Ilkka Portti

Ilma-alusten testilentokeskus suunnitteilla Kemijärvelle

6 viestiä aiheessa

Ilmailulaitoksen sivuilta:

 

Kemijärvelle on suunnitteilla miehittämättömien ilma-alusten testilentokeskus. Suunnitelmien mukaan miehittämättömien ilma-alusten (UAV-Unmanned Aerial Vehicle) keskus perustettaisiin Kemijärven lentoaseman yhteyteen. Suunnitelmat julkistettiin perjantaina samaan aikaan Suomessa ja Britanniassa. Alan osaajat ovat kokoontuneet konferenssiin Lontoossa.

 

- Olemme ottaneet Ilmailulaitoksen kanssa jo hankkeen ensimmäiset askeleet, ja nyt käydään viranomaisten läpi kanssa suunnitelmia. Tarkoitus on luoda jokaista asiakasta varten oma räätälöity testiohjelma, jota voitaisiin toteuttaa jo ensi talvena, kertoi hankkeen takana olevan Robonic Oy:n toimitusjohtaja Juha Moisio.

 

Etenkin saksalaiset laitevalmistajat ovat hänen mukaansa olleet uudesta testi- ja harjoituslentopaikasta erittäin kiinnostuneita. Testit edellyttävät laajaa lähes asumatonta aluetta, ja niitä on Euroopassa harvassa.

 

Merkittävä aluevaltaus

 

Lontoossa esitettyjen suunnitelmien mukaan suomalaisyritys toimisi testilentokeskuksen "moottorina" ja loisi edellytykset testi- ja koetoiminnalle. Tähän kuuluisivat paitsi tarvittavien lupien järjestäminen myös teknisten edellytysten turvaaminen pohjoisen kylmissä oloissa.

 

Testikeskuksen myötä Kemijärven kaupungista voisi muodostua alan todellinen osaamiskeskus, jolla olisi myös merkittävämpi työllistävä vaikutus.

 

Lähde: STT

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kemijärvellä on ihan kivankokoinen lentokenttä. Tuli sen yli päristeltyä viime kesänä. Baanaa on riittävästi vaikka miehitetyille lennoillekin...  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Siitä on helppo harhautua Rovajärvelle. "Ilmahälytyyyyyyyys" Laukaus, Laukaus, Saaaarja ja näin on miljoonan lennokki tuhannen päreinä.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hmm... Vai että testilentokeskus. No mikäs siinä - ei ku vaan rakentamaan. Ilmatilaanhan (siis sen rajoittumiseen) tuommonen vaikuttaa joka tapauksessa siihen saakka kunnes UAV:n käyttäjät ja ILL pääsevät yhteisymmärrykseen UAV:n liikkumisen turvallisuudesta ilmatilassa. (UAV tietää paikkansa hyvin tarkasti.) ILL piti (alussa) järjestelmää yhtä turvallisena kuin kranaatti (negatiivisessa mielessä)  :P  kranaattihan on turvallinen kun sitä osataan käsitellä...

 

TLi

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään