Guest arttula

X-Plane X lisäosia ?

20 viestiä aiheessa

Tulipahan sitten pitkästä aikaa asennettua lentosimu koneelle. Koska Mac -tyyppinen kone kyseessä, valinta oli X-Plane. Yritin pikaisesti etsiä, mutta ei osunut silmiini täältä linkkejä, joista voisi löytää hyviä lisäosia tuolle. Löytyykö jo hyvin mallinnettua (siis ohjaamomallinnettua) isompaa matkustajakonetta ? Mistä noita voisi etsiskellä ? Entä Suomen sceneryitä ?

 

Pahoittelen, jos tästä aiheesta on olemassa jo 10 ketjua... :-[

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FSNordicin "virallinen" XPlane keskustelu:

 

http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,100284.0.html

 

Lisäksi XPlanen ja monen muunkin simulaattorin hyvät keskustelut ovat siirtyneet tuonne kuvakaappausosastolle. X-planelle sieltä löytyy mm. ketju joka on alkanut kuvakaappauksilla, mutta sitten rönsyillyt kaikeksi mahdolliseksi.

 

http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,101697.0.html

 

Malmia tulossa:

 

http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,104271.0.html

 

Aerosoftilta, Simmarketilta sekä http://forum.avsim.net/store/ :sta löytyy ihan hyvä määrä maksullisia lisäosia.

 

 

-Mikko

 

EDIT: Tämä voisi olla ihan hyvä treadi keskustelulle XPlanen lisäosista, kun tuo ensimmäinen alkaa olla jo sellainen megakeskustelu, että oksat pois...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huvittavaa tuo Boeingin lisenssillä ylpeily kun jopa Abacuksen Boeing 787:sta semmoinen löytyy.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uskomattoman todentuntuista maisemaa. Mieluimmin olisin kuitenkin (taas) kuunnellut yksitoikkoisen taustamusiikin tilalla simun ääniä. Ne olisivat vielä lisänneet toden tuntua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pekka!

Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Mitä h......tiä siinä täytyy olla mukana toi tamtara rallaa, timtara tallaa, tommoinen tasainen jyskytys?

Olis ollut mielestäni paljon asiallisempaa kuunnella jonkun selostusta, missä mennään ja mitä siellä ja tuolla olevissa kaupungin osissa on näkyvillä.

Maisemat sinänsä olivat tosi hienoja.

Minkähän hintaisella koneella se näyttäisi tuonlaiselta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse olen juurinkin rakentamassa samaa scenerytyyppiä Helsinkiin ja se pyörii n 20 fps paremmin kun xplane oma autogen scenery.Tuosta äkkiä luulisi, että tuo olisi raskaampi mutta päin vastoin.

 

Rakennukset ovat osm2xp generoimia facade tyyppisiä objecteja, jotka ovat paljon keveempiä verrattuna normaaleihin objecteihin ja jos tuossa sceneryssä vielä käytetään xp:n oman maaston korvaavaa terrain mesh:iä ajamaan ortokuvaa se keventää menoa entisestään.Veikkaan että näin on.

 

Terrain mesh:

 

This allows for the best performance in X-Plane.

The images are embedded in the base mesh, so the scenery is perfect. No z-buffer

thrashing because there are no overlays.

 

Facade tietoutta : http://wiki.x-plane.com/Facade_Overview

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä on "off topic", mutta olkoon koska vanha mies muuten unohtaa asian, joka tuosta äskeisestä tuli mieleen.

 

Mikä/mitkä seikat simulaattoreissa vievät eniten keskusmuistia? Nykyisin FSX:ssä joillakin seuduilla lennettäessä keskusmuistin käyttö hyppää yli 3 gigatavun rajan (ainakin Tehtävienhallinan mukaan). Kohta seuraa helvetinmoista kovalevyn rutinaa (käyttis yrittää epätoivoisesti swäpätä jotain levylle?). Sitten kaikki hyytyy ja simu kaatuu.

 

Yksi osasyy saattaa olla se, että minulla on vain 4 gigaa keskusmuistia ja sen pitäisi riittää sekä käyttikselle, että simulle (ei riitä). Olen pysäyttänyt tai lopettanut kaikki taustaohjelmatkin (GameBoosterilla), mutta mikään ei tunnu FSX:lle riittävän. Toinen osasyy lienee se, että "simun koko" levyllä alkaa olla 200 gigaa (tavuina). Samat rajat tulivat vastaan FS2004:lle aikoinaan suunnilleen samalla koon kasvulla.

 

Mites on XPlane'n laita?

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Mites on XPlane'n laita?

 

Pekka

 

 

Tuollainen out of memory onnistuu kyllä XPlane 10:lläkin, tosin en ole törmännyt koskaan sellaiseen.Yleisin nyrkkisääntö siihen on liian korkeat renderöinti asetukset.

Muistin loppumiseen on montakin syytä ; sceneryjen määrä samalla alueella,niiden raskaus, AI koneiden määrä,yleinen textuuriresoluutio asetus simussa, puut ja muu addon liikenne,jopa jotkut pluginit voivat syödä muistia.

XPlanessa on muistin käyttö jaettu näytönohjaimen vrammiin (nopeempaa kuin keskusmuisti) ja koneen keskusmuistiin, jossa vielä voidaan käyttää vramin kohdalla textuurien pakkausta = mahtuu enemmän tavaraa,mutta textuurien laadun kustannuksella.Tätä ei kuitenkaan huomaa kun lähietäisyydellä objecteista.

 

Moniprosessori tuen avulla XP jakaa myös taakkaa.Pikaisesti sanottuna mitä enemmän prosessoreita,vrammia ja rajumpaa väylänopeutta koneesta löytyy sitä kovempaa kulkee.

 

XP:hen on tulossa myös 64bit tuki pian, jonka pitäisi ohittaa windows järjestelmissä 4gb rajan keskusmuistin käytössä.

 

Eniten konetta rasittavat:

 

AI liikenne: CPU/VRAM/Kaistanleveys

Autot: CPU

Pilvet: GPU

Objectit: Kaistanleveys

Tiet: Kaistaleveys

Puut : Kaistaleveys

Textuuriresoluutio : GPU

Varjot: kaistanleveys

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

XP:hen on tulossa myös 64bit tuki pian, jonka pitäisi ohittaa windows järjestelmissä 4gb rajan keskusmuistin käytössä.

...

 

Sitä tässä on odotettu. Valitettavasti FSX:ään ja tuskin P3D:henkään sitä taitaa olla turha toivoa. edellisen kehityshän on lopetettu jo ajat sitten.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

VFR-kärpänen puraisi taas Talson avustuksella, joten mietin asiaa ja päätin pyhittää X-PLANE 10:n vfr lennoille. Kysymys kuuluu, mitkä lisäosat olisi hyvä olla? Trusceneryn efhf ja hyvinkää on jo listalla. Mites sää ohjelmaa? Jokin todella hyvin mallinnettu yksimoottorinen c172:sen tapainen härpäke?

 

Lauri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Täältä Löytyy Laineen pari Xplanelle konvertoimaa FISD:n skeneryä, kaikki tosi hyviä ja suositeltavia. Minkäänlaista lisuri-sääohjelmaa ei tietääkseni xplanelle ole, vain simun oma real weather download. Toimii ihan tarpeeksi hyvin mielestäni. Jaja koneita, nooh ainakin paywareista carenado on monen monta kääntänyt X-planelle linkki MM. Tuo C172N. :)

 

Toi xplane.org on vähän niinku x-planen avsim, sieltä löytyy lähes kaikki ilmaset lisurit downloads -osiosta. http://forums.x-plane.org/index.php?app=downloads

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Kim :). Ei tule mieleen c172 tapaista jossa ois dme  :laugh:.

 

Lauri

 

E: F33A näyttää hyvältä :).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Voitko selittää tälle papparaiselle, kuinka noi scenet liitetään X-plane 10.30  :-[  :-[ ? En ole lukuisista yrityksista huolimatta onnistunut siinä. Tahtoisin esim. Helsingin, Tampereen ym. lentokentille muutakin kuin pelkän asfaltin eli kenttärakennukset, joita ei näy. Eikä näy muidenkaan maailman lentokenttärakennukset  :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään