Pertti Lode

Ohjaamon lämmitys?

4 viestiä aiheessa

Pieni ongelma joka on vaivannut minua jo monta vuotta, kuinka tuon ohjaamon lämmitys on järjestetty pienkoneissa joissa on ilmajäähdytteiset moottporit?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei varsinainen pienkone, mutta ilmajäähdytteisellä mäntäpannulla varustettu laite kuitenkin, Robinson R22 kopteri. Siinä ohjaamon lämmitin on jälkiasennettavissa oleva systeemi. Laite saa lämpöä pakarin vaimentimesta. Ohjaamosta saa päälle sähköpuhaltimen joka puhaltaa lämmintä ilmaa pakarilta lämppärin omia putkia pitkin ja kabiiniin tulevan lämpimän ilman määrää voi säädellä säätimellä jolla vaihdellaan sisälle kabiiniin/koneen ulkopuolelle puhallettavan ilman määrää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Laite saa lämpöä pakarin vaimentimesta.

Myös minun tuntemissa kiinteäsiipisissä ilmajäähdytteisissä mäntämoottorikoneissa tuo lämmin ilma otetaan juurikin pakoputken ympärillä olevasta lämmönvaihtimesta, josta se sitten johdetaan ohjaamoon sellaisenaan tai sekoitettuna ulkoilmaan. Mitään sähköistä puhallinta ei ole tullut vastaan kohtaamissani ilma-aluksissa, vaan koneen nokalla oleva "tuuletin" ja sen läpi virtaava ilma antaa liike-energian myös ohjaamoon tulevalle ilmalle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään