O-P Pietila

turbulenssin mallinnus simulaattorissa

6 viestiä aiheessa

Tälläinen on muhinut mielessä pari päivää. Voisiko turbulenssia mallintaa ilman motionia pelkkää penkkiä liikuttaen tosi lyhyellä, max 2cm matkalla.

Akselit:

- eteen/taakse

- sivulle

-ylös/alas

 

Liikeratojen tulisi olla mahd. lyhyitä jotta illuusio rungon liikkumisesta olisi mahd. realistinen verrattuna visuaaliin ja ympäröivään runkoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitäs jos generoit eri taajuuksisia tosi matalahertsisiä sinikäyriä, esim. Audacityllä tais saada moisia, ja kokeilet miltä ne tuntuu buttkickerin kautta...? Jos niitä miksailemalla sais jotain, tai sit kokeilee vaikka leijonan karjuntaa tms eri taajuuksilla soittaen. Syntsa kiinni kickeriin ja kokeilemaan..  ;D

 

Hyppivä penkki saattaa olla hyvä tai huono kokonaisuuden kannalta, sitä tietty ei tiedä kuin kokeilemalla että miten aivot moisen kokevat.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toinen hauska idea olisi rakentaa suoraan simun runkoon sellainen random -turbulenssi generaattori joka menisi päälle heti ilmaan lähdettyä ja muljuttaisi koppia täysin riippumatta simun omasta säästä.

Jostain potikasta voisi vääntää tuohon sitten halutessaan enemmän tai vähemmän ruutia.  Joku riittävän tehokas ilma/kaasujousi joka liikkuisi ylös/alas esim. vain 2cm matkan keikuttaisi koppia jo riittävästi.

Ongelmana lienee se, että ratkaisun pitäisi kestää melkoista pienelle pinta-alalle kohdistuvaa painoa (runko + matkustajat).

 

Joku tälläinen 1500kg kestävä sähkötunkki:

http://www.vapaa-aika.com/ajoneuvoihin/alustatarvikkeet/vararengastelineet/wagenheber-carlift.html

 

Arduinon kautta joku random virta mikä satunnaisesti liikuttaisi tuon kaukosäätimen up/down-painiketta.  :P

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kompressori + releventtiili ja rekasta sopiva ilmajousi. Tuosta voi vaan tulla turhan hidasta turbulenssin mallinnukseen? Toisaalta tuollainen yhyehkö matka saattaisi vielä onnistua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Entä jos simun rungon ripustaisi neljän ketjun varaan ja kunkin ketjun pituutta säätäisi neljällä sähkömoottorilla? - Kunkin ketjun toisessa päässä vastapaino, eli yhden kulman nostaminen/laskeminen toimisi samalla periaatteella kuin tavallinen henkilöhissi, liikeradan pituus luonnollisesti huomattavasti lyhyempi.

 

Lisäksi sitä voisi pienemmillä servoilla heiluttaa sivu- ja pituussuunnassa.

 

Miika

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään