Ville Pietilä

FSX, murheenkryyni?

5 viestiä aiheessa

Kun näitä foorumin juttuja seurailee on huomattavissa suuria ongelmia FSX:n kanssa (kaatuilut, huonot framet yms.) Onko todella niin että nykyiset simusoftat ovat  tosiaankin näin epästabiilleja? Eli kaatuminen ja muu häröily on hyväksyttävän normaalia? Samoin on lähes huvittavaa, että vanhaan simusoftaan ei ole vieläkään riittävän hyvää rautaa saatavissa kohtuuhintaan. Miten tähän on tultu?  Onko epästabiilisuus jo hyväksyttävää?

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eiköhän tämä ole pääasiassa FSX:n juttu, X plane taitaa olla aika vakaa. Yksi osatekijähän on toki se ettei FSX:ää koskaan suunniteltu hyödyntämään moniydinprossuja vaan huomattavasti suurempaa kellotaajuutta jonka ilmeisesti FSX:n koodaajat ajattelivat olevan se tulevaisuuden juttu, mutta toisin kävi, ja olisihan koko softa muutenkin kaivannut vielä SP3:n.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miksi pitää väen väkisin käyttää FSX:ää? Olen varmaan lähes 100 kertaa täällä puolustanut FS 2004:ta eikä mielipiteeni ole muuttunut eikä muutu (ellei Microsoft joskus tee jotain mielestäni huomattavasti parempaa simua kuin nykyiset ovat).

 

Tästä huolimatta tekemäni Suomen 15 photosceneryä toimivat myös FSX:ssä...

 

yES ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FSX on vähän samassa asemassa kuin käyttiksissä tuo Vista, joka oli "turvallisuuden ylilyönti" ja osoittauti siten hankalaksi käyttää. Windows 7:ssä MicroSoft korjasi Vistan ongelmat ja sai aikaan ihan kohtuullisen hyvän käyttöjärjestelmän. Vista oli pian ohitettu välivaihe. FSX:n olisi pitänyt olla myös.

 

FSX perustuu vanhalle koodille ja siihen ympätyt ominaisuudet tekevät siitä hyvin raskaan käyttää. Aika tavatonta nykymaailmassa on sekin, että 6 vuotta vanha softa ei toimi täysin kunnolla edes uusimmissa koneissa!

 

MicroSoftin piti alunperin jatkaa lentosimulaattorin kehitystä XI-versiolla (projekti oli jo aloitettu), johon olisi tullut moderni tuki moniydinprosessoreille. En tiedä, mutta oikeastaan koko koodi olisi varmaan pitänyt kirjoittaa uusiksi. Ehkä tämä olikin kehitystiimin aikomus. Sitten (tätäkään en tiedä - kyseessä on veikkaus) "money" astui peliin ja M$ lopetti koko projektin (veikkaan sen takia, että se olisi tullut hyvin kalliiksi). En myöskään tiedä hyötyikö M$ lopulta tuosta mitään, sillä tilalle kehitetty MS Flight oli "limbo".

 

Sekin projekti on nyt lopetettu ja siinä MikkiSoftalle tuli varmasti takkiin. Sen tiedän varmaksi, että meille simuharrastajille M$:n päätökset ovat olleet suuri pettymys.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mulla ei ole ollut mitään ongelmia Win7 64bit ja FSX:n vakauden kanssa.

Tässä kuussa noin 15 kpl. 10-15 tunnin lentoja (lentotunteja logeissa noin 270 tuntia yhteensä :-) ilman sen kummempia ongelmia, joten rohkenen sanoa että erittäin vakaa kombinaatio minun kohdalla.

Tosin tutulta kuulostaa noi alhaiset fps:ät, mulla noin 10 fps -> ehkä keskimäärin noin 30 fps normaalitilanteessa.

 

- prossu i7 920 @ 4 GHz

- muistia 12 Gb

- näytönohjain ATI 6950@6970 2 Gb

 

Näytönohjain olisi tarkoitus lähitulevaisuudessa vaihtaa nvidian 570 tai 580 sarjan korttiin ihan vaan testmielessä kun maailmalla puhutaan että ne toimisivat parimmin kun radeonit FSX:än kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään