Guest ALind

IVAO Finland: Miten haluaisit kehittää toimintaamme?


22 viestiä aiheessa

Hei!

 

Haluaisimme kehittää IVAO Finlandin toimintaa jatkossa käyttäjäystävällisempään suuntaan. Onko sinulla ehdottaa jotain tapahtumaa, aktiviteettiä, uudistusta tai vaikkapa ruokareseptiä henkilökunnalle? Haluaisimme kuulla mielipiteitä toiminnastamme, ja kuulla kehitysideoita.

 

Risut ja ruusut otetaan kaikki vastaan.

Mikäli vastaat äänestyksessä ei, toivomme sinun kertovan palautteesi joko kommenttina tähän alle, taikka sähköpostilla.

 

Parhain terveisin,

 

IVAO Finland

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ruokareseptiä henkilökunnalle?

 

Korvapuusti - suomalaisten suosikkileivonnainen

Korvapuusti 40 - 45 kpl

 

Taikina

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1,5 dl sokeria

3 tl kardemummaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

noin 13 dl vehnäjauhoja

1,5 dl Flora Culinessea

 

Täyte

0,5 dl Flora Culinessea

1 dl sokeria

4 tl kanelia

 

Pinnalle

1 kananmuna

2 dl raesokeria

 

Korvapuusti on pitänyt pintansa suosikkileivonnaisenamme.

 

Eikä suotta, sillä tämä kanelinmakuinen herkkupulla on maukas maultaan ja helppo valmistaa. Myös läheisesi varmasti ilahtuvat pullantuoksusta kotiovella.

Useat varmasti muistavat sen lämpimän ailahduksen, kun kotiin tullessa sai eteensä tuoreen lämpimän pullan ja lasin jääkylmää maitoa..

 

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa.

Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna.

Aloita jauhojen lisääminen vähitellen. Lisää lopuksi Flora Culinesse. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.

 

Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi Flora Culinesse.

 

Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa leivinliinan alla kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (30-40 min).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat jauhotetulla työtasolla noin 0,5-1 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (50 x 40 cm).

Levitä Flora Culinesse taikinalevyjen päälle, ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Idea! Täytteeksi voit laittaa myös rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä, kuten saksittuja luumuja tai kirsikoita.

Kokeile vastaavasti myös mantelilastuja tai kookoshiutaleita.

 

Kierrä taikinalevyt rulliksi, ja leikkaa ne vinoittain paloiksi. Paina palat kapeimmasta kohdasta litteiksi, jotta pullan leikkauspinnat tulevat esiin. Laita korvapuustit leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota leivinliinan alla. Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteen lämpötilassa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisi kyllä mukava kuulla, että mikä mahtaa hiertää noin pahasti. Itselleni ei tule toistaiseksi mitään pahaa sanottavaa Suomen osaston toiminnasta. Toisinaan jopa vallan päin vastoin. Toiminta on laadukasta ja ilmapiiri on pääosin ihan miellyttävää.  :thmbup:

 

Jonkin tapahtuman yhteyteen tehty eventti voisi olla paikallaan. Esim. futiksen MM-kisoihin kisaturistien vieminen tms. Tai sitten lentopaikkakisa, josta oli jokunen aika siten puhettakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Teemu ja Juha tapahtumaideoistanne, ja kiitos Santerille korvapuustireseptistä (;)).

 

Alamme ideoimaan alkuvuoden ja kevään tapahtumia tässä lähiaikoina, ja otamme ideanne mietinnän alle. "Real Life Eventiä", eli aikataulunmukaisten lentojen lentämiseen painottuvaa tapahtumaa on ollut nyt alkuvuodelle jo harkinnassa. Yleensäkin RLE:stä on pyritty tekemään sellaisia, että aikatauluissa on ollut kaikkien makuun sopivia lentoja: niin charterlentoja, kaukolentoja, keskipitkiä Euroopan lentoja kuin kotimaankin lentoja. Näin mukaan saadaan mahdollisimman suuri osallistujajoukko ja tapahtuma on entistäkin mielekkäämpi. Lisäksi myös jäsenet voivat järjestää omia pienempiä tapahtumia, kuten esimerkiksi aikaisemmin oli tapana järjestää ryhmälentoja (http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,74911.600.html).

 

Lisää palautetta otetaan vastaan - myös negatiivista! Palautteen avulla voimme kehittää toimintaa ja pystymme puuttumaan epäkohtiin, joita käyttäjät pitävät tärkeinä ja joita ei välttämättä henkilökunta ei ole edes pannut merkille. Palautetta voi jättää myös privaatisti vaikka minun sähköpostiini (etunimi.sukunimi@ivao.aero).

 

- Niko, IVAO Finland

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielestäni ei mitään valittamista toiminnassa :thmbup:.

 

Tosin noita "suuremman" luokan eventtejä voisi olla useammin. Tarkotan siis noita Real Life Eventtejä ja muita sellasia :).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vastasin kyllä, mutta esitän vielä kysymyksen/ehdotuksen, koskien lähinnä noita isoja eventtejä, ja miksei muutenkin.

 

Eli, kun itsekin tykkään lentää lähinnä teksti-kommunikaatiota käyttäen, ja monet tuntuvat katsovan sitä ns. pahalla silmällä, niin onko IVAOssa yleensäkään / teidän puolesta mahdollista täyttää lennonjohto eri "sektoreilla" vaimitänenyt on. Eli kun irl on monta eri taajuutta "samaan positioon" esim. EFHK_TWR 118.600 ja 118.850, niin näille jaksoille eri tyypit, toinen hoitaa pääasiassa voicet, ja toinen tekstit? Eli vielä rautalangalla selventäen, 118.600 --> voice, 118.850 --> teksti. Olisko paha? En toki tiedä kuinka monta muuta siellä mun lisäksi vetää tekstillä, mutta jos niitä on ns. liikaa pilaamassa muiden tunnelmaa niin olisihan tuo ihan rokrok...  :P Tai jos tuo tuottaa ongelmia varsinkin noissa vilkkaimmissa tapahtumissa niin sitä suuremmalla syyllä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En kuulu henkilökuntaan mutta luuletko että ketään johtajaa kiinnostaa istua useita tunteja pelkästään tekstipilotteja palvellessa? Ja toki suuremmissa tapahtumissa molemmat tornin tajuudet/"sektorit" on miehitetty, mutta kumpikin hoitaa omaa aluetta kentästä, kuten IRL. Itsekkin isoissa eventeissä johtaneena voin sanoa että pelkästään ääntä käyttävien pilottien hoitaminen on niin suuri taakka, että mikään ei vois kunnon ruuhkapiikissä ****ttaa enemmän, kuin tekstipilotit. :thmbup: Toki tekstillä saa lentää mutta isoissa tapahtumissa joutuu sitten odottelemaan, eikä se siitä miksikään tule muuttumaan, vaikka sä tästä kuinka jaksat jauhaa. 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En toki tiedä kuinka monta muuta siellä mun lisäksi vetää tekstillä, mutta jos niitä on ns. liikaa pilaamassa muiden tunnelmaa

Lennonjohtajan tunnelman sä pilaat, jos tekstillä vedät. Ei se niitä muita lentäjiä liikuta tippaakaan, jos joku vetää tekstillä. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saattaa se lentäjääkin harmittaa joka joutuu venailemaan turhan pitkään kun jollekin täytyy tekstillä raaputtaa kun ei uskalla luuriin puhua :)

 

Aivan, "as real as it gets" -meiningillähän sitä mennään. Ruuhkaisessa ilmatilassa LJ:ltä voi jopa jäädä huomiotta tekstipilotti, ellei huomaa kanavan viestejä touhutessa. Teksillä johtaminen hidastaa LJ:n toimintaa, sekä aiheuttaa muuta viivytystä muulle liikenteelle, mikä voi jopa aiheuttaa konflikteja. Tästä on puhuttu vuodesta toiseen, mutta edelleenkin kyllä suosittelen sitä mikrofonin hankkimista, eivät maksa paljoa ja saadaan verkon touhukin mielekkäämpään muotoon!  :thmbup:

 

Tominnassa mukana olleena divisioona on elänyt mielenkiintoisia vaiheita. Toivottavasti nyt päästäisiin kivaan tunnelmaan ja aktiivisempaan toimintaan verkossa Suomen osalta. Jokin minua vaivaa kuitenkin verkkoyhteisössä, mutta en sitä osaa vielä sanoa. Mietin sitä ja kerron kun keksin sen  ::)  

 

Ainakin ryhmälentoja olisi kiva jatkaa useammin. Täytyisi saada vain porukkaa mukaan ja mielekäs lento, että lennonjohtoa löytyy. Ei mielestäni kovinkaan mielekästä lentää HEL-ZKH (esim.) kun johtoa korkeintaan Helsingissä  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toki tekstillä saa lentää mutta isoissa tapahtumissa joutuu sitten odottelemaan, eikä se siitä miksikään tule muuttumaan, vaikka sä tästä kuinka jaksat jauhaa. 8)

Mikään ei vois enempää vituttaa kuin tuo eräiden asenne tekstilentäjiä kohtaan. Siinä sitä kehittämisen varaa teille. Ymmärrän toki, jos kestää, mutta joku raja sentään siinäkin. Minun fiilistä se ei ainakaan pilaa yhtään sen enempää kuin voicella kuunnella kaikenmaailman helareita evottamassa... ::)

 

Täytynee jatkossakin pysyä kaukana noista eventeistä niin ei tule pilattua kenenkään tunnelmaa. Normaalisti kuitenkin sujunut ongelmitta ja selvitty tekstilläkin toistaiseksi... ::) Tosin harvemmin tulee nykyään enää edes Suomessa lenneltyä joten olkaa huoleti vaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Rakkaat lapset,

 

lopettakaamme tämä kiroilu ja keskittykäämme lentämiseen. Todetakseni verkkoni puolesta, niin emme aio jatkossa syrjiä tekstilentäjiä millään tavalla, vaan he ovat aivan yhtä etuoikeutettuja lentämään sekä normaalisti, että eventeissä, kuin kuka tahansa muukin, vaikka vähemmistöön kuuluvatkin.

 

Itse kuitenkin pyrin viemään toimintaa täysin voicepainoitteiseen suuntaan, koska on ymmärrettävää, että kaikkia ärsyttää tekstillä operointi joissakin määrin, varsinkin lennonjohtajia. Siksi kehotankin Koivistoa vielä miettimään viidennentoista kerran, josko äänen käyttö olisi sittenkin hyvä asia verkossa lentäessä!  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos LJ saa johtaa äänellä ja lentäjä lukee takaisin tekstillä, niin ongelma on lähinnä pilotilla. Omasta puolestani tekstilentäjät ovat tervetulleita.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisiko IVAO:n puolella mahdollista kehittää jotain lentokerhon tyylistä toimintaa, vaikka pienkone-eventti Malmille yms?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itsekin käytän tekstiä välillä vähän enemmänkin, mutta silti yritän voicea käyttää ja suosittelen sitä kyllä kaikille sen helppouden puolesta.

Onhan se tietenkin omalla tavalla helpompi käyttää tekstiä, mutta kukin tavallaan ja turha siitä on Petrin ja muiden alkaa taistelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikään ei vois enempää ****ttaa kuin tuo eräiden asenne tekstilentäjiä kohtaan. Siinä sitä kehittämisen varaa teille. Ymmärrän toki, jos kestää, mutta joku raja sentään siinäkin. Minun fiilistä se ei ainakaan pilaa yhtään sen enempää kuin voicella kuunnella kaikenmaailman helareita evottamassa... ::)

Ainakin omalta ja varsin monen muun osalta tuo asenne tekstilentäjiä kohtaan on ja tulee pysymään kielteisenä. Toki tekstillä saa lentää, mutta näissä isoissa eventeissä täytyy varautua odottamiseen. Oikeesti, sun pitäs joskus kokeilla antaa vektoreita 20:lle enemmän ja vähemmän osaavalle pilotille ja samaan aikaan kirjoittaa ohjeita tekstillä.. ::) Ja itse johtajana johdan _PALJON_ mielummin näitä hieman vähemmän osaavia "helareita", kuin esim. sua tekstillä.

Mutta eiköhän tästä aiheesta olla jo väännetty tarpeeksi vanhoissa ketjuissa, eiköhän siirrytä takasin ketjun alkuperäiseen aiheeseen. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikai toiminnan tasosta kellään liene valittamista, mutta jollain määtsik-trikillä pitäisi saada uutta verta rekrytoitua tähän simulentämiseen lisää. En tiedä millä foorumeilla tätä jäsenhankintaa pitäisi tehdä, turuilla ,toreilla ja kouluissa, ilmeisesti. Lisää lentäjiä vaan etsimään, saadaan lennonjohtoporukkakin työllistettyä ;D

 

jari

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä osuuko aiheeseen, mutta sen verran voisitte korjata että kun lennän niin ivao.fi ei näyttäs mun kohdalla Ollikaisen nimeä...

 

Taitaa jo toista vuotta olla päin aunusta tuolla, että aina kun lennän, lukee lentotiedoissa PIC: Oskari Ollikainen mut kuitenkin näkyy mun ID

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En tiedä osuuko aiheeseen, mutta sen verran voisitte korjata että kun lennän niin ivao.fi ei näyttäs mun kohdalla Ollikaisen nimeä...

 

Taitaa jo toista vuotta olla päin aunusta tuolla, että aina kun lennän, lukee lentotiedoissa PIC: Oskari Ollikainen mut kuitenkin näkyy mun ID

Ahaa! Virtuaali-vale-pilotti ;D :laugh:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eli, kun itsekin tykkään lentää lähinnä teksti-kommunikaatiota käyttäen, ja monet tuntuvat katsovan sitä ns. pahalla silmällä...

 

Niin pitkään kuin lentäminen käyttäen tekstikommunikointia on sääntöjen mukaan salittua verkossa, ei kellään pitäisi olla asiaan mitään nokan koputtamista. Ja jos onkin, niin silloin valitukset voi suunnata IVAO EXEC:lle, joka näistä asioista päättää.

 

Jos vilkkaassa tapahtumassa liikennetilanteen takia lennonjohtopalvelun tarjoaminen tekstilentäjille tuottaa ongelmia, on silloin vika tapahtuman järjestäjissä ja/tai lennonjohdossa. Lentäjää ei tästä pidä syyttää. Tekstillä lentävät ovat ihan yhtälailla tervetulleita verkkoon kuin kaikki muutkin! :)

 

 

Eikai toiminnan tasosta kellään liene valittamista, mutta jollain määtsik-trikillä pitäisi saada uutta verta rekrytoitua tähän simulentämiseen lisää. En tiedä millä foorumeilla tätä jäsenhankintaa pitäisi tehdä, turuilla ,toreilla ja kouluissa, ilmeisesti. Lisää lentäjiä vaan etsimään, saadaan lennonjohtoporukkakin työllistettyä

 

Tätä samaa ollaan mietitty myös henkilökunnassakin, eli miten saadaan a) aktivoitua jo rekisteröityneitä mutta epäaktiivisia jäseniä (takaisin) mukaan verkkoon, b) saadaan enemmän suomalaisia ja ulkomaalaisia lentämään ja lennonjohtamaan Suomeen, c) kokonaan uusia jäseniä mukaan toimintaan.

 

Muutama idea näiden toteuttamiseksi on, mutta ne ovat vielä sen verran työn alla ettei niistä vielä enempää. Mutta mm. jonkinmoista mainoskampanjaa ja kilpailuhenkistä tapahtumaa on näillä näkymin tulossa ensi vuodelle, jotka toivon mukaan aktivoisivat porukkaa ja houkuttelisivat uusia jäseniä.

 

 

En tiedä osuuko aiheeseen, mutta sen verran voisitte korjata että kun lennän niin ivao.fi ei näyttäs mun kohdalla Ollikaisen nimeä...

 

Taitaa jo toista vuotta olla päin aunusta tuolla, että aina kun lennän, lukee lentotiedoissa PIC: Oskari Ollikainen mut kuitenkin näkyy mun ID

 

En osaa sanoa mistä tämä johtuu, mutta koitan selvittää asian! :)

 

 

Olisiko IVAO:n puolella mahdollista kehittää jotain lentokerhon tyylistä toimintaa, vaikka pienkone-eventti Malmille yms?

 

Pidetään mielessä kun alamme suunnitella ensi vuoden tapahtumia. Jotain VFR-lentämiseen painottuvaa tapahtumaa on kuitenkin varmasti tulossa. Ja kuten jo aikaisemmin mainitsin, myös jäsenet voivat järjestää omia pienempiä tapahtumia ja aktiviteettejä keskenään, esim. ryhmälentoja tai flaikkareita. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään