Ilkka Mäkelä

US Airways nousee konkurssisuojasta/yhdistyy America Westiin

1 viesti aiheessa

Deltan ja Northwestin hypättyä Chapter 11-konkurssisuojaan näyttää siltä, että US Airways, joka on jo toisen kerran konkurssisuojassa, pääsee sieltä pois etupäässä sen takia, että yhdistyy America Westiin, jonka tämänhetkiset osakkeenomistajat saavat noin 35 % osuuden uudesta yhdistyneestä US-logolla lentävästä yhtiöstä.

 

USA:n liittovaltiohan on lainannut molemmille rahaa v. 2001 jälkeen perustetun Air Transportation Stabilization Boardin kautta, US Airwaysille 900 miljoonaa dollaria ja America Westille n. 350 miljoonaa dollaria. Konkurssioikeus on kuitenkin antanut US Airille luvan ottaa käyttöön osan takuurahoista, joilla tätä velkaa piti lyhentää, ja Pension Benefit Guaranty Group on ottanut hoitaakseen useiden ammattiryhmien eläkkeet ja maksaa vain osan luvatuista eläkkeistä..

 

No, sen takiahan konkurssisuojaan mentiin, että väkeä voitaisiin leikata, eläkkeet mitätöidä, koneita palauttaa, palkkoja leikata jne, ja alkuperäisten osakkeenomistajien osakkeet mitätöidä arvoltaan...tämänhetkinen osakekurssi on 25 centtiä/osake.

 

Yhdistyminen voi tapahtua heti, kun US Airways pääsee pois konkurssisuojasta. Yhtiö aikoo laskea liikkeelle uusia osakkeita, joita saavat ne 6 rahoittajatahoa, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa osallistua konkurssisuojasta poispääsemisen rahoitukseen. Isojen poikien leikkejä nämä touhut.

Mutta jollei kulurakenteen karsiminen muuten onnistu, Chapter 11 on kaiketi välttämätön. Siksihän Delta ja Northwest siihen juuri menivät.

 

BBC:n uutisessa ei yhtiön uusi johto mainitse mitään siitä, kuinka rankasti kuluja jouduttiin leikkaamaan - 11000 henkeä sai potkut jo ensimmäisen konkurssisuojassakäynnin yhteydessä- vaan ilmaisee ilonsa siitä, että uudella tuhkasta nousevalla yhtiöllä on reippaasti käteistä ja kattava liikenneverkko ja halpisyhtiön kulurakenne, jolla pystyy kilpailemaan Southwestin ja jetBluen kanssa muiden (siis Deltan ja Northwestin ja Unitedin) ollessa talousvaikeuksissa  ::)

 

http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4254422.stm

 

Tulipa vielä mieleen US Airin edeltäjät, jotka joko muuttivat nimeä tai sulautuivat US Airiin...Niitähän oli Allegheny Airlines, PSA (Pacific Southwest Airlines), ja Piedmont.

 

PSA taisi jäädä hippikauden lumoihin, päätellen kaikesta nostalgisesta krääsästä, mitä netistä löytyy. Slogan oli "Catch Our Smile" ja hymy maalattu useimpien koneiden keulaan.

 

Retro tunnuslaulu löytyy: http://www.catchoursmile.com/CatchOurSmile1.wav

Hauskoja kuvia:

http://www.catchoursmile.com/salute.jpg

http://www.catchoursmile.com/boarding.jpg

http://www.catchoursmile.com/cos33.jpg

 

Uniformuista voidaan olla montaa mieltä: http://www.catchoursmile.com/debbie.jpg

Samoin hippisisustuksesta: http://www.catchoursmile.com/cos79.jpg

 

No, onnea vain markkinoille Allegheny/PSA/Piedmont/US Airways/America Westille.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään