Esa Sairio

Nyt FS 2004 toimii loistavasti - raporttia uudesta tietokoneesta

9 viestiä aiheessa

Lupailin raportoida täällä kuinka uusi tietokoneeni (kokoonpano allekirjoituksessa) pyörittää FS 2004:ta.

 

Nyt on säädetty tietokonetta ja simua yötä myöten useita vuorokausia ja asennettu tärkeimpiä lisäosia, mm. kaikki Suomen maisemat ja lähes kaikki Suomen kentät, Euroopan, Amerikan ja Kaukoidän meshit ja Kanarian saaret. Asensin kaikki maisemaa parantavat erikoislisäosat kuten photorealistiset maastotekstuurit, HD-pilvet, pienemmät kiitoratavalot, timezonen, paremmat yövalot, paremmat vedet (Waterzone) ja 350 ai-lentoyhtiötä (WOAI).

 

Uuden tietokoneen teho simussa on tosi hyvä. Kuva ei nyi yhtään lennettäessä, kun laitoin framerajoittimeen 40.  Eikä framet tuosta tipu millään, vaikka EFHK on täynnä ai-koneita ja reaalisää mitä tahansa sekä lennonjohto toiminnassa.

 

Pystyin laittamaan siis ensi kertaa kaikki FS 2004:n säädöt täysille: Pilvien näkyvyydet maksimiin, rakennusten varjotkin käyttöön, lentokoneen varjot käyttöön, äänen laadun maksimiin ja mikä tärkentä: Ai-liikenteen säätö saa olla maksimissa 100%, jolloin kentät on täynnä lentoliikennettä. EFHK:lla ei framet putoa yhtään tuosta 40 arvosta vaikka ai =100%! Eikä putoa edes Lontoon Heathrowissa, Los Angelesissa, New Yorkissa, jossa kentillä on varmaan sata ai-konetta, kenttämallinnus mutkikas ja kaupungitkin täynnä rakennuksia ja muuta. Framet voisivat olla lukittuna jopa 50:een - en ole ehtinyt vielä kokeilla tätä rajoitusta laajemmin. Ilman rajoitinta ei ole hyvä ratkaisu, koska silloin esiintyy lennettäessä pieniä katkoksia, vaikka framet olisivat hyviä. Olennaista on että framet PYSYVÄT tasolla 40. Vanhassa tietokoneessani rajoitus oli 30, mutta EFHK:lla lentoonlähdettäessä ne putosivat jopa alle 20:een, samoin huonossa säässä ym.

 

Kokeilin lentää mielikoneellani MD-11:ta jossa on vaativa Alain Captin paneeli sekä A 320:llä vakiokoneiden lisäksi. Kaikilla koneilla framet pysyvät 40:ssä joka tilanteessa, joka on tullut vastaan!

Lentäminen on niin sulavaa etten ole aiemmin sellaista tavannut FS 2004:ssa. Alkaa muistuttaa sulavuudeltaan jo Finnairin aitoa Airbus 320- simua, jossa vierailin tässä taannoin.

 

Näin simulaattorin pitää toimia kotitietokoneella. Nyt avautui uusi, realistinen lentämisen maailma joka on jotain ihan muuta kuin koskaan aiemmin tässä harrastuksessa lähes 30 vuoden aikana!

 

yES ;D :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onneksi olkoon Esa!  Kyllä todellakin mielelläni suon SINULLE tuon ilon.  Itse aion hankkia syksyllä myös uuden koneen ja oletan, että pääsen tuohon samaan. Vielä kerran onnittelut! 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnea vain sinulle kaimaseni!

Nytpä kopioinkin tuon sinun osaluettelosi tuolta alareunasta ja näytän sitä, kun menen käymään tuolla datafirmassa, josta olen jo aijemmin hieman osia osteskellutkin.

Nyt on nimittäin mun simudatorissani ilmennyt laiskuus joka aiheuttaa viivästymistä ja nykimistä.

Esim. Jos klikkaan FS9:n käyntiin, niin ensin ei tapahdu mitään ja sitten kun tapahtuu, niin kun klikkaan niitä valintoja lenzikan, kentän j.n.e. niin kestää hyvä tovi ennenkuin asia etenee. Kun sitten olen koneessa ja taxaan sillä, niin siinä huomaa tökkimistä, mitä ei pari kolme päivää sitten ollut ollenkaan. Kerroin problemista siellä datafirmassa ja se mekanikko oletti lähinnä graficka muistin olevan paskaisen. Hän, joka mulle on hjälppiä antanut ei ollut tänään tavattavissa, mutta mailaa mulle, kun tilaamani laite (vehje, joka langattomasti toimii printterin ja näiden kahden datorin välillä) on heille tullut. Saattaapa olla, että joudun uppdateraamaan tämän muuten aika mukavan koneeni.

 

Passaanpa tässä kysyä, että jos tämä menee ihan verstaalle, niin voinko tehdä niin, että kopioin koko FS9:n extra kavalevylle ja kun kone on taas kotona, niin siirrän sen kopioimani koko FS9:n sieltä extra kovalevyltä siihen kotiin palanneen koneen kovalevylle, enkä ole missannut mitään ad on juttuja, kun otan simun taas käyttöön?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos osaat/saat henkilön joka osaa, niin kannattaa koittaa kovalevyn formatointia. Ajan mittaa kovalevylle kertyy kaikenlaista roskaa, joka hidastaa ohjelmien käynnistymistä. Kun kovalevy on kokonaan tyhjennetty kaikesta, ja uusi käyttöjärjestelmä + sitten simut asennettu, toimii todennäköisesti paljon paremmin, ilman välttämätöntä päivitystä vielä.

 

Tuosta kopioimisesta en tiedä, mutta luulisin ettei toimi koska käyttöjärjestelmän rekisterissä pitäisi olla tietoja simusta, jotta se käynnistyy. Mutta saatan tietty olla väärässä, järkevämpi vastatkoon. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoxia neovoistasi Kim!

Minäpä kyselen sitten asioita häneltä, jonka tapaan tuolla datafirmassa, kun se printterin apparat on tullut siihen liikkeeseen.

 

Kävisköhän se kopiointi niin, että ajasin simun levyiltä 2004:n sisään ja sieltä extra HD:lta kaiken muun sitten perään siihen simun mapistoon, paitsi ne maksulliset levyillä olevat, jotka täytynee syättää kuin uutena asenuksena?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, oikein olet hiffannut, FS2004 puhdas asennus + haluamasi lisäosat. Freeware-sceneryitä voit varmaan kopioida sieltä ulkoiselta asemalta

sinne asentamaasi FS2004 addon scenerykansioon. Sitten vain lisäilet ne sceneryt uudestaan scenery libraryn kautta tai käytät varmuuskopioimaasi scenery.cfg:tä ja poistat sieltä scenery librarystä ne sceneryt mitä et voinut suoraan kopioida sieltä ulkoiselta asemalta. Ja jos asennat FS2004:sen Windows 7/Vistaan muista asentaa se muualle kuin sinne Program Files-kansiohin, vaikka suoraan C-aseman juureen  :thmbup: Säästyt monilta probleemilta!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos sinullekin Mikael!

Näin sitä oppii vanhakin ukko uutta asiaa (Win 7) viisaammilta ja nuoremmilta kavereiltaan.

Sanontahan kuuluu:

"Ei tieltä exy, jollei kysele".

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään