Esa Sairio

Lapin photosceneryt- kooste julkaistu

1 viesti aiheessa

Kokosin neljä jo ilmestynyttä Lapin alueen photosceneryä yhteen pakettiin nimeltään Lapland_photosceneries_1.0. Toivottavasti tulee pian jakeluun FSNordicin tiedostokirjastoon. Lähetin paketin sinne jokin aika sitten.

 

Lapin photosceneryt 1.0 sisältää ilmakuviin perustuvat maisemamallinnukset Kilpisjärven, Kittilän, Pyhä-Luoston ja Kuusamon alueilta. Nämä neljä photosceneryä on julkaistu aiemmin yksittäin. Asentamalla tämän paketin saa yhdellä asennuksella FS 2004- tai FSX-simulaattoriinsa nämä kaikki neljä photosceneryä. Sceneryt sisältävät kaikki vuodenajat, autogen-rakennukset ja puustot. Sceneryjen alueilla sijaitsee kaksi Lapin tärkeätä lentoasemaa eli Kittilä (EFKT) ja Kuusamo (EFKS).

Jotta Lapin photosceneryt olisivat mahdollisimman näyttäviä korkeuserojen suhteen, kannattaa ehdottomasti asentaa FS 2004:een Finnmesh, Finnclass ja Finnterrain sekä FSX:ään FinnlandX.

 

Huomaa, että jos sinulla on ennestään asennettuna joku tai jotkut Lapin photosceneryistä, poista niiden asennukset simulaattoristasi ennen kuin asennat Lapin photosceneryt- paketin!

 

Sekä Lapin photosceneryjen että muiden tekemieni photosceneryjen lisäksi suosittelen asentamaan kaikki FSNordicista löytyvät Suomen alueen maisema- ja lentokenttälisäosat, jotka toimivat FS

2004:ssa/FSX:ssä. Lisäksi suosittelen asennettavaksi Gyula Kalcson "FS 2004 Photoreal Seasonal Vegetation Ground Texture Set"-lisäosan.

Julkaisemani photosceneryt on tehty mahdollisimman yhteensopivaksi Finnterrainin kanssa. On mahdollista etteivät aiemmin julkaistut Suomen maisemaa parantavat lisäosat ole täydellisen yhteensopivia tekemieni photosceneryjen kanssa, koska niihin ei ole tehty tätä kirjoitettaessa päivityksiä, jotka ottaisivat huomioon tekemäni photosceneryt.

 

Kiitokset Janne Sinkkoselle ja Tatu Kantomaalle arvokkaasta avusta ja neuvoista, joita olen heiltä saanut photosceneryjen tekoa varten jo vuodesta 2005 lähtien.

Korkeatasoiset ilmakuvat ovat peräisin Maanmittauslaitoksen Avoimien aineistojen käyttöpalvelusta. Kuvista kiitokset Maanmittauslaitokselle.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

yES :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään