Guest smä

FSX: paneelinäytön kääntäminen pystysuoraan? [Ratkaistu]

20 viestiä aiheessa

Löytyisikö kokemusta tällaisesta ongelmasta:

 

Ohjaamon mittarit toteutan kahdella 15" tuuman näytöllä. Toinen näytöistä on normaalisti vaakasuorassa, mutta toinen tulee pystysuoraan. 2d paneelit saan ilman isompia ongelmia vaakasuoralle näytölle, mutta pystysuoran näytön käyttäminen ei tunnu toimivan: FSX ei näytä tunnistavan resoluutiota 768x1024. vaan kaatuu viimeistään jos yrittää lentoa ladata.

 

Resoluution muuttaminen suoraan FSX.CFG-tiedostoon ei tuntunut auttavan.

 

Visuaalina on gtx580+th2go+3x22" DVI -liitännän kautta.

Mittareiden näyttöjä ohjaa ATI HD 4300, vaakasuora on VGA-liitännällä ja pystysuora DVI:ssä. Windows-työpöydän jatkeena pystysuoraan käännetty näyttö toimii ilman ongelmia.

 

Jos resoluutiopulmaan ei löydy ratkaisua, voikohan 2d -mittarit kääntää 90 astetta esim FS-panel studiolla?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos tuo toinen näytöistä tulee hoitamaan pelkkää avioniikkapaneelin virkaa tälläinen USB-näyttö voisi ratkaista ongelman. Siinä on itsessään kuvan tilttaus pystysuoraan. Näppäimet on rakennettu yhden ja saman näytön päälle siltoina:

http://www.lentosimulaattori.1g.fi/kuvat/GA%20Avionics%20panel%20project/Project%203%20-%20Spring%202010/uusi%20alapaneeli%20001.jpg

 

Päälle tilattiin Saksasta valmis etulevy:

http://www.lentosimulaattori.1g.fi/kuvat/GA%2BAvionics%2Bpanel%2Bproject/Project%2B3%2B-%2BSpring%2B2010/uusi%2Balapaneeli%2B007.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos vinkistä O-P. Tuota voisi ajatella yhtenä vaihtoehtona.

 

Työtilojen ja vähän -taitojenkin puutteessa olen tähän  saakka haalinut valmiita osia, avioniikka hoituu tällä hetkellä Saitekin vermeillä.

 

Tämän näytön päälle tulee Thrustmasterin MFD:t, joiden kohdalle sitten pitää saada gps ja vaikkapa hsi osumaan. Tilaa jää myös muutaman mittarin näyttämiseen konetyypistä riippuen. Yleismallin ohjaamo siis nyt rakenteilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tosiaan, unohtui mainita että FSX kaatuu sekä ikkunamoodissa että full-screen moodissa.

 

Muistan lukeneeni, että FSX:ssä pienin mahdollinen resoluutio olisi 1024x768. Nythän tässä tietysti käy niin, että pystyrivejä tulee alle 1024 kun näytön kääntää pystyyn, siinä ehkä syy vaikka pikseleitä on yhtä paljon.

 

Tulikin mieleen, että voisi yrittää kääntää näytön vasta FSX:n käynnistämisen jälkeen ja katsoa mitä tapahtuu.

 

Onkohan olemassa ajurisoftaa, joka emuloisi korkeampaa resoluutiota sovelluksen suuntaan? Pitäisi varmaan saada näyttö näkymään FSX:lle vaikka 1024x1024 moodissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia ehdotuksista!

 

Näyttiksen ajuri kääntää resoluution ihan oikein, eli 1024x768:sta tulee 768x1024 ja kuvan voi kääntää pystyyn joko myötä tai vastapäivään. Tämä toimii siis windowsin työpöytänä ihan oikein. Äkkipäätä näyttäisi O-P:n linkissä oleva ohjelma tekevän tätä samaa kääntämistä.

 

Jos kääntämisen jälkeen käynnistän FSX;n, ohjelma kaatuu. Nyt kokeilin käynnistää fsx:n ensin ja kääntää kuvan sitten. Tämä näyttäisikin ratkaisevan ongelman osittain: lentäminen onnistuu ikkunamoodissa ja GPS siirtyy ihan oikeinpäin näkyville ja sen voi venytellä sopimaan MFD:n ruudulle. Full-screen tilassa GPS kuitenkin joko katoaa tai muuttuu mustaksi laatikoksi. Eli samanlainen tilanne kuin mycockpit-keskusteluissa.

 

Joltain foorumilta luin, että FS9:ssä portrait-näytön resoluution voisi pakottaa FSX.CFG:ssä asettamalla esim

>mode=600x800x32

 

Tällainen ei näyttänyt toimivan tässä tapauksessa, mutta pitänee kokeilla uudestaan nyt yhdistettynä tähän näytön kääntämiseen vasta FSX:n käynnistämisen jälkeen. Tai sitten pitää ruuvata näyttö suosiolla vaakatasoon...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulikin mieleen, että voisi yrittää kääntää näytön vasta FSX:n käynnistämisen jälkeen ja katsoa mitä tapahtuu.

 

Saattaa tapahtua mielenkiintoisia asioita ;D

 

Onkohan olemassa ajurisoftaa, joka emuloisi korkeampaa resoluutiota sovelluksen suuntaan? Pitäisi varmaan saada näyttö näkymään FSX:lle vaikka 1024x1024 moodissa.

 

Kyllähän kai monitoriin voi pakottaa isomman resoluution jos sieltä advanced-buttonin takaa säätää (tai missä se seiskassa/vistassa tms lie se asetus?) - se voisi toki olla tapa kokeilla onko tuo se ongelman ydin?

 

Tosin Pietilöillä on tuo cessnansa avioniikkapaneeli myöskin juuri tuollaisella kupeellaan olevalla pikkunäytöllä gaugeina tehtynä ja tuntuu pelittävän OK?

 

Testaa muuten kanssa että sulla on uusimmat ja oikeat piirisarjojen ajurit asennettuna.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toistaiseksi en ole saanut pakotettua monitoria 1024*768 suurempaan resoluutioon. Nyt monitori on ATI:n näytönohjaimessa, jossa periaatteessa pitäisi olla GPU-scaling mahdollisuus. Tavallisesti tällä kai skaalataan suurempaa resoluutiota pienemmäksi, mutta ehkä toisinkinpäin onnistuu. Toinen mahdollisuus on kokeilla siirtää monitorin nvidian kortille ja kokeilla löytyykö nvidian säädöistä mitään sopivaa kikkaa. Siinäpä illaksi tekemistä.

 

Joku oli ratkaissut samantyyppisiä ongelmia käyttämällä erillistä FSXpand-softaa http://cockpitsolutions.com/ mittareiden näyttämiseen.

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/2915709/FSX_multiple_monitors_for_disp.html

 

Project Magenta olisi ilmeisesti vastaavantyyppinen vaihtoehto. Äkkiseltään en kuitenkaan huomannut kummallakaan olevan tarjolla GPS:ää. Tulisiko kellään mieleen muita vastaavia ratkaisuja?

 

Helpointa olisi tietty saada tuo alkuperäinen ajatus jotenkin toimimaan. Silloin voisi tuolle näytölle ottaa myös ATC:n tai VoXATC:n paneelit (tai IVAOn panelit jos uskaltaudun joskus verkkoon mukaan. )

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuomas, meillä avioniikkapaneeli on tehty niin, että ylempänä on G530 omalla näytöllään ja

alapuolella pystyyn tiltattu USB-näyttö missä on G430 ja loput unitit. Toimii tosi hyvin:

 

http://www.lentosimulaattori.1g.fi/kuvat/GA+Avionics+panel+project/Project+3+-+Spring+2010/IMG_0003.JPG

 

http://www.lentosimulaattori.1g.fi/kuvat/GA+Avionics+panel+project/Project+3+-+Spring+2010/uusi+alapaneeli+001.jpg

 

Alemman nätön päälle on rakennettu näppäinrivistöt näytön yli menevinä 'siltoina' (2kpl).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

alapuolella pystyyn tiltattu USB-näyttö missä on G430 ja loput unitit. Toimii tosi hyvin:

 

Millä resoluutiolla tuo USB-näyttö näkyy FS9:lle?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samsung U70 on tosiaan tuo alempi näyttö. ja resoja löytyy 800x480.

 

Näkeekö FS9 tämän siis moodissa 480x800, vai tuossa normaalitilassa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

kyllä näkee, eli näyttöä voi käyttää pystyssä tai vaaka-asennossa. softana tossa on displaylinkin tekele.

 

Tässä(kin) suhteessa FS9 näyttää tosiaan olevan FSX:ää joustavampi.

 

Pientä edistystä sain taas aikaiseksi. Kytkemällä tämän pystynäytön GTX580:n toiseen DVI-outputtiin pääsin käyttämään nvidian ohjauspaneelia, jossa voi määritellä pikselin tarkkuudella uuden resoluution. Määrittelin resoluutioksi ennen näytön kääntämistä pystyyn 768x1024 ja tämän näyttö suistui myös näyttämään. Sitten käänsin kuvan pystyyn, jolloin resoluutioksi tuli haluttu 1024x768. FSX käynnistyi normaalisti, pystyin vetämään käännetylle näytölle 2d paneeleita, mutta full-screen tilaan siirtyessä kuva välkkyi kaikissa näytöissä päälle ja pois.

 

Kuvittelin että ongelma liittyisi jotenkin siihen, että TH2GO on samassa näyttiksessä, joten kytkin näytön takaisin ATI:n korttiin ja ryhdyin penkomaan vastaavaa mahdollisuutta ATI:n ohjelmistoista nyt kun tiesin että näyttö kyllä periaatteessa toimii halutulla resoluutiolla. Vastaavaa työkalua ei löytynyt, joten päädyin käyttämään Powerstrippiä http://entechtaiwan.com/util/ps.shtm. Tämä onnistui vain osittain: powerstrip vaan jostain syystä lisäsi uuden resoluution ATI:n vga-outputtiin, mutta ei DVI-outputtiin vaikka kuinka muka tein kaiken oikein :-)

 

Palasin sitten takaisin tutkimaan nvidian käyttöä. Toistin samat toimenpiteet kuin edellisellä kerralla, mutta erilaisin tuloksin. Nyt monitori näytti pystyyn käännettynä taas resoluution 1024x768, mutta skaalattuna niin että ylä- ja alareunassa on paksut mustat palkit. Ensimmäisellä kerralla kuva oli venytetty koko ruudulle. FSX:n kanssa tämä toimi nyt kuitenkin paremmin: full-screen tila toimi oikein ja tällekin näytölle sai GPS:n siirrettyä. Palkkien takia GPS:ää ei saa kuitenkaan osumaan etulevyssä omaan reikäänsä. Säätämistä siis vielä riittää. Pitänee kokeilla onnistuisiko resoluutio 1024x1024.

 

"NVIDIA scaling" -option pitäisi käsittääkseni hoitaa tämä työpöydän venyttely, mutta tämä ei tunnu toimivan. Netissä valitellaan vastaavia ongelmia liittyen Windows 7:n ja Vistaan.

 

Kaikkinensa nyt näyttävät ongelmat kiteytyvän siihen, että FSX:lle pystyresoluution täytyy olla vähintään 1024 myös portrait-moodissa. Eli 1650x1050 kääntyisi ilman tällaisia ongelmia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näyttö toimii viimein kuin pitääkin.

 

Ratkaisun avain oli tajuta, että FSX vaatii vähintään 1024 pystyviivaa myös pystyyn käännetyllä näytöllä.

 

Atin näyttiksen kanssa en saanut resoluutiota sopivaksi.

 

Nvidian ohjelmistolla onnistuin muokkaamaan resoluutiota pikselin tarkkuudella. Periaatteessa 768x1024 olisi riittänyt, jos nvidian skaalaus olisi toiminut oikein, eli venyttänyt pikseleitä sopivasti. En saanut sitä toimimaan, joten loin 3:4 resoluution 1024x1365. Tämä oli skaalamatta sopivan muotoinen ja monitori suostui sen onneksi näyttämään. Tämä toimi sitten oikein sekä ikkunatilassa että full-screen tilassa.

 

Seuraava vaihe on koittaa poistaa GPS:n bittikartta-tausta, jotta GPS:n näytön saa justeerattua MFD:n ruutuun paremmin sopivaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seuraava vaihe on koittaa poistaa GPS:n bittikartta-tausta, jotta GPS:n näytön saa justeerattua MFD:n ruutuun paremmin sopivaksi.

 

Laita se gps omaan paneeli-ikkunaansa. Gaugejen koordinaatteihin voi laittaa negatiivisia arvoja, jolloin saat mallattua sen gps-gaugen niin että siitä osuu paneeli-ikkunan sisään vain se ruutu.

 

Aiheesta taisi olla esimerkkiä ja muutenkin juttua jossain noista ketjuista, pietilöillä ainakin on sama setuppi ja MIK:in molemmissa simuissa myös.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään