS:n voisi viedä jollain konstilla toiselle näytölle niin olis oikealla puolella konetta sitten oma paneeli noillekin.

Eli miten nuo siirretään omaan näyttöönsä ?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin uutta saanut aikaiseksi.

Eli hahmottelin tuon koordinaatistot paperille kun ei muutoin oikein sisäistänyt...

 

No niin, nyt kuulostaaa hyvältä   :thmbup: Kotiohjaamorakentaminen on 80% pohtimista, lukemista, opiskelua, tutkimista, kokeilua, yrittämistä. 5% on rakentamista ja 15% purkamista  :) Mutta toisaaalta siksi tämä on niin palkitsevaa: kun saa ankaran kokeilmisen jälkeeen jotain toimimaan, on tunne sanoisinko... fannntassstinen.

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jep. Näitä hetkiä on aina joskus meillä kaikilla. Ja joskus se vaatii tuon höyryjen päästön että pystyy katsomaan asiaa uudesta vinkkelistä. Tässä touhussa vaaditaan juurikin tuota kokeilevaa asennetta, koska ensinnäkään ohjeita kaikkeen ei ole, ja toisekseen, mikään ei takaa sitä, että itse ei voisi keksiä johonkin ongelmaan parempaa ratkaisua kuin jonkun ohjeen kirjoittanut toinen kaveri. Monesti niitä ohjeitakin on nimittäin aika moneen lähtöön. Osa hyviä ja toiset aika purkkaliimavirityksiä - joista niistäkin saattaa olla se hyöty että omassa päässä syttyy lamppu.

 

Hienoa että alkoi toimia!  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seuraavana varmaankin alan kokeilemaan tuota flaps potikka kokoonpanoa jotenkin , Kun vain olisi peltiä ja kanttikone niin saisi rungon tehtyä ensin sille,

 

Mikä se flaps paneelin oikea koko on cessnassa ?

 

Tarkoitan etulevyä paneelissa lev, kork,koko ja sen vivun aukon koko lev, kork,ja vivun koko ?

 

Olis tuossa odottelemassa muovin pala johon saisi sen pykäläisen aukon leikeltyä ja kunhan saa jostain rungon niin taakse sitten runkoon potikan ja pitkän vivun jousikiinnitteellä(joustaa sivuttain ja painaa vasemmalla koloihin) että jää niihin koloihin aina 10-20-30 välein.

Vastaavanhan teinkin jo switch paneelille samanlaisesta printterin kannesta valmiiksi kantattu alle 90 ast,kulmaan ja voi kätevästi ruuvata pöytälevyn alapintaan sitten.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä tässä uutta pävitystä ole saanut aikaiseksi.

Lentänyt taas vähän ja kokeilin mielenkiinnolla tuota,

EV97 ultraa hauskan tuntuinen nopea menopeli, Tykkäsin.

Hieman on todella herkkä ohjattava ja kokoajan kallellaan vasemmalle (ominaisuusko kevyellä koneella) ?

 

noita kurssilentoja ja autenttisia kursseja myös käynyt läpi khon kaen:in kentällä ja udon thani:n kentällä josko pian taas pääsis sinnepäin tunteja ja kirjallisia suorittamaan :)

Tuo laskeutuminen vaan tuntuu tökkivän aina vaan eikä parane millään :(

aidollakin menee sentään vähän paremmin, En tykkää alkuunkaan tuon joystickin kanssa ja jäykkä tunnoton tikku vielä :(

Saispa sen yoken jo postista :(

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin sain Tänään tehtyä vanhaan wincman force 3D ohjaimen piirikortille juotokset ja johdotuksen sokeripala rimalle mistä kytkimille piuhat.

 

Heräsi testissä kysymys, Miten saan tuohon indikoinnin missä asennossa flapsit on ? (cessna 172 defaulttina) jokin mittari lisättävä fspanel:illa ?

 

 

Toimi testauksessa hyvin, Joka painalluksella kytkin (on)-off-(on) siirtää laipat pykälän alemmas ja taas ylemmäs pykälän (10astetta) kerrallaan. (FSUIPS kautta)

Potentiometrihän tuossa olisi luonnollisempi mutta kun tuo kytkin tuli tilattua ja ei viitsi hukkankaan pistää kallista kytkintä 16€ :(

Onpahan kytkin luonnollisemman näköinen simun paneelissa vipuna. Jos olisi työkaluja niin potikasta vipumallisen myös mekaanisella rakentelulla.

Mutta näillä eväillä ei paljoa tehdä kun tilat huonot (yksiö) ja tallia ei ole ja työkalut pojalla.

Tehdään mitä voidaan :)

 

Muokkaus.(Muistui mieleen)

JOS jollain sattuisi olemaan jotain noin 70mm halk, Ja 10-15mm paksuja pyöriä keskireikä max 6mm, Trimmin pyöriksi niin ottaisin ilolla vastaan/ostaisin halavalla.

Kun itse en saa tehtyä mitenkään :( JA starttiin peltirunko (jousi on,moniasentokytkin on,avainpesä on)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Säilykepurkin kansi?

Fillarin apupyörä?

 

Näissä on vähän se, että alkaa nähdä kaiken "sillä silmällä" :) kun kulkee kaupassa tai tutkii omia romppeita..

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos, Tilasin netistä Kouluelektroniikka.com löytyi sopivankokoiset pyörät ja potikat kohtuuhintaan. myös rattaita ja hihnapyöriä löytyy jhos joku etsii.

Partcolta ei paljoa löydy esm,Encodereitä.

Elfalta tilailtava joskus,´Suolaista hintaa vain pukkaa :(

 

 

No ni ja asiaan.

Eli tuli TAAS yritettyä kokeilla tuota arduino uno r3 ja links2fs systeemiä,ei vain ota toimiakseen,

 

Onkohan täällä ketään joka saanut sen toimimaan?

 

Siis ongelmana on kytkimet,ledit asennettu toimii,

 

ino file asennettu kai toimii koska serial monitori tunnistaa jokaisen kytkimen napautuksen ja printtaa ser,monitoriin, D180 tms, eli kytkimen numerot ok.

 

Mutta kun laitan fs9 päälle,links2fs in out päälle,connect to fs9 ja esim, ruksi I:ssä =G eli laskutelineet.

 

niin ei tapahdu mitään paneelissa laskutelineet ei liiku, valo ei syty,tms.

 

Serial monitori taas saa ledit syttymään esim,kirjoitan d160,100 =ledi paikassa 16 arvoon 100 niin valo syttyy ok. (tämä vain esimerkki,en tässä nyt viitsi autenttisia osoitteita ja arvoja hakea jostain)

Mutta periaate selvä kyllä. kirjoitan käskyn monitorissa ja send , ok ledi palaa.

 

Eli kytkimet,ok, ino file ok, arduino ok, MUTTA tuo arduino-fs9 välinen linkki vain ei tunnu toimivan,mitään ei tapahdu simussa ?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kouluelektroniikan laatikko tuli ja sain jopa ekan trimmin tehtyä,

Pistelen kuvia halvasta mutta toimivasta trimmistä fb sivuille kun kerkiän.

dremelillä runkoon kolo mistä pilkistää trimmipyörä jota saa sitten näpelöityä kivasti, Nyt vasta potikan päässä tuo pyörä mutta voi vaihtaa joskus kun saan encoderit tilalle.

 

Aika heppoisia turhan pehmeää muovia olivat nuo Kouluelektroniikan pyörät ja potentiometrit,Petyin heidän laatuun :(

 

Kattellaan ens kuun budjetista taas mitä sasi aikaiseksi sitten, Nyt hiljaiseloa kuun loppuun :( lentoja.

 

PS: Saisikohan nuo tuon joysticin force feedback moottoritkin hyödynnettyä jotenkin tuossa esm,trimmin keskitys jutulla tms,onkohan noissa sellasia systeemejä,joissakin netin kuvissa olin näkevinäni jonkin moottorin oleamassaoloa.

Vai vaatiiko jotain ohjelmointia ja lisäjuttuja ? Sit menee hankalaksi.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivitystä

Sain vihdoin nuo trimmipyörät tehtyä paneeliin kiinni ja flap (on)-off-(on) kytkin vanhassa joysticikissä(evakuoin joystikin piirilevyn) ja :o toimii.

ja juotin johdot kaikkiin nappien tilalle+analogi ulostulot,kaikki nyt riviliitin laudanpätkässä,saa kytkimet ja potikat suoraan riviliittimille kiinni sitten,johtoja täytyy pidentää vielä että mahtuu kaikki pöydän alle piiloon,

saa sitten nuo kytkinpaneelin vasemmalle ruuvattua pöydän alalpintaan ja oikealle trimmit+flpas kytkimen,

 

 

olen tuossa pähkäillyt ja kokeillut saisinko arduinolla tehtyä flap kytkimen toisen puolen(kaksipuolinen kytkin) ledi virityksen että joka napin painallus siirtää lediä yhden eteenpäin indikoimaan flapsien asentoa siinä sivussa kytkimeltä.

 

Kun en osannut tehdä mittaripaneeliin ledivaloriviä mistä näkyisi flpasin asento,

Fs paneelilla lisäsin flaps kahvan näyttöön, Tuo on niin ruma mutta toimii,Toimii ja liikkuu kun kytkintä painelee ylös/alas

Parempi ja sisitimpi olisi arduino näyttäisi saman ledirivinä paneelin kytkimen vieressä.

 

saisi muutakin myöhemmin sitten lisättyä tuohon arduino unoon kytkimien rinnalle esin ulostulo ledejä indikoimaan päällä/pois tiloja tms,

 

mega kortin kun hankkii tilalle sama ohjelma käy mutta enemmän in/out liittimiä niin voisi vaikka radiot lisätä lcd näytöllä tuohon.7-segmentit tosin autenttisemmat.onhan noita netissä jo valmiina koodattuna.

 

sama arduino siis hoitaisi niin flapsien asennon näytön,radion näytön,muita kytkimiä,ledejä.esm,gear indikointi valot.up/down.

paneelin kytkimestä vain tiedon tuo arduinolle niin ledi ulos yms.

 

Helppo tie olisi ollut tuon jims pagen nz,arduino in/out linkd2fs ohjelma mutta knu ei saanut toimimaan millään moista. arduinon puolesta toimi mutta ei näytön ja paneelin kytkimet liikkuneet samaan tahtiin/ei ollenkaan.

näppäimisto tosin reagoi tuohon Mutta ei tarkoituksen mukaista knu näppäimistöhän on tarkoitus jättää virattomaksi kokonaan. kaikki paneeliin kytkimillä/napeilla/encodereilla tarkoituksena lopuksi.

 

Onkohan kukaan täällä saanut tuota links2fs hommaaa toimimaan ?

 

Tai koodannut esim pic/avr piiriä usb hid yhteensopivaksi kaikille max kytkimille ja encoderin käyttöön.

netistä noita katellut mutten osaa/ei laitteita koodata pic/avr:ää moiseen.

saisi sen maximin 64 kytkintä yhdelle usbille ja max 32 encoderia toiselle+ tarvittaessa analogi inbutteja 8kpl komannelle piirille,jokainen siis pyhitetty omaan käyttöönsä kun yhdellä piirillä saa max kaikkia yhteensä 8 analog+16 encoder+32 switch.

 

Voisin ostaa noita piirejä jos joku koodaisi sen usb hid interfacen sinne sisälle. eihän nuo arduino piiritkään ole kuni max 6€/kpl. Pic piirit vielä halvempia,muistaakseni 3€ luokkaa.

eli tällaista täällä pähkäillään ajankuluksi.

 

PS,olisko kellään skannattuna ppl kansiota oppimateriaalista,pitäs SUOMEKSI saada luettua noita niin sisäistäisi sitten tuon paremmin englanniksi knu TAAS kotiin lähden ja teoria kurssia taas jatkan thaimaassa. ei viittisi suomesta ppl kurssia enää maksaa knu tuo jo maksettuna thaikuissa(kotona) on nini hemmetin hankala noita osakursseja välillä sisäistää enkuksi, Helpompaa jos suomeksi luen ensin esm,läppäriltä tai kurssin aikana vertailun vuoksi.

saisi paremmin sisäistettyä nuo aerodynamiikam,sääoppi,mekaniikka,navikointi,radio, yms, tietenkin osahan on paikallisia säädöksiäkin mutta nuo hankalimmat saisi edes sisäistettyä ensin suomeksi kunnolla niin herlpompaa sitten jatkossa.

Maksaisin kyllä vaivanpalkkaa jos joku skannaaa oppimateriaalinsa minulle dvd/cd:lle.

 

Jossain jo olikin tuo kakkaraN  käyttö ohjeet, Kiitos siitä tekijälle. En vielä lukenut mutta latailin niitä pdf sivuja jo koneelle valmiiksi.

 

Taisi tulla tästäkin ikuisuus rojekti :( knu piti vain suomenpäähän tehdä iltojen iloksi harjoitus kenttä itse koulutuksen väleissä harjoitteluun.

kun suomessa käyn vain pakolliset työrupeamat ja sit taas kotiin mamman viereen :)

vois tän kyllä thaikkuihinkin kotio tehdä myös, :)

sen verran on kiinnostavaa leikkiä näiden kanssa,kytkimiä,ledejä,ohjelmaa yms on valtavasti mahdollisuuksia,kivaa. ja tän piti vaan olla koe kurssien välillä :)

näin se taitaa monella mennä :D

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivitys

sain kuntoon tuollaisen 2,7ghz win xp 32 koneen 1gb muistia ja 80gb kovolla,

Nyt yritellyt kotiverkkoa noiden kahden välille asentaa useita tunteja,

Tämä simukone on win7 64 ja netissä.

tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.

kaapelit TL-MR3420 wlan routterissa 4 porttia lankalle.

ping onnistui molempien koneiden ip:llä

vai kokeilinko vain win7-->xp pingasin jotain,

en tiedä verkoista yhtään mitään ja ei vain saa näkymään toista konetta kummassakaan koneessa.

xp pyysi jonkun verkon asennuslevyn,tein usb tikulle,asensin win7 ajoin netsetup.exen,ilmottelee virhe ei voitu asentaa.

kun jotenkni saisi tuon verkon edes tehtyä,miten ????

sitten vielä se mikälie widefs ja asennus tuohon fs9:iin ja kai järkevintä sijoittaa mittarit tuolle "heikommalle"tietokoneelle ?

mutta miten ???

 

Olisko SALO:N lähettyvillä simuilijaa joka osaisi laittaa verkon ja simun mittarit tml,toisellekin koneelle toimimaan???? Vai mitä siinä voisi pyörittää hyödyllisesti käyttöön tuokin kone sitten tulisi ?

 

Postissakin olisi tulossa muutama geforce 8800 näyttiskin halavalla kun sain, jos saisi muutaman näytön lisää tuohon sitten pyörimään.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä simukone on win7 64 ja netissä.

tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.

 

Moro.

 

Mulla on joskus mennyt myös tappelemiseksi, kun olen yrittänyt naittaa XP:tä ja seiskaa. Olennaisinta siinä on se, että nimeät uuden verkon molemmissa koneissa samalla nimellä, esim. WORKGROUP. Sen jälkeen homma pitäisi toimia vähän paremmin. Sitä en osaa tähän hätään sanoa, pitikö tonne seiskan palomuuriin tehdä vielä erikseen jotain tiettyjä asetuksia...

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, Yritellään taas ehtoolla,mutta kun ei ole oikein hajuakaan miten edes aloittaisi,jotain kotiverkkoa pyytää tekemään ja aina virhe ,ei saanut asennettua yms, ilmoittelee.

Ei minkään laista hajua miten verkko tehdään. olen ihan käsi näiden wintoosa ohjelmien kanssa.

ja wintoosassa on ne vaihtoehdot vähissä,joko netillä,ilman tai miten lie muttei juuri niin kuin pitäisi,kotiverkko koneesta koneeseen, en ymmärrä yhtään mitä pitää valita niistä vähistä valinnoista ja sittenkin se luo asennuslevyn joka taas ei toteuta win 7:ssa mitään. aina jokin virhe.

tietty se xp:kin pitää  saada nettiin.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään kerkesin pitkästä aikaa tekemään jotain,

Eli magneto,Master alt/bat,fuel,landin light,taxi,nav,stobe,pitot,av Master. kytkimet.

 

Ongelma :

kytkintä pitää painaa ensin ON ja sitten OFF ja tapahtuu jotain.

Missä vika FSUIP:ssa kun ei toggle master alt/bat esim, (kaikki)kytkimet toimi on/off ?

aina pitää ensin on ja sitten off alkaa toimia.

etsin fsuip:ssa ms kytkimet painoin kytkintä tulee numero,hain luettelosta ms - ei magenta project.

hain toggle master alt bat esim, ja ok

toinen esim, Strobe hain strobe light  on parametri 1 ja  alla strobe off parametri 0. Vaan ei toimi, tunnistaa kyllä kytkimen painalluksen ja numero tulee.

 

Miten nuo asetetaan toggle switchillä toimimaan oikein ?

 

Axis asetuksissa sain toimimaan oikein(tunnistaa) z axis=elevator trim, mutta y=aelior trim puuttuu listasta ???? vai mikä sen nimenä tuolla on ?

 

Flaps toimii (on)-0ff-(on) kytkin,moitteetta.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään