Rolf Niemi

REX Latitude

9 viestiä aiheessa

Simppeli kysymys sellaiselle henkilölle, jolla tuo mahdollisesti on eli onko tuossa mitään erinomaista näin vaikka offline-pilotille? Ulkonäkö on hieno, ajatuksena mielenkiintoinen ja vähän saman tyylinen kuin JustFlight Air Hauler, jossa alussa joutuu jyräämään default koneilla yritystä sitten pikkuhiljaa laajentaen (ei nyt oikein hotsittaisi alkaa perustamaan firmaa  ;D) - tässähän ei samaa tuossa mielessä ole, vaikka jotain tuossakin ilmeisesti tienataan...

 

Mikä minua tuossa lähinnä kiinnostaa on tuo lentotaitojen arviointi sekä Lokikirja ja taisi siinä olla jotain muutakin mahdollisesti käytännöllistä infoa saatavissa.

 

Jospa joku voisi kertoa kokemuksistaan ja miten tuo päivitysten jälkeen toimii?

 

http://secure.simmarket.com/rex-rex-latitude.phtml

 

Toinen varteenotettava vaihtoehto on Flight Keeper, josta oli saatavilla demo ja jonka hankin testailumielessä. Minulla oli (ja on tietysti edelleen) tuo edellinen pelkästään FS9:lle tehty vanha versio tuosta ja silloin pidin siitä kovasti. Koekäyttö kuitenkin osoitti tänään, että lisäsälää siihen on tullut ja koko käyttö on totaalisesti unohtunut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmeisesti tämä ei ole kovin suosittu ohjelma - ei ainakaan täällä kannanotoista tai juurikin niiden puutteesta päätellen. No minä tuon nyt kuitenkin hankin juuri äsken laajentaakseni virtuaalista simumaailmaani. Pohdiskelin asiaa pari päivää ja koitin hankkia tietoa netistä ja mitä käyttäjät tästä ovat mieltä. Eihän sitä nyt kovin paljoa löytynyt, joten asia on tutkittava itse ja kiroiltava, jos tuo onkin täysi turhake hankinta.

 

Ehkäpä testien jälkeen saatan kertoa kokemukseni riippuen tietysti siitä, kykenenkö toipumaan mahdollisesesta syvästä pettymyksestä tai - mikä olisi parasta - tasan päinvastaisista fiiliksistä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kovasti tuota ainakin hypettivät ennen julkaisua.

 

Kuten kaikkea uutta...

 

Mutta tästä ohjelmasta - asensin sen siis läppärille (Client-PC), jossa käyttiksenä on XP Pro. Asennus sujui pika pikaa ilman tuskaa. Tämän jälkeen käynnistin ohjelman käsiä hieroen palaten kuitenkin nopeasti maanpinnalle huomattuani ohjelmaikkunan yläosassa viestin punaisella merkittynä, että käytän vanhaa IE 8-versiota ja hanki ukko uudempi versio jos mielit homman toimivan jatkossa ongelmitta. No tuota IE:ia ei ole juuri tullut käytetyksi muutoin kuin pakollisten päivitysten yhteydessä enää vuosiin tai kymmeniin. Pienen netissä seikkailun jälkeen sain todeta, että 8-versio on viimeinen XP:lle tehty rojuversio ja uudemmat tarvitsevat alleen uudemman käyttöjärjestelmän.

 

Nyt alkoi potutus iskeä mielen sopukoihin ja pään päälle kasautua mustia synkkiä pilviä. Minimivaatimus tälle tuotteelle on nimittäin XP SP2:lla höystettynä. Koska tuo ohjelma kuitenkin käynnistyi mitenkään nikottelematta, niin teinpä kuitenkin itselleni tilin ynnä muut kuviot ja kun kaikki oli valmista käynnistin simun jääden sitten odottelemaan ihmettä. Se ei kuitenkaan toteunut oitis vaan tovin pähkäilyn jälkeen, sillä minun piti kopioida simconnect.cfg eräästä toisesta ohjelmasta tämän ohjelman pääkansioon ja kas kummaa että ihmettä - ohjelma kytkeytyi hienosti FSX:ään.

 

Tein pienen koelennon välillä KORS - CYVR ja Rex Latitude toimi taustalla oikein hienosti huolimatta tuosta vanhasta selaimessa. Palautetta tuli ja osui varmasti kohtuullisen lähelle totuutta. Ensi tuntumalla mielenkiintoinen lisäosa, johon pitää tutustua tarkemmin nyt kun se mitä luultavammin toimii odotetulla tavalla - omituista sinänsä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

vähän saman tyylinen kuin JustFlight Air Hauler, jossa alussa joutuu jyräämään default koneilla yritystä sitten pikkuhiljaa laajentaen

 

Hmm... Mielenkiintoista. Toi on just sellanen mitä etsin. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmm... Mielenkiintoista. Toi on just sellanen mitä etsin. :)

 

Joo - se on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen lisäosa ja antaa uutta sisältöä simulentämiseen offline. Manuaalit kannattaa lukaista heti alkuun ajatuksella - muuten tulee ongelmia. Vakuutukset pitää olla kunnossa, kenttä,josta operoit kannattaa valita huolella ja kuukausittaisita maksuista pitää huolehtia eikä polttoainetta kannata lutrata. Rahtia vastaan otettaessa kannattaa tutkia, onko paluulasteja tarjolla - tyhjä kone ei tuo kuin kuluja, kuten asia elävässäkin elämässä menee.

 

Jos hankit tuon, niin onnea ja menestystä liiketoimissa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikenlaista olisi tarjolla kokemusten lisäämiseksi ja tylsyyden torjumiseksi kuten maksullinen (tulossa) REX SimAir:

 

http://www.simairexperience.com/

 

sekä ilmainen GA-miehille passeli FSE:

 

https://sites.google.com/site/fseoperationsguide/

 

FSE käy myös vanhemmille simualustoille sekä X-Planelle.

 

Ei nuuta kuin yritys pystyyn tai voihan sitä liittyä vaikkapa jo perustettuun yhtiöönkin, vaikka kritterit mukaan pääsystä viime mainittuun eivät vielä ole tidossani - tutustuin FSE:hen vasta äsken.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Morjens!

 

Nopea kommenttia asian vierestä. Itsellä käytössä AirHauler, FS Flight Keeper ja REX Latitude (ja tulevaisuudessa REX SimAir). Tässä _omia_ aatoksia kustakin:

 

AirHauler:

 

+ Tarjoaa syyn lentää (mistä ja minne + kuinka paljon rahtia pitää kantaa). Tulee vierailtua kentillä, joilla ei muuten kävisi.

+ Analysoi karkealla tasolla "taitoa" (kuinka "firm" oli laskeutuminen, olisitko hajottanut koneen (overspeed) ja mitkä oli max. pitch ja bank kulma).

+ Uramoodi, jossa pitää lentää pienemmillä koneilla, kunnes on rahaa ostaa isompaa rautaa.

 

- Lennon analysointi hieman "lepsua". Konetta saa retuutta huoletta ilman kummempaa penaltya.

 

FS Flight Keeper:

 

+ Tarkkailee että oikeita "proseduureja" on noudatettu. Oikeat valot päällä kussakin lennon vaiheessa, jne. Olisi muutenkin erinomainen ohjelma, jos en omistaisi myös Aivlasoft EFB:tä, joka tekee paljon samoja asioita.

 

- Lennon analysointi hieman "after thought" oloinen. Ohjelman vahvuudet ovatkin lennon aikana tapahtuvien asioiden lokittamisessa suurella tarkkuudella.

 

REX Latitude:

 

+ Tarkkailee hyvin tarkasti sitä, miten konetta lennetään. Vähän kuin olisi tarkkailija kurkkimassa jokaisen virheen perään.

+ Parantanut omia lentotaitoja merkittävästi. (Etenkin koneet ilman auto throttlea ovat haastavia lentää "oikein").

 

- Lento pitää suorittaa Latituden sääntöjen mukaan (manuaalin lukeminen tarpeen, jos haluaa hyviä tuloksia)

 

REX SimAir:

 

Tämä kiinnostaa suuresti. Hypen perusteella näyttäisi tarjoavan samoja asioita, kuin AirHauler + Latitude. Ei auta, kuin odottaa lisää tietoja!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään