Guest henkkafinn

FSX: SP2:n ja tweakkauksen vaikutus ...vielä kerran

6 viestiä aiheessa

Tuskin olen ainoa jonka ensimmäiset kokemukset FSX:stä eivät olleet kovin rohkaisevia. FS2004:n sujuvuuteen tottuneena FSX:n kehno ruudunpäivitys sai aikaiseksi tuskaisen huokauksen ja FSX:n vikkelän hyllytyksen. Kuitenkin, näin aikojen jälkeen, kotisimussa pyörii FSX. Mikä meni ensimmäisellä kerralla pieleen? No, tiedon puute. En ollut perehtynyt FSX:ään enkä tiennyt että se vaatii enemmän huomiota toimiakseen paremmin. Myös eroavuudet FS2004:ään olivat hämärän peitossa. Nykyään tiedän että FSX:n suorituskykyä voi parantaa ja näin olen tehnytkin. Pitkään on kuitenkin pyörinyt mielessä kuinka paljon ”virittämisestä” on konkreettista hyötyä. Päätin tehdä yksinkertaisen testin joka ei ole mikään absoluuttinen totuus vaan antaa jonkinlaisen käsityksen kuinka suurista eroista voi olla kyse.

 

Testikokoonpanona Intel Core2Duo E8500, P45-piirisarjainen emo, 2G muistia, 9600GT (512MB) näyttis ja Win XP Pro (32). Ei siis mikään viimeisin rauta, ja tämä ihan tarkoituksella jotta erot tulisivat selvemmin esille. Samalla saisi vähän käsitystä tuollaisen raudan kyvystä pyörittää FSX:ää. (Tunnustan, olin kyllä samalla raudalla pyörittänyt FSX:ää aikaisemminkin, mutta silloin koneessa oli kaksi näytönohjainta neljällä näytöllä, WidevieW-softalla ja raskailla lisureilla = aivan eri juttu, ei vertailukelpoinen setuppi.)

 

Koko testin aikana slidereihin ei kajottu ja kakki paitsi asennusosio/-kansio hyväksyttiin oletuksilla. Vain näytön resoluutio (1920x1080) ja ’WideViewAspect=True’ korjattiin. Asennuspakettina oli FSX:n Gold Edition, eli Deluxe + Acceleration. Deluxen asennuksen jälkeen FPS oli keskimäärin 21. Tallennettiin lento jatkoa varten ja asennettiin Acceleration (=SP2). FPS nousi keskimäärin 31:een. (Tässä kohtaa mielestäni torpedoitu väitteet SP2:n huonoudesta / hyödyttömyydestä.) Testin toistettavuuden kannalta tweakkaukseen käytettiin Bojoten ”palvelua”, joka ei välttämättä ole paras mahdollinen mutta hyvin yleispätevä. Tämän jälkeen FPS vaihteli enemmän kuin aikaisemmissa ”mittauksissa”, joten ”keskiarvon” päättäminen oli vaikeaa. 43-55 FPS sai kuitenkin vähän hymyilemään, FPS:n tuplaantumista alkuperäisestä voi pitää huikeana parannuksena!

 

Tässä viestissä ei ole mitään varsinaista uutta, mutta jos olet FS2004 käyttäjä ja FSX houkuttelisi, niin edellä kerrottu on huomioimisen arvoista. Pelkkä FSX:n perusasennus ei yksinkertaisesti riitä...

 

 

Sovitaan vielä niin, että tästä ei tehdä FS2004 vs. FSX väittelyä, siihen on jo tarpeeksi monta ketjua tällä foorumilla.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo auttaakko Tweekkaus siihen, että FSX tökkii välillä (joskus jopa pitkänkin aikaa) IVAOssa lennettäessä  ?

 

Olen kuullut että se johtuu liikenteestä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mutta kuitenkin latasin "Game Booster":in ja Framet lisäänty ja ei enää jumita simu. Niin paljoa kuin ennen !

 

Hyvä ohjelma ja AUTTOI :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olkoon taas viimeinen varoitus eräille osapuolille, joiden viestejä tästä ketjusta on taas siivoiltu. Aina samat naamat naukumassa. Seuraavalla kerralla rapsuu kuureja...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään