Rolf Niemi

X-Plane kysymys

11 viestiä aiheessa

X-Plane olisi sitten asennettu saatuani DVD-aseman vaihdetuksi. Ensi kokeilujen jälkeen tuntui aika mielenkiintoiselta ja se ainakin täytyy sanoa, että ei se Cessna ainakaan kiskoilla tunnu liikkuvan, mutta se siitä.

 

Kysymykseni koskee ohjaamossa "istuessani" katseen suuntaa. FS2004:ssä ja FSX:ssä katsetta voi siirtää 3D-näkymässä vapaasti Yoken Pan-näppäimellä, mutta X-Plane 10:ssä en nyt oikein bonjaa, että miten tuo toiminto saadaan aikaiseksi. Näen kyllä suoraan eteen, oikealle, vasemmalle ja taakse, mutta haluaisin saada aikaan vapaasti liikkuvan "silmän" liikkeen. Hiirellä tuo onnistui, mutta en tykännyt. Samoin parissa Tuubi-videossa edellisessä versiossa löytyi mahdollisuus tehdä tuo, mutta Kymppi-versiosta en löytänyt tuollaista kohtaa kuin Pan view xxx.

 

Voisiko joku ystävällisesti neuvoa? On nimittäin melko hankala lähestyä kenttää kun ohjaamosta näkee rajoitetusti ulos vaikka ei sillä - mikä on mennyt ylös tulee takuuvarmasti myöskin alas. Haluaisin silti toimia hallitusti tässä asiassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Shift+9. Sen jälkeen hiiren oikealla nappulalla ja rullalla zoomaus.  Toiminnot voi Button konffista laittaa myös Yokeen.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin - Yokeen ne olisi saatava (CH Yoke) ja siis tuon PAN-näppäimen alle, koska se kätevin tapa katsella ympärilleen. Näppäimistöä en ole oikein koskaan käyttänyt mihinkään.

 

Mutta joo - olen tutkinut kyllä tuolta Settings-valikosta noita asetusmahdollisuuksia, mutta nyt en oikein tiedä, että miten tuon saisi toimimaan. Viitsisitkö laittaa jonkinlaisen selväkielisen pienen ohjeen? Lueskelen parhaillaan x-plane org:n sivuja, mutta en ainakaan vielä ole löytänyt mitään valaisevaa...

 

Edit

 

Tarkoitan tietenkin tuota ns. Hat switch -nappulaa Yokessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Menet Joystick  Equipment valikkoon ja sieltä Button Adv.  Klikkaa PAN vaikka oikealle, näyt matriisissa tuolloin sen painikkeen numeron, jolloin oikeanpuoleisesta osasta valitset GENERAL -toiminnot ja sieltä rot_right.  Sit täppäät PAN nappulaa vaikka vasemmalle ja klikkaat taas general ja sieltä rot-left... noin se männöö.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos - jotain tuon tapaista jo aikaisemmin yritinkin, mutta tulos ei ihan vastannut odotuksiani. Yritän uudestaan. Foorumilta selvisi että tuo toiminto on poistettu XPX-stä kun se vielä edellisessä versiossa toimi hyvin. Toivottavasti joku tekee tulevaisuudessa nykyversioon jonkin toimivan ratkaisun.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt olisi taas yksi kysymys tai oikeastaan useampikin, mutta liittyvät samaan asiaan. Kun käynnistän X-Planen ja valitsen kentän parkkeineen koneen ollessa Cessna ja moottori käynnissä, niin kone pyörii hiljakseen ympyrää madellen eteenpäin. Pysähtyy kyllä kun painan jarrupolkimia. Toinen juttu - kun olet rullaustiellä ja lähestyt kiitotietä aikoen pysähtyä hetkeksi ennen siirtymistä kiitotielle kone ei pysähdy kokonaan jarrujen käytöstä huolimatta. Kolmas juttu on sitten take off ja itse lentäminen käsipelillä tai automaatilla. Lähdössä konee vetää järjettömästi vasemmalle vaikka oikea poljin on työnnetty eteen ja sieltä se sitten saattaa äkkiä heittää rajusti oikealle eli liikkeet ovat erittäin nopeita. Neljäs koskee ilmaan pääsyn jälkeisiä kummallisuuksia. Kone käyttäytyy kuin soutupaatti isommassa myräkässä soutaen oikealle ja vasemmalle sekä ylös ja alas. Ymmärrän kyllä, että lentokone ei ilmassakaan mikään stabiili ole, mutta nuo liikkeet ovat tasaisen säännölliset ja äkkinäisen nykiviä, joten ne tuskin yrittävät simuloida sään ja tuulen vaikutuksia.

 

Yoken olen kalibroinut X-Planen omalla systeemillä ilma erityisempää vaikutusta asiaan - muista mahdollisista säädöistä en osaa sanoa, mutta pielessä ovat joltain osin, koska ainakaan näkemissäni videoissa ei tälläisiä efektejä ole, vaan meno on melkoisen tasaista. Olisiko mitään asiaa korjaavaa vinkkiä antaa, että mitä pitäisi yrittää säätää ja mistä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaasupäällä ? tarkista sessnan ohjaamosta trottlevipu.

Tarskista onko siivekkeet jääny jumiin ,näki muistaakseni aircraft/ eqiupment failures ?

Siellä oli montakin failure välilehtee, joku niistä ja näkyy punasella mikä on prikki.Sieltä voi myös heti korjaa ja säätää muitakin realismi juttuja.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt menee sikäili hyvin, että kun käytän Real Weather, niin meno ilmassa parani vaikka mitään en pilvien takia näekkään  ;D

 

Täytyy katsoa sitten noita muita säätöjä, koska maassa paikallaan pyöriminen jatkui heti kun otin parkkijarrun pois päältä.

 

Kiitos taas kerran avustasi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lainataanpas hieman ketjua. Ongelmana on B747-400:ssa palava hydraulic pump failure varoitusvalo. Kyseinen valo palaa teenpä sitten mitä tahansa esim. käynnistän koneen itse, defaulttinahan kone on jo käynnissä ja varoitusvalo palaa myös tällöinkin. Elikkä mitä teen väärin, mitä on jäänyt huomioimatta jotta tuon saisi sammumaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään