Pertti Lode

Muuttaa AI koneitten aikataulua?

12 viestiä aiheessa

Kuten otsikosta jo näkee niin mistä sen löytää ja voiko sitä muuttaa ?

Onhan noita jonkinlaisia ohjelmia, joilla muuttaa aikatauluja. Jos esim TToolsilla käsittelet, niin aikataulu tiedostot on yleensä .txt muodossa ja se käy sujuvasti notepadilla esim.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuten otsikosta jo näkee niin mistä sen löytää ja voiko sitä muuttaa ?

 

On kaksi tapaa kuten Toni jo tuossa mainitsikin. Käytät jotain siihen tarkoitettua ohjelmaa kuten esimerkiksi AIFP2:sta. Toinen tapa on editoida plaanit käsin esimerkiksi notepadillä. Tällöin tarvitset tietoa siitä mitä ne sisältävät ja miten ne tehdään.

 

Mikäli englanti taittuu niin sitä tietoa löytyy esimerkiksi täältä: http://www.john-goodwin.pwp.blueyonder.co.uk/page4frame.html  tai http://users.skynet.be/robflsim/RFWAI2en.html  tai  http://www.terra-brasilis.org/section-table/tutorial/468-ai-traffic-in-fs2004?start=2  tai  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Bcx8BLg7W4cJ:www.avsim.com/pages/0902/aitraffic_guide/ai-traffic_guide.doc+Lee+Swordy+AFCAD+tutorial&hl=fi&ct=clnk&cd=13&gl=fi , jne... googlettamalla löytyy vaikka kuinka paljon englanniksi. Suomeksi en ole löytänyt mitään kovin yksityiskohtaisia ohjeita.

 

Lisäksi tarvitse siinä tapauksessa jonkun ohjelman, joka kääntää plaanit Trafficxxx.bgl-tiedostoiksi. Sellaisia ovat esimerkiksi TTools (vain FS9:lle) ja edellä mainittu AIFP2, jolla voi kääntää ne sekä FS9-muotoon että FSX-muotoon.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ai-koneiden plaanit ovat Fs2004:ssa kansiossa: Scenery/World/scenery ja ne ovat "Traffic" nimisiä "bgl" päätteisiä tiedostoja jotka saa auki TT-tools ohjelmalla.

Kun sen Traffik bgl:n avaa niin siitä tulee kolme txt. tiedostoa: "Airports" joka sisältää kentän koordinantit, "Aircraft" joka sisältää käytettävän Ai-koneen/koneet sekä sitten vielä "Flight Plans" joka sisältää ne aikataulut.

 

alla olevasta linkistä löytyy Ilkka Portin ohje Ai-plaanin aikataulurivin tulkitsemiseen.

 

http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php?board=14;action=display;threadid=35030;start=msg348979#msg348979

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos tiedosta, tuntuu olevan liian mutkainen tie.

Eipä se oikeastaan ole kovinkaan mutkainen tie, kun sen vaan oppii.

Helpollahan ei oikeastaan missään tilanteessa pääse simua muokatessa, pitää tehdä vähän työtäkin että välttää itselleen.

 

Itse olen monet plaanit tekaissut AI liikenteelle, ja hyvinkin jouhevasti se käy jos on valmiina tiedot esim. vaikka Finnairin talviajan lennoista ja niitä soveltamalla saa reitit ja kellon ajat lennoille laitettua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samaa mieltä Toni kanssa. Ai-koneilla on kiva leikkiä kaikenlaistaja ja puuha on melko rutiinia, kunhan alkuun pääsee. Itse tapaan tehdä noilla Ai-plaaneilla myös kaikenlaisia "laittomuuksia" kuten esim tuolla "uusin hankitani" osastolta näette. P-47 Thunderbolt esittelyssä Vaasan kentällä rullailee Ai-koneena maksullinen Carenadon Cessna 152 payware joka ei todellakaan ole mikään Ai-kone!

 

Ai-pienkoneita voi laittaa myös hauskasti lentämään pienen lentoretken kentän ympäristössä jonka jälkeen ne palaavat muutaman minuutin päästä takaisin. Aivan kuin todellisuudessakin monesti näin tehdään, pieni koelento vain ja sitten takaisin. Kiehtovaa . . .

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jari, olisi sinulla tiputtaa tähän tälläinen esimerkki-scripti. Haluaisin Poriin kiertämään jonkin Finnairin heavyn ja vaikka Cessnan laskukierrokseen.

 

Oikeilla aikatauluilla ei ole merkitystä. Pääasia, että saisi kentälle mahdollisimman tiheällä loopilla liikennettä niin, että kone lähtisi ja saapuisi takaisin samalle kentälle.

Asennan illalla Traffic Tools ja WOAI ohjelmat. Foorumin tiedostokirjastosta löytyykin Finnairin paketteja ja jopa Nordic AI Package Vol.7 missä on ilmailuopiston vanhat King Airit, yms.

 

Jos esim. asennan Finnair-paketin, pitääkö minun vielä kopioida tiedostoja paikasta toiseen, että saan kyseisen koneen kiertämään vain Porin kenttää?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kokeile vaikkapa tämmöistä plaania, laita Flight Plans txt:hen esim:

 

AC#9003,BOAT1,1%,1Hr,IFR,00:00:00,00:15:00,010,R,0123,EFVA,00:30:00,00:45:00,010,R,0123,EFVA

 

Tämä nyt on Vaasassa eli tuossa alla kentän koordinantit Airports txt:hen. Mikäli laitat Poriin niin sitten siihen pitää laittaa Porin vastaavat ja tuonne plaaniin EFPO lähtö ja tulokentäksi.

 

EFVA,N63* 2.65',E21* 45.84',16

 

Aircraft txt:hen sitten sulkujen sisään se Ai-kone minkä pitäisi lentää. Tiedon saat koneen aircraft cfg:stä kohdasta "title"

 

AC#9003,54,"Vinka AI"

 

Ylläolevan esimerkin nappasin pikaisesti omista tiedostoistani, enkä tähän hätään ehdi tehdä kuvaamaasi esimerkkiä Poriin. Tuolla esimerkillä kone lentää Vaasan lähialueella jonkin aikaa ja palaa takaisin. Taisi olla alunperin joku vanha "laivaplaani" kun koneen rekkarina on tuo BOAT1. Tuolla plaanilla olen lennättänyt kaikenlaista.

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos ohjeista. Pitääpä testata iltasella kotona. Todennäköisesti Porin ilmatilassa, laskukierroksessa lentää muutokseni jälkeen vene.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tuohon koneen lentämiseen saman kentän ympärillä joku aikaraja, ts. mikä on lyhin rotaatio millä kone nousee kentältä ja palaa sille?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tuohon koneen lentämiseen saman kentän ympärillä joku aikaraja, ts. mikä on lyhin rotaatio millä kone nousee kentältä ja palaa sille?

 

En ole testannut mutta voisihan tuota joku päivä kokeilla. :)

 

Tuossa minun esimerkissä se kone taisi lähteä aina tastunnein, vai olikohan se niin . . pahus kun on ollut kuukausia taukoa noista Ai-leikeistä. Vähän hitaasti taas hiffaa . . .

;D

 

Varmistin tuossa vielä ennen nukkumaanmenoa tuon ohjeeni toimivuuden. Lennätin Porissa Carenadon Piper Saratogaa tuolla plaaninpätkällä ja hyvin toimi. Oliskohan ollut joku noin 20 minuuttia kun se lento kesti. Kone tuli nätisti takaisin kentälle, rullasi parkkiin ja sammutti moottorin.

 

Vinkki 1= Voit selata ja katsella lentäviä ja lähikentillä olevia Ai-koneita painelemalla CTRL+W Esim. tuota Saratogaa voi sitten katsella spot-plane näkymässä koko sen lennon ajan ja katsoa missä se käy.

 

Vinkki 2= Esim Suomi-kenttien koordinantteja saa kätevästi vaikkapa sitten että purkaa TT-Toolsilla vaikkapa Gafin Ai-paketin Trafic tiedoston ja sitten sieltä Airports GAFIN txt:stä käy niitä kopsailemassa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään