Pekka Holopainen

Miksi AI-koneet eivät näy aloituksessa joillakin kentillä?

2 viestiä aiheessa

Minulla on melko paljon AI-liikennettä FSX:ssä. Kentät ovat pullollaan niitä.

 

Ostin tuosta UK2000:n kesäalesta muutaman kentän ja yllätyin.

 

Kun lataan kentän ja aloittan sieltä lentämisen, ei näy yhtään AI-konetta (tai joillakin korkeintaan 1-2), vaikka niitä jopa samoilla oletuskentillä oli kymmeniä ellei satoja! Jos malttaa odottaa tunteja, täyttyvät kentät kyllä vähitellen AI-koneista. Miksi ne eivät ole siellä jo aloituksessa kuten käsittääkseni on tavanomaista? Ainoastaan yksi UK2000-kenttä (Manchester) teki tässä poikkeuksen ja siellä kaikki AI-liikenne näkyy heti aloitettaessa. Saman ilmiön huomasin jo aiemmin Norway's airfield-paketin Oslon Gardemoenin kentällä, mutta arvelin sen olevan jokin tekijän bugi. Tuskin nämä UK2000:n kentänrakentajat kuitenkaan sellaisia ovat tehneet ja ainakin mainoskuvissa liikennettä on.

 

Onko kenelläkään hajuakaan siitä mistä tämä voisi johtua? Jokin afcadin "hanikka", joka on vääntynyt väärään asentoon vai mikä? AI traffic slideri minulla on koko ajan ollut 100% ja tuleehan niitä koneita sinne kun jaksaa odottaa, että tuskin se vika AI-liikenteessäkään on. Kaikilla muilla kentillä koneet ovat jo aloituksessa kuten pitääkin.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ongelma on ratkaistu. Tähän asti luulin, että yksikin FS9-muotoinen traffic-tiedosto estää AI-liikennettä näkymästä kaikkialla enkä uskonut niitä enää minulla olevan, koska esimerkiksi EFHK:lla kaikki liikenne näkyi ok. Kun en muuta keksinyt ajoin kuitenkin viimeisenä keinona AIFP2:n etsintätoiminnon uudelleen ja sehän löysi 2 FS9-muotoista traffic-tiedostoa!

 

Toinen oli Englannissa ja se ilmeisesti esti näkymästä UK2000-maisemien liikennettä. Toinen oli Norjassa ja lienee ollut syy siihen miksi esimerkiksi Gardemoenin liikennettä ei näkynyt. Ne tiedotost oli piilotettu freeware-maisemien scenery-kansioihin joten en ollut niistä edes tietoinen. Paywaren tapauksessa mahdollisesta mukana olevasta liikenteestä kyllä aina ilmoitetaan selvästi ja myös siitä missä muodossa ne ovat. Muutin nuo FS9-muotoiset FSX-muotoon AIFP2:lla (must-ohjelma jokaiselle FSX:n käyttäjälle) ja nyt kaikki toimii ok.

 

Tämäkin tapaus taas vain vahvistaa sitä käsitystäni, että freeware-tuotteisiin pitää aina suhtautua varauksella. Niihin voi olla kätkettynä tahattomia ansoja, jotka laukeavat kun sitä vähitellen odottaa. On tullut vastaan toimimattomia afcad-tiedostoja, flightplaneja ja kaikkea mahdollista. Siitä huolimatta kaikki kunnia niille innokkaille, jotka viitsivät uhrata aikaansa ja väsäävät freeware-tuotteita. Tämä ei ollut tarkoitettu moitteeksi niitä vastaan, vaan varoitukseksi, että ne kannattaa aina tarkistaa tarkkaan ennen asentamista.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään