Alex Lund

Mistä saan hyvät härpäkkeet?

6 viestiä aiheessa

Hei olen suunnitellut että rakennan Airbus A320 simulaattorin. Joten kysymys kuukuu että mistä saan hyvät paneelit mittarit jne? laittakaa linkkiä. mieluiten halpoja mutta saa laittaa kalliitakin

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siis ne osat maksaa tuhansia euroja! Ei ole sellaista sanaa kuin halpa tässä harrastuksessa.... valitettavaa, mutta totta.

Kannattaisi osata lentääkin ensin.  :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikki mulle heti- periaate ei toimi tässä hommassa. Osta vaikka lisäohjaimet ja isompi näyttö ja totuttele niillä simuilun ihmeelliseen ja hienoon maailmaan. Kymmenen vuotta näissä rakennushommissa taitaa olla lyhyt aika, että siltä pohjalta voit alkaa ENSIN suunnittelemaan mitä mahdollisesti joskus alat tekemään :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä keskustelualue on kotiohjaamonrakentelua varten, ja on ihan OK olla vähän kahjo tai muuten outo, ainakin siitä on apua projekteissa :-) Kannattaa kommentoijienkin muistaa että näistä lähtökuopista kaikki simuprojektit saavat alkunsa. Tarvitaan varmasti eniten intoa, aikaa ja maalaisjärkeä ja vielä kerran aikaa tutkia ja kokeilla.

 

Toisaalta näitä "aloitin lentosimuilun eilen ja nautin tänään aloittavien dissaamisesta" -kommentteja tuntuu tulevan aina uusi setti joka vuosi... ;)

 

Toisaalta älä myöskään ajattele rakentavasi airbussisimua vuodessa tai kahdessakaan, kuukausista tai viikoista puhumattakaan. Mutta aloita jostain konkreettisesta jutusta mikä antaa lisää fiilistä simuiluun, suunnittele ja unelmoi ja rakenna lisää kun vain ehdit. Ei sitä tiedä mitä siitä syntyy ajan mittaan. Hommaan ei ole nopeita ratkaisuja, ellei ole tarkoitus pistää likoon isoa kasaa rahaa. Paksuille lompakoille aviation megastore, www.flightdecksolutions.com ym auttavat mielellään kun lataat tiskiin eurot jonoon.

 

Meille muille hommassa kannattaa varata runsaasti aikaa googletteluun, opiskeluun ja prototyyppien virittelyyn. Tästä lienee paljon keskustelua aiemmissakin ketjuissa, mutta ota ensimmäiseksi projektiksesi miettiä vaikkapa viisi eniten käyttämääsi tärkeintä toimintoa omassa simulentämisessäsi. Niihin saattaisi esim. kuulua laskutelinevipu, laipat, radio, autopilotin course-valitsin, laskeutumisvalonheittimen kytkin, laskutelineen merkkivalot  tai jotain muuta. Ihan siitä riippuen mitä omassa simuilussasi pidät tärkeimpänä. Tämän jälkeen hanki jostain sopiva muoviloota ja kasa kytkimiä vaikka biltemasta, partcosta, clas ohlsonilta tai mistä hyvänsä ja sommittele itsellesi rujo mutta toimiva "simulaatikko" missä nuo vivut ja nappulat ovat fyysisesti käsillä. Sitten tutki www.mycockpit.org, www.opencockpits.com -> iocards,  www.leobodnar.com, fsuipc, googleta "home cockpit" jne. Selvitä itsellesi millä elektroniikalla saat nuo tarvitsemasi kytkimet ja toiminnot toimimaan. Tämän jälkeen olet jo paljon viisaampi miettimään miten isoon projektiin rahkeesi riitävät ja mitä haluat tehdä.

 

Kysele myös täällä, aika monen sorttista projektia tälläkin palstalla on nähty ja meneillään. Muista vain että opittavaa on paljon, mutta tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mutta kannattaa googlettaa itse paljon ja yrittää ottaa itsekin asioista selvää :)

 

//T

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään