Jari Vanhatupa

Romuteksturointi

4 viestiä aiheessa

[ attachment removed / expired ]

 

Ajattelin perustaa tähän tämmöisen oman osastonsa lentosimulaattorin koneiden romuteksturoinnille. Aina silloin tällöin noista on ollut puhetta joten voisi olla ihan paikallaan tämmöinen asiaan perehdyttävä oma keskusteluketjunsa.

:)

Itse en noiden lentokoneiden teksturoinnista paljoakaan ymmärrä, enkä ole aiemmin ollut juurikaan koneiden tekstuurien tekemisestä kiinnostunut.

Romutekstuurit ovat kuitenkin niin mielenkiintoisia, että päätin antaa vain vähän pikkusormea tällekin puuhalle.

Käytin hyväksi todettua periaatettani "kohella ja onnistu" ja sain kuin sainkin yhden koneen teksturoitua. Aiemminkin olen jotain kirjoituksia ja numeroita laittanut simulaattorin koneiden kylkiin mutta tälläkertaa käytin teksturoinnissa ensi kertaa kuvanmuokkausohjelman "tasoja" ja tulosta alkoi syntyä.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Netistä löytyy paljon erilaisia ruostetekstuureita joita tässä puuhassa pystuu hyödyntämään. Niitä on saatavana ilmaiseksi mutta myös maksullisia ruosteita on kaupan. Ainakin näin aluksi vaikutti parhaimmalta tämmöiset ruosteet, missä on maalia vielä mukana mahdollisimman paljon, niin ei sitten ole jälki liian tasaista.  Voihan noita ruosteita tietysti käydä kuvaamassa itsekin kunhan sopiva isohko ruostepinta tulee jossakin vastaan.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Tämä Mike Stonen "FlapJack" valikoitui testikohteeksi ihan sattumalta kun siinä tuli paintkitti mukana. Paintkitistä huolimatta koneen kaikkia osia ei pääse teksturoimaan. Jotkut tämän koneen osien värit on määritelty modellissa, eikä niitä voi muuttaa, kuten esim. potkuri ja V-8:n lohko. Tuo laskuteline muuten toimii hauskasti . . . se menee kasaan kuin kamerajalusta ja katoaa pystyasennossa koneen sisuksiin.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Mikä tämän ketjun tarkoitus sitten oikein on? No paitsi, että pääsen tässä elvistelemään uusilla teksturointitaidoillani, niin myös sinä voit laittaa tähän esille omia romuteksturointeja, mikäli semmoisia on kertynyt varastoon.

Myös kaikenlainen yleinen keskustelu asian tiimoilta olisi toivottavaa. Mikäpä ettei hyviä ruoste-valokuviakin voisi laittaa, joita sitten voisi hyödyntää koneiden teksturoinnissa. Esim. Kuva isohkosta ryppyisestä peltipinnasta voisi olla kova juttu.

 

Laitan tässä vielä myöhemmin kuvia tulemaan koneen paneelista, kunhan saan sen ensin romutettua. ;D

 

[ attachment removed / expired ]

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitokset Arttu kuvista. Pistetään jemmaan ja katsotaan mitä näistä saa irti. Tuo iso kuvakoko on vain hyvä juttu, on lääniä mistä valita.

Reiän tekeminen siipeen alpha kanavalla ei ikävä kyllä onnistu. Sieltä textuurin alta tulee näkyviin siiven modelli, eikä siihen saa tehtyä reikää kotikonstein. Sensijaan hyviä ruostereikien kuvia kyllä on saatavissa, ne on hienoja vaikkei siiven läpi pääsekkään näkemään. Sensijaan niistä reistä voi laittaa näkymään putkia, johtoja tai muita rakenteita.

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämmöinen siitä paneelista sitten tuli. Kone on muuten löytynyt taustalla näkyvän maatalon navetan ylisiltä. :P

Mittarigauget ovat ennallaan, vain paneeli ja ikkunankehykset ovat saaneet ruostepinnan. Mittarigauget varmaan voisi myös vanhentaa, en ole sitä asiaa vielä tutkinut. Silloin ruostemittarien gauget pitäisi laittaa koneen panel kansioon, etteivät ne ilmestyisi kunnossa olevien koneiden paneeleihin.

Pelkkä ruosteinen paneelikin kohottaa ihmeesti lentomielialaa ja tuntuukin siltä, kuin olisi suorittamassa jotain urotekoa kun tällä lentää. Simun valikoista voisi tietysti laittaa satunnaisi vikoja tulevaksi jolloin oltaisiin vielä enemmän "tunnelmissa"

:P

[ attachment removed / expired ]

 

Mietin vielä uudelleen tarkemmin tuota reiän tekemistä siipeen. Tuli mieleen taannoiset defu-Cessnan näkymättömät virtual-cokpit testailut.

Sitten on vielä nämä simun defukoneiden Visual-Crash jutut. Olisiko niin, että defukoneiden modelli olisi läpinäkyvä juuri näiden crash-juttujen vuoksi? Silloin kyllä tuo Artun arvelema alphakanavan muokkaus saattaisi toimia. Yleensä kun kokeilee kokonaan poistaa tekstuureja näkyvistä tekemällä niitä läpinäkyviksi, niin silloin kone muuttuu vain krominhohtoiseksi.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään