Juhani Pelli

WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma

20 viestiä aiheessa

Yritänpäs tässä kuumeisesti tyrkkiä Wilcon Airbussiin reittiä efhk-efou..ja cycle 111 pitäis olla ladattuna.

RouteFinder kertoo reitiksi EFHK SID PIVAK UP854 PIVOR UT95 UPMOT STAR EFOU.

 

1. Tarkoitus olis lähteä kiitotieltä 04R.. Jo Sid:n valinta tuottaa ongelmia... Airbussin MCDU tarjoaa seuraavia vaihtoehtoja:

ELPE2C, ROLA1S, VETU1C ja XELA2C. ..Mistä saan selville mihin suuntaan reitit vievät?..Airport Chartista ei ollu apuja

 

2. Kokeilin syöttää reittiä ja valitsin umpimähkään XELA2C ja jatkoin naputtelemalla PIVAK...sitten yritin monella eritavalla jatkoreittiä... UP854. PIVOR  josta viestiä NO data Base..Jätin U:n pois ja taas sama tulos...eli en saanu reittiä jatkumaa ..en kirveelläkään. Tässä vaiheessa lento katkes aiemmin, kun siltä kuuluisalta päättömältä kanalta...ja nyt tässä kärvistelen frustraation ja itsesäälin kourissa...Onko laitteessa vai äijän ymmärryksessä vikaa..??

Tän himmelin mukana on kyllä tutoriaali, mutta kun siinä on mallinnettu vain lentoyhtiön reitti..niin eipä ole apuja tässä vaiheessa.

Viitsiikö joku avittaa hölömövä?

 

yst. Jussi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1. : IVAO.FI:n sivuilta löysin tämän taulukon :).

 

[ attachment removed ]

 

2. En tiedä auttaako, mutta kokeile ensin täytttää init sivu sitten syöttää reitti ja vikana sid ;).

 

T: Lauri

 

E: Kai syötit UP854/PIVOR muodossa PIVAK:n sisään? = Avaat PIVAK:n painamalla sitä ja jonnekkin alas oikealle UP854/PIVOR

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja 2.

 

Aloitat PERF sivultaja täytät ne. Kun olet lähtö- määräkentän siihen FMC:hen laittanut siirry sivulle F-PLN  sen jälkeen näppäilet siihen sen reitin ekan pisteen (PIVAK) ja sen jälkeen klikkaat siitä pisteestä (PIVAK) ja aukeaa sivu jonka oikeassa laidassa on teksti VIA/TO [___/___] jos en väärin muista ja siihen laitat sitten sen UP854/PIVOR ja jatkat seuraavan väylän kohdalla ym. tavalla.

 

Henkka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu eli, aloitat homman INIT sivulta. Laitat R1 From/To niin EFHK/EFOU Sitten R2 Varakenttä Siitä sitten Korkeus lennon numero jne ja painat ALING IRS. sitten siirryt INIT2 sivulle joka toimii vain moottoreiden ollessa pois päältä. INIT2 laitat polttoaineet jne. Tämän jälkeen siirryt FPLAN sivulle ja klikkaat EFHK ja laitat next waypoint kohtaan PIVAK. tämän jälkeen EFHK PIVAK ja EFOU ovat muuttuneet oransseiksi ja näytön alas ilmestyy tekstit INSERT ja CANCEL (en muista kaikkia välttämättä ulkoa mutta kyllä sä tajuat kun katot sitä FMGCtä. Eli siis INSERTtiä ei välttämättä tarvitse painaa koska sen voi tehdä sen jälkeen kun plaani on syötetty. Tämän jälkeen klikkaat PIVAKkia ja laitat siihen VIA/TO kohtaan UP854/PIVOR sitten painat PIVORia ja laitat sinne taas VIA/TO kohtaan UT95/UPMOT. Tätä teet kunnes oot koko reitti on syötetty. Siellä taitaa olla aina tuo Flight Plan Disconiunity (tai jotain sellaista  ;D) poistat sen ja painat INSERT. Tämän jälkeen jos lennon johto ei ole paikalla valitset jonkun näistä lähtöreiteistä ellei jotain rajoitusta ole olemassa. Lähtöreitin syötön jälkeen Vaihdat PFDlle PLAN moodin ja nuoli näppäimiä käyttäen tarkastat plaanin. Jos plaani näyttää asialliselta on plaani valmis. Sitten siirryt PERF sivulle ja laitat sinne V1, VR, V2, FLEX, Laipat 1/1 tai 2/2 painosta kiitotien pituudesta jne. Riippuen. Nyt pitäis olla FMGC lento valmis. Viisaammat korjatkoot jos jotain meni väärin.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Menköön tähän samaan ... Nyt ilmeni sellainen ongelma, ettei configurator toimi..??? Bussia ei saa cold&dark tilaan mitenkään.

bussi on moottorit tulilla portilla ja kun yritän sammuttaa niitä hiirellä klikkailemalla sammutusvipua.. ei tapahdu yhtikäs  mitään. Joskus on toiminut, mut nyt ei...voi herran pieksut rouvan jalassa...että onpi turhauttavaa. Olen asentanut bussin pariinkin kertaan uudelleen...järjestelmän valvojana... ( win 7 64 bit)ja sen jälkeen ajanut vielä Ccleanerillä rekisterijämät puhtaaksi...mutta ei apuja.

Onko kenelläkään apuva tähän surkeuteen???

yst.jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Menköön tähän samaan ... Nyt ilmeni sellainen ongelma, ettei configurator toimi..??? Bussia ei saa cold&dark tilaan mitenkään.

bussi on moottorit tulilla portilla ja kun yritän sammuttaa niitä hiirellä klikkailemalla sammutusvipua.. ei tapahdu yhtikäs  mitään. Joskus on toiminut, mut nyt ei...voi herran pieksut rouvan jalassa...että onpi turhauttavaa. Olen asentanut bussin pariinkin kertaan uudelleen...järjestelmän valvojana... ( win 7 64 bit)ja sen jälkeen ajanut vielä Ccleanerillä rekisterijämät puhtaaksi...mutta ei apuja.

Onko kenelläkään apuva tähän surkeuteen???

yst.jussi

 

Oletko configuratorin vienyt järjestelmän valvojana? Itselläni piti valita ilman järjestelmän valvojaa ja järjestelmänvalvojan kanssa se configuratior, että toimi ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oletko configuratorin vienyt järjestelmän valvojana? Itselläni piti valita ilman järjestelmän valvojaa ja järjestelmänvalvojan kanssa se configuratior, että toimi ;).

 

Joo kokeilin ja... nje rabota...ei minkäänlasita vaikutusta..?

yst.jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Omituista nyt se sitte toimii hiiren avulla...se moottorien sammutus, mutta configuraattoria ei saa toimimaan.

Yritin syöttää reittiä  ohjeidenne mukaan  " Tämän jälkeen klikkaat PIVAKkia ja laitat siihen VIA/TO kohtaan UP854/PIVOR"..mutta eipä tapahdu mitään..AWY/WPT MISHMATCH...

Mikähän tässä nyt sitte mättänee...??

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko uusi navdata asennettu? PIVOR oli ennen pelkkä VOR-piste reitillä eli vanha muoto olisi UP854/PIR

 

Muutin reittiä UP854/PIR ja jatkoikin siitä jalkojaan....eli  mikäs tässä nyt on pielessä... ymmärrykseni lisäksi... koska  olen ladannut Navigraphilta  cycle 111:n  jakäsittääkseni myös ajantasalla oleva navdatankin...jaah nii  mistäs sen vois vielä varmistaa...eli mihin se mahdollisesti asentuu simussa?

yst. jussi

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei saatavana...tämän kanssa sitä saa harmaita täitä.  Cockpit-tilassa mittareiden paikalla on tyhjät reijät niin, että plata näkyy kauniisti.

Olen nyt asentanut bussin muutamaan kertaan uudellen, mutta ei tunnu avittavan asiaa. Olen alunperin sijoittanut simun ihan omalle osiolleen kiintolevyssä...Mahtaako kenellälläkään olla Wilcon tuotteista samanmoisia kokemuksia ja neuvoa siitä miten sen saa pelaamaan...suatanak..rahakin on mokomasta pitäny maksaa.

Tai voihan se syy olla tässä win 7 64 bit. käyttiksessäkin???

yst. epätoivoinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asennustiedosto saattaa olla korruptoitunut. Lataapas tuote wilcolta uudesta,n, ja asenna sitten.

 

Kiitos...onnistui muut paitsi se helevatun configurator...ei toimi ei..

yst.jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No ny se toimii...configurator jne. Piti vain asentaa koko p..ka jälleen uusiksi...järj.valvojana ja toimii ainoastaan järj.valvojana???....Pääasia että toimii

Kiitos kaikille avustaneille

yst.jussi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joosiis noita softia kannattaa (ja oikeestaan pitää) ajaa järjestälmänvalvojana, muuten niiden toiminta ei oo taattua. Thanks to Microsoft.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ymmärrä missä vika(onko edes vika) mutta ennen kuin ostin tuon evolution 1:sen, niin Airbussi sano aina mun syöttämät V1, VR ja V2. Mutta kun  asensin evon, niin se ei sano enää mitään... Onko tämä joku bugi vai normi juttu?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään