Teemu W. Siren

Kuinka FSX:ään useampi monitori ?

16 viestiä aiheessa

Olisi tuossa varaston pöydällä levitettynä kolme 24" tft:tä. Toistaiseksi kiinni koneessa jossa on 2 kpl 8800 GTS. Saako niihin järkevästi simua näkyyn ja toimimaan. Jos on vaikka pilotti toisessa ruudussa ja "kartturi" toisessa niin kallistuuko  horisontti kummassakin "omaan tahtii" vai saako sen jotenkin niin käyttäytyyn kuin pitäisikin, vai olisiko ainoa oikea ratkaisu matroxin triple head? (hieman vain liian hintava vekotin yhen pelin takia... vaikka harrastukset maksaa aina:), tietenkin käytettyäkin saa tarjota jos niitä täällä pyörii tällä hetkellä.

 

Pelikoneen prossuna intellin Q9450 muistaakseni ja 8gt muistia ja  win7 64 ja toistaseks noi 3 kpl 24" ruutua ja tossa olis hyllyllä vielä jokunen ruutu mittaristolle tai vaikka mille. Ja koneeseen on saitekin yoke ja pedaalit ja parit kaasukahvat näin ensi alkuun...

 

T:Teemu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi,

 

Ohjauspaneelin + ulkonäytön saat tehtyä FSX:ssä niin, että ajat simulaattoria ikkuna-modessa (undock window-toiminnolla) ja venytät ikkunoidun mittarinäkymän kahden näytön levyiseksi.

Tallennuksen jälkeen se latautuu seuraavalla kerralla valmiiksi näin.

 

Sinulla olisi myös mahdollisuus käyttää kahta näyttöä pelkästään ulkomaiseman näyttöön, yhtä näyttöä voisit käyttää pelkän mittaripaneelin näyttämiseen.

Yhden näytön lisäämällä voisit lisätä vielä vaikka gps:n ja avioniikkapaneelin neljännelle näytölle. Näin sinulla olisi jo käytännössä valmis kotiohjaamo.  :)

 

Undock window -toiminnolla voit ikkunoida näkymiä miten haluat ja raahata näitä sitten näytöltä toiselle.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Äkkiseltään kokeiltuna en saa levitettyä ikkunaa kuin yhen näytön kokoiseksi. Lieneekö jossain asetuksissa jotain, mitä pitäisi muuttaa.

 

T:Teemu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saitko Windows:n työpöydän levitettyä kahden näytön levyiseksi niin, että hiiri kulkee näytöltä toiselle?

Windows-työpöytä pitää luonnollisesti toimia kahden näytön levyisenä ennenkuin käynnistät edes FSX:ää.

 

Ensimmäiseksi FSX:n käynnistyksen jälkeen tulee simulaattori muuttaa pois full screen tilasta window-tilaan (kun asetukset oikein, näkyy sininen fsx-palkki ja sen alla menu-valikko)

[ attachment removed / expired ]

 

Tämän jälkeen avaa uusi näkymä, esim. esimerkissäni mittaripaneeli:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Vie hiiri mittaripaneelin päälle ja paina hiiren oikeaa näppäintä -> valitse 'undock window'.

 

tämän tempun jälkeen mittaripaneeli pitäisi näkyä omana ikkunana:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Sitten vaan raahaamaan mittaripaneelia toiselle näytölle jonka jälkeen vois sovittaa sen oikean kokoiseksi ja tallentaa.

Seuraavalla kerralla näytöt latautuvat oikein.

 

Muista myös tarkistaa Windows-työpöydän resoluutio ja asettaa vastaava reso FSX:n asetuksiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok. Pitäneepä koittaa ottaa tuo Full screen ruksi pois, niin sitten voisi onnistua. Winikka pelaa hyvin kolmessa ruudussa niinkuin pitääkin.

Sitten vielä kun saa noihin saitekkeihin konffattua kaiken mitä pitääkin, nyt on vasta niin että kaasu toimii ja yokesta kääntyy... mutta eiköhän se pikkuhiljaa siitä.

 

T:Teemu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä auttanut full screen ruksinkaan pois ottaminen. Akkunan saa kyllä osittain näkymään kahessa ruudussa, mutta yhtä ruutua isommaksi sitä ei saa. Lieneekö sitten niin, että simussa loppuu resot kesken. Pitäneepä koittaa sitäkin, että laskee winikassa resoja.

 

Eipä ollut vaikutusta vaikka laski desktopin resoa ja simuun jätti ton 1920x1080 reson.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuon pitäisi toimia niin, että kun otat FSX:n pois fullscreen tilasta, tulee koko pelistä periaatteessa ikkuna Windows-työpöydälle. Ensin kannattaisi koettaa niin, että muutat FSX:n ikkunatilaan ja venytät/sovitat pelin kahden näytön levyiseksi ja korkuiseksi. Kun FSX ohjelma on ikkunana sovitettu kahden näytön levyiseksi, voit sitten undock -toiminnolla avata vielä eri ikkunoita miten haluat.

 

Liitteenä kuva FSX:stä ikkuna-modessa, postikortin kokoiseksi lytättynä. Tuota ikkunaa pystyy venyttelemään sitten Windows-työpöydällä kahdenkin näytön levyiseksi jos hiiri normaalistikin kulkee kahden näytön välillä.

 

Pienennä ensin FSX ikkunakokoon ja testaa pystytkö raahaamaan sitä näytöltä toiselle. Jos, niin sovita sitten korkeus ja leveys vastaamaan kahden näytön koko. Tallennettuna latautuu aina jatkossakin automaattisesti oikean kokoiseksi.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

työpöydällä hiiri liikkuu niinku pitäs kaikilla 3 näytöllä, mutta simussa ikkuna ei veny yhtä näyttöä suuremmaksi, mutta ikkunoita saa kyllä avattua kaikille kolmelle näytölle miten haluaa ja saa raahattua vaikka kahdelle näytölle yhtäaikaa näkyväks mutta ei kahden ruudun levyseksi. yhellä ruudulla saa leveydeks sen yhen ruudun ja korkeus voi olla vaikka vain 5 cm, mutta siitä se ei leveydestään veny leveämmäksi, ainakaan minun konsteilla.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Testaa niin, että katsot mikä resoluutio Windows-työpöydällä näkyy ja yritä syöttää sama FSX:n grafiikka-asetuksiin.

En tiedä tarkkaan miten nämä useamman näytön setup:it toimivat, kun meillä on käytössä vanhempi versio Matrox Triplehead2go-sovittimesta.

 

Triplehän toimii niin, että se mahdollistaa yhden tosi isoresoluutioisen kuvan mikä sitten vain levitetään kolmen näytön leveydelle.

Tuota sovitinta voin kyllä suositella. Triple laskee vain yhtä levennettyä grafiikkaikkunaa. Jokainen 'undock':ttu ikkuna lasketaan grafiikkojen osalta erikseen

mikä kuormittaa nopeasti konetta tosi paljon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Windowsin työpöydällä reso on 1920x1080 kullakin näytöllä. Samoin ne on simussa jokaisella näytöllä 1920x1080.

 

Matrox Triplehead olisi varmaan kaikkein toimivin ratkaisu tuohon, riippuen mitä resoja se tukikaan. Matroxin saatavuudetkin on tainnut olla mitä sattuu kun olen niitä netistä vilkuillut.

 

Onkohan täällä kaikilla Matroxit joilla on useampia näyttöjä simussa ?

 

Yksi olisi tietenkin projektori ja siitä seinän kokonen kuva...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voithan tietysti avata useamman maisemaikkunan eri ruuduille, jos tämä sinulla jo toimikin. Esim. alla oleva setup:

 

        [  ]                        [  ]                [   ]

vasen etuviisto, keskinäkymä, oikea etuviisto.

 

                                    [  ]

                               Mittaristo

 

Avaa ruudulle kolme erillistä ikkunaa. Valitse sitten ensimmäinen näistä kolmesta avaamastasi ikkunasta aktiiviseksi.

valitse numeronäppiksestä sopiva näkymä, esim. vasen etuviisto, painikkeesta 7. jos irrotat näppäimestä, huomaat,

että näkymä palaa takaisin alkuperäiseen. Näkymän voi lukita ikkunaan niin, että valitsee sopivan näkymän ja painaa samalla Num Lock-painiketta.

Näkymä jää kyseiselle ikkunalle lukituksi. tämän jälkeen voit raahata lukitsemasi etuviisto-näkymän vasemmalle näytölle, venyttää sen oikean kokoiseksi ja tehdä saman tempun keskinäytölle ja oikeanpuoleiselle näytölle.

 

Tallennus ja näkymät latautuvat aina samalla tavalla.

Lisäämällä yhden näytön voisit helposti ikkunoida kolme ulkonäkymää yllämainitun ohjeen avulla ja hankkia neljännen näytön mittaristoksi.

 

Maisemanäytöt kannattaa zoomata mahdollisimman etäälle. Näin saat enemmän sivunäkymää mukaan reunimmaisille näytöille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok. Pitäneepä koittaa tuollaistakin, ennen kuin pistää monitorit vaihtoon ja hankkii Triple Headin (taitaa loppua just matroxissa resot 1680x1050, taitais toimia 22" näytöillä).

 

Kiitos hyvistä vinkeistä ja neuvoista !

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Iskinkin sitten kaksi näyttöä kiinni ja hyvin toimii muuten, mutta rebootin jälkeen näytöt menettävät täysin kaikki säädöt ja asetukset. Kaiken mitä olin vaivalla säätänyt Ati CCC:stä.  :-\ Olisi kätevää, jos asetukset säilyisivät ettei aina tarvitsisi säätää kaikkea uusiksi?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mahtaisikohan toi homma pelata yhtään paremmin jos laittais noitten 8800 vidioitten tilalle tollasen atin HD5870 ja koittas sillä vaikka kahta näyttöö voi olla ettei se tommosella raudalla enempään taivu... ja tietenkin kellottas ton q9450 prossun tappiin saakka tai sit koittas mitä q6600 irtoo...

 

Kun taitaa olla matroxin triplehead turha ostos kun ei onnistu tuo reso sillä.

 

no jokatapauksessa kone menee vaihtoon jossakin vaiheessa ja sitten tilalle jotain i7 rojua.

 

T:Teemu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin nyt toimii ainakin kahen ruudun kanssa niin kuin pitääkin, vielä kun hommaan sen dp=> dvi aktiivi adapterin niin saa kolme ruutua pelittään... eikä tarvinnut muutaku laittaa eläkkeelle noin 8800 gts kortit ja laittaa tilalle 5870 kortti...sit ku saa vielä noi 24" ruudut tyäpöydälle niin että ne on siinä sopivasti aseteltuna.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä taida vielä tollasia dp =>dvi active adaptereita olla... keksitty sellanen on mutta eipä taida oikein kukaan niitä tehdä, kun overclockers.co.uk niitä ennakko kauppailee vaan vieläkin... pitäisi varmaan vaan hankkia joku ruutu jossa sellanen olis...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään