Pekka Holopainen

Mitä Windows 7:n FSX:n maisemien asennusbugi voi aiheuttaa

8 viestiä aiheessa

Jälleen yksi varoituksen sana.

 

"Suuret ja mahtavat" kuten Neuvostoliitto tai Micro$oft eivät koskaan tunnustaneet/tunnusta virheitään. Niinpä yhä uudestaan kysellään mm. "Miksi en saa asennettua sitä ja sitä maisemaa FSX:ään?". Tuosta voi olla muitakin seurauksia kuin maiseman asentamisen vaikeus. Huomasin sen äsken, kun yritin asentaa erästä lisäosaa (ei maisemaa) FSX:ään. Tuli aina ja aina vain virheilmoitus. Ryhdyin tutkimaan asiaa ja sattumalta huomasin, että 200 ensimmäisen maiseman maisemamäärittelyissä scenery.cfg-tiedostossa oli alla olevan esimerkin mukaisia virheitä.

 

[Area.121]

Title=FinlandX

Local=Addon Scenery\FinlandX\scenery (tuo scenery-sana ja takakeno pois!)

Active=TRUE

Required=FALSE

Layer=121

 

Polkumäärityksen lopussa oli scenery. Sitä ei saa olla siellä! Vaikka se ei näköjään aiheuttanutkaan maiseman toimimattomuutta, esti se (ne) lisäosien asentumisen. Olin 200 ensimmäistä maisemaani asentaessani vielä vähemmän onnellisen tietämätön tästä Windows 7 bugista, josta myös M$ visusti vaikeni, vaikka olisi voinut huomauttaa siitä. Niinpä sitten klikkailin ties millä tavalla yrittäessäni turhaan asentaa maisemia ja joillakin hiirennappiyhdistelmillä (joita en edes muista) onnistuin kuin onnistuinkin saamaan maiseman asentumaan. Osaan näistä (väärin klikatuista) tuli sitten tuo ylimääräinen scenery-kansio mukaan, vaikka eihän sellaisen pitänyt olla edes mahdollista Windows 7:ssä ja FSX:ssä. Näköjään on.

 

Loput 300 maisemaani olivat scenery.cfg:ssä ok, sillä siinä vaiheessa sain jo tietää (muilta tahoilta kuin itsestään "sylttytehtaasta") miten tämä W 7 bugi kierretään. Koska ylimääräinen scenery-sana polun lopussa ei aiheuttanut maiseman toimimattomuutta, olin onnellisen tietämätön tästä ongelmasta.

 

Siis jos kohtaatte ylimääräisiä ongelmia maisemiin liittyviä lisureita sennellessanne (ja käytätte Windows seiskaa), tarkistakaa scenery.cfg-tiedostonne. Se sijaitsee seuraavassa polussa Windows 7:ssä:  C:\Program Data\Microsoft\FSX . Tämä koskee siis vain FSX:ää, koska en tiedä onko FS9:ssä samaa ongelmaa.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja yksi mainio apuohjelma (jos sceneryt ovat jostain syystä cfg:ssä sekaisin) on FSTscenery...

 

En ensin milään meinannut löytää kyseistä ohjelmaa. Kun sitten löysin ja downloadasin ilmoitti asennusohjelma ajettaessa vain, että "runtime error" ja sitten jotain höpinää siitä, että file is missing.

 

Mistähän tuollaisen saisi - toimivana?

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se oli tosiaan hankala löytää - siis toimiva versio tuosta, mutta jostain foorumilta löysin lopulta suoran latauslinkin. Voin yrittää löytää sen sinulle. En tosin muista enää, mitä tuolloin haeskelin ja kuten niin usein, niin tuohon törmäsin vähän niin kuin vahingossa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toimimattomuusongelma ratkesi (Rolfinkaan versiossa ei ollut mukana ohjeita ja sama error vaivasi).

 

Siis tuo ohjelma vaatii ensinnäkin Visual Basicin ajonaikaisen kirjaston MSVBVM60.DLL (löytyy netistä) joko samaan kansioon missä ohjelma on tai johonkin suorituspolussa olevaan kansioon (jonka saa selville cmd-tilassa komennolla path) esimerkiksi kansioon Windows\System32. Lisäksi se scenery.cfg-tiedosto pitää myös laittaa samaan kansioon missä itse ohjelma FSTscenery.exe sijaitsee (ainakaan minä en saanut ohjelmaa muuten toimimaan). Lopuksi tarkistettu ja järjestetty scenery.cfg kopioidaan takaisin alkuperäiselle paikalleen (polkuun C:\Program Data\Microsoft\FSX). Hyvä että ohjelmaa oli vaikea löytää. Ei ole maailmassa niin paljon sen toimimattomuuteen turhautuneita.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään