Jari Kähkönen

FSX: "undocked" paneeli-ikkunoiden skaalaus pielessä

5 viestiä aiheessa

Moi, erikoinen ongelma. Eli kahden monitorin systeemi, talletettu lento, jossa joitakin paneeleita siirretty toiseen monitoriin. Ikkunoiden paikat ja koot palautuvat kun lento ladataan. Mutta ikkunan sisällä onkin sitten skeidaa, eli paneelin koko on mitä sattuu, palautuu oikeaksi kun ikkunaa skaalaa. Mutta kun ikkunan sulkee ja avaa, niin skaala on taas mitä sattuu. Menee hermot, onko kellään mitään ratkaisua?

 

Sama ongelma sekä esim qw757:llä että maddog 2010:llä, joten ei liene konekohtainen? WinXp-sp3/FSX ja SP2 asennettu.

 

Alla kuva siitä, kun pedestaali ensin skaalattiin oikein ja sen jälkeen ikkuna kiinni ja auki uudestaan.

 

[ attachment removed ]

 

Help!  :'(

 

-Kähmy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve,

 

MIK:n simulaattorissa painittiin saman ongelman kanssa, kun toisella monitorilla pyörivä GPS-näyttö oli jokaisen lennon aluksi skaalautuneena väärään kokoon. Havaittiin kuitenkin, että ikkunan koon muuttaminen yhdelläkin pikselillä korjasi asian.

 

Tarkempi googlaus johdatti foorumille, jossa joku muukin ihmetteli samaa ongelmaa. Ratkaisuksi on koodattu pieni apuohjelma "panel position", jossa ensin määritellään simusta ikkunoiden paikat ja koot niin kuin halutaan ja sen jälkeen tallennetaan ikkunoiden koordinaatit ohjelmalla "panel store.exe". Ikkunoiden tiedot tallentuvat pieneen ini-tiedostoon, ja jatkossa lennon ladattua kun käynnistää ohjelman "panel restore.exe" ikkunoiden koot ja skaalaukset menevät paikoilleen. Esimerkiksi MIK:n simussa olemme laittaneet tuon "panel restore.exe" -ohjelman käynnistymään aina FSUIPC:n toimesta, kun simulaattori on täysin ladannut.

 

Lisätietoja ohjelmasta ja latauslinkki: http://forum.simflight.com/topic/62180-help-fsx-forgets-window-positions/

 

Antti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi,

 

joo löysin tuon softan eilen ja ymmärsin silloin että nuo ongelmat olisi olleet korjattu SP2:ssa. Näin ei kuitenkaan ole nähtävästi.

 

Kokeilin jo eilen tuota softaa, enkä saanut sitä toimimaan. Mutta kokeilenpas tänään uudestaan ja pistän infoa.

 

Kiitos vinkistä!

 

-Kähmy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kirjoitin jo messua, että ei toimi, mut nyt se lähti toimimaan. Ainoa ongelma on siinä, että fsx ei talleta mulle muita kuin tuon FMS-ikkunan...

 

-Kähmy

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hankala sanoa mikä mahtaa olla vikana. Oletko katsonut mitä panel storen ini-tiedosto sisältää? Tallentuuko siihen useampien ikkunoiden dataa?

 

MIK:n simulaattorissa on käytössä vain yksi ikkuna jota tarvitsee siirtää, joten emme ole koskaan kokeilleet toimiiko ohjelma useamman ikkunan kanssa.

 

Antti

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään